icon

Teutonia kočárky. Jaké s nimi máte zkušenosti?

majkeela
12. únor 2007

Dobrý den maminky,

ráda bych se zeptala na zkušenosti s německými kočárky Teutonia. Právě procházím obdobím, kdy si vybírám kočárek a mám několi tipů (Jane Slalom pro, Casualplay S4 a Teutonia Spirit). Zatím na Teutonii spatřuji nejméně nevýhod, ale nemůžu najít reference od žádné maminky z praxe.

Máte jej prosím některá doma??? Jak jste spokojené...

Děkuji za reakce

hojda
9. čer 2014

@mumisek01 VYhovovala mi víc ta bez.

babyrenka
9. čer 2014

@mumisek01 : druky na přebalovací tašce jsou nastaveny tak, aby povolily v případě přetížení tašky. To vychází z evropské normy pro maximální zatížení rukojeti kočárku, která stanoví maximálně 3 kg, aby působením páky zatížené dlouhé rukojeti nedošlo k převrácení kočárku směrem dozadu. To je také maximální zatížení tašky, doporučené výrobcem. Přebalovací taška tak vlastně "doplácí" na to, jak je prostorná, protože potřeb a doplňků pro dítě se do ní jistě vejde daleko víc, než jen tři povolené tři kilogramy, už jsme navážili šest i sedm kilogramů. S reklamací problém nebude, pouze se vymění poškozený druk. V případě, že do tašky potřebujete dát více potřeb pro dítě, je lepší ji pak uložit do přepravního koše kočárku, taška pak také nezabírá místo před koleny rodičů.

mumisek01
9. čer 2014

@babyrenka dekuju🙂

evitasa
12. čer 2014

holky jake mate zkušenosti s teutonia be you 🙂 chtěla jsem prvně hartan GT ale dočetla jsem se že se s nim špatně manipuluje pokud je ditě otočene k mamince no něco na tom asi bude hartan r1 se krasně vezl po směru ale naopak jsem se dost nadřela ale třeba top line s to je paradička jednou 🙂 ale ted mě šileně láka teutonka be you poradi někdo prosim 🙂 🙂

zlatelevizeedna
12. čer 2014

@evitasa mám ji a na to, kolik váží, je perfektně ovladatelná. Prakticky jsem ji ale využila jen s hlubokou korbou a pak se sporťákem vleže, pak jsme s ohledem na naše potřeby pořídili lehčí sporťák.

evitasa
12. čer 2014

🙂 děkuji no my dost kočarkujem dělame i 4h prochazky a malej je v kočarku spokojeny,tak se s nim jezdi teda dobře?ja se bojim te vahy úřeci jen 16kg ted mame bugaboo ten ma 9,5kg a to už je sakra rozdil ale někdy i kočar co ma dost kg když je dobře udělany jezdi krasně mužu vědět jak se ti s nim jezdilo kdy bylo ditě otočene k tobě v leže?neděla si kočar co chce? 😉

hojda
12. čer 2014

@evitasa Tak to se obávám, že pro vás bude docela rozdíl plus 6,5 kg ☹ . Když je na to člověk zvyklý, tak mu to nepřijde, ale takhle to bude asi docela šok.

scai
12. čer 2014

@evitasa a proč chcete teutonku když máte bugaboo? To se obávám, že spokojená fakt nebudete. Ten váhový rozdíl je fakt obr. Neměnila bych.

evitasa
13. čer 2014

ahojik no chtěla jsem změnu a male spinka rad na boku břiše a to v BGB moc nejde a taky chci něco do terenu vic 🙂 ale te vahy se fakt bojim mam 50kg a složit kočar do kufru nebo tahat do schodu no nevim jsem rada když utahnu BGB a neporadite něco lehčiho?měla jsem cosmo to jsem docela zvladla 12kg pak jsem měla v merku hartan racer gt 14kg ten někdo pochvaluje někdo zatracuje ja měla top line s a nemužu řict nic špatneho festovni kočar krasny pohodlny pro ditě ale jsem blazen mam rada změnu 🙂 🙂 🙂

scai
13. čer 2014

@evitasa tak co nějaký britax motion, nebo já mám peg perego book. Ten jde do lehu a je mnohem lehčí než teu (dle mě je lepší ve všech ohledech). Až co jsem spirita prodala si užívám kočárkování 🙂 A to nemám 50 kilo, ale trochu víc. Skládat a dávat kočár do auta je fakt teď o něčem jiném 🙂 Nejen že je lehčí, ale má mnohem jednodušší skládání, vejde se i do malého kufru. Nemusím už vozit sportovní sedačku na předním sedadle. 😀

evitasa
13. čer 2014

od perega mě odradila kamaradka že neni odpruženy tak nevim taky se mě libi ,jo spirita jsem měla taky blbě se mě s nim jezdilo ☹ pořad mě někam tahl mirnějši sklon chodniku a ja byla sedřena 🙂 tak ja už nevim koukala jsem na inglesinu quad ale nikde nejsou recenze už začinam byt zoufala a to je na prd to pak koupim nějakou blbost 😀

scai
13. čer 2014

@evitasa mě příjde, že teď je hodně fajn kočárků na trhu, že jsou lehké, skladné...
Ten můj odpružení nemá, to je fakt. Ale nějak mi to blbý nepříjde a nevadí mi to. Spirit prý byl a moc mi to nepřišlo, vidím to nějak nastejno s tím co mám ted. A teda taky mě takhle táhl, byl nestabilní a hlavně i nepohodlný pro dítě co už sedělo. Malá mi furt sjížděla. Já s ním byla spokojená jen pokud byla v kočáru vložná taška, to bylo fajn. Pak už ne.
Mrkněte fakt na něco lehčího. Tak si založte tady téma a napiště dotaz, že chcete kočár do lehu, lehčí...atd...a ženské vám nahážou odkazy a pak se vám bude líp vybírat 🙂

hojda
13. čer 2014

@evitasa A měla jste na něm ruční brzdu?

04janule
1. črc 2014

Ahoj holky. Prosím Vás. Mam kocarek teutonia be you a jsem z nej hotova vůbec ne pruzí ale myslím ze je bud blbe smontovanej nebo jsem blba ja a nevim jak se to nastavuje. Prosím o pomooooccccc.
Dekuji za názor.

ada22
1. črc 2014

@evitasa Ahoj nekoukala jsi na gesslein F4 air . Je tam možnost pevné nápravy s většíma kolečkama do terenu a pak normal menší do města.. Lze na ni přidělat sportovní sedačka podobná jako má teutonka. Měla jsem teutonku cosmo a ta letěla z domu do týdne blbě se mi s ní jezdilo. Pak jsem si koupila gesslein F4 teda starší verze bez možnosti výměny koleček do terénu, ale jinak na město super kočárek. I teď když má malá 16 kg tak se krásně ovládá.

briuska
13. črc 2014

Maminky, prisla jsem se sem poradit. Mam teutonii cosmo a zvazuji ze ji prodam a koupim jiny lehci sportak..ale mám obavy abych pak nelitovala. teutonka je krasne odpruzena ma super nakupni kos a vsude se s ni vejdu do dveri ci mezi regaly jak je uzka. ale je fakt ze na druhou stranu se pri jejim rizeni docela nadru. Mirny sklon chodniku a uz to drzim vsi silou .. jakobych porad svirala rukojeť v kreci. A kdyz jsem ted otocila sezeni po smeru tak me prekvapilo ze se s ni nejelo o moc lepe. Dokonce hur takze jsem to zase vratila a syn kouka na mne. Mam v merku BJ city mini 4 nebo Bebe beni izzy. Kdyby jste mel nekdo zkušenost byla bych vam vdecna za názor. .recenzi. ozelit tu mekkou jizdu u teutonky za skladnejsi i kdyz tvrdsi kocar ? Syn ma 15 mes .. 9,8 kg .diky

briuska
13. črc 2014

@zlatelevizeedna muzu se zeptat jaky lehčí sportak misto teutonky mas ? Psala jsem o odkaz vyse ze zvazuji zmenu tak me zajima za co jsi teutonku vymenila 🙂. Mam cosmo podvozek 2009 a sedacku Be you. Dik 🙂

zlatelevizeedna
13. črc 2014

@briuska BJ Summit X3, jezdí se mi s ním díky těm odpruženým megakolům o dost líp. A teď jsme dokoupili i sourozenecký BJ City Select😀.

briuska
13. črc 2014

@zlatelevizeedna aha to je ta tříkolka s tim specialnim ulozenim kol vid.. gratuluji k narozeni druhatka 🙂..a co jsimela predtim za teutonku ? 🙂

zlatelevizeedna
13. črc 2014

@briuska jo, to je ona, má nějak odpružené každé kolo zvlášť, takže fakt projede všude. Máme Teutonii Be You 2012.

hojda
15. črc 2014

@ada22 Tak to je sranda, jedna maminka tady, je zase nespokojená s Gessleinem a chce Teutonku 😀

hojda
15. črc 2014

@briuska Při jízdě z kopce? Myslím, že jde domotovat ruční brzda, ale nevím jestli i u tohoto modelu.

janinek
17. črc 2014

@hojda jestli nemysli sikmy chodnik,u nas je to samy najezd pro parkovani pred domy a to se nadru vic jak do kopce.

hojda
17. črc 2014

@janinek Pokud by to bylo z kopce, tak to řeší ta brzda já jí tam mám a paráda.

janinek
17. črc 2014

@hojda ne z kopce, sikmy do strany. To brzda neresi.

kkaty
18. črc 2014

ahoj holky, potřebovala bych poradit. mám novou Teutonii, korbu MFY a boky korbičky pevně nedrží, spíš jsou volné jako kdybych tu korbu chtěla složit. Nemůžu ale nikde najít (tlačítko) jak bych ty boky upevnila aby byly boky napevno, nevíte prosím? v návodu bohužel nic není:( díky moc

hojda
18. črc 2014

@kkaty U té straré bylo pod tím povlakem uvnitř jakoby na podlaze uchycení drátků, tím jde korbička složit úplně na placku, ale nevím jestli i ta nová.

kkaty
18. črc 2014

@hojda Je to tak i u nové, mooc děkuji, hned to vypadá lépe 🙂

despoinamaria
27. črc 2014

Dobrý den, chtěla bych si objednat nová kola na Teutonii Cosmo, ale nějak nemůžu přijít na to, jak se sundavá to přední .. Nebo to přijde i s tou otočnou částí? Děkuji

babyrenka
27. črc 2014

@despoinamaria : obvykle je přední kolo u kočárku Teutonia Cosmo uložené na ose, kterou tvoří šroub s matkou. Po odšroubování matky je možné šroub z vidlice vytáhnout a u provedení od roku 2010 je třeba ještě spodní část vidlice trochu roztáhnout, protože má na sobě takové plastové nálitky, které jsou zasunuté do otvoru v kole. Pak by mělo jít kolo z vidlice vyndat a nasadit na ni nové. Při výměně kol je třeba měnit kola za ten samý vzor, tedy vzor 50 za vzor 50, nebo kola vzor 60 za vzor 60, v opačném případě, kdy měníte i vzor kol samotných za jiný, je třeba vyměnit i vidlice, protože každý vzor má jinou šířku a tím i svoji vidlici.

Strana