icon

Velikost korbičky 79x35x19, vejde se do ní prcek v zimě?

metallico_mondo
21. bře 2013

Ahoj holky, s přítelem jsme již dlouho vybiraly kočárek ale žádný nám tak nějak nebyl po chuti, vždy měl nějaké nedostatky ☹ ale teď jsme objevily takový, který by nám i vyhovoval ale zase váháme jestli nám bude vyhovovat velikost korbičky 79 x 35 x 19 cm ?????? Rodit mám začátkem září a nevíme jestli se v zimním oblečení bude prcek dobře vejít než přejde do sporťáku. Moc děkuji za odpovědi a názory 🙂.

vendullkaa
21. bře 2013

Ahoj, my čekáme mimčo začátkem srpna a tohle řešíme taky. Co jsem se dívala, tak o moc delší korbičku myslím neseženeš..ale zas taky záleží, jestli dáš i na to, jak se ti kočárek líbí vzhledově 🙂 Můžu se zeptat, nad jakým uvažujete? Mí dva horcí favoriti jsou Firkon Balance a Baby Design Lupo.

ratatooy
21. bře 2013

me se korba zda tak cca akorát přes zimu,mi mely korbu 83X35 výška asi bude stejna a malej je v řijnu a v dbnu šel do sportáku

ratatooy
21. bře 2013

@vendullkaa ahoj tak zrovna firkon jsem chtela zmínin ale ten long to je kočárek s nejvetší korbou na trhu

vendullkaa
21. bře 2013

@ratatooy Mám pocit, že verano long i balance jsou na délku stejné, tj. 80 cm. Teda co jsem našla na netu 🙂

ratatooy
21. bře 2013

@metallico_mondo no počitej v hluboky korbe cca 5-7mesicu podle toho jak je dite velky ale vleze se ti tam i s fusakem,navic ty fusaky dneska sou tak teply že mi jsme v zime ani malyho nejak nenavlikaly že by mel kombinezu a ješte fusak,mel jen punčošky teplačky,body triko,mikinku a bundičku a šup do fusaku a zpocenej byl ažaž

ratatooy
21. bře 2013

@vendullkaa te long si kupovala sestřenka a řikala že ma nejakou prodloženou delku určo to bude o neco vic než 80

vendullkaa
21. bře 2013

@ratatooy Je to možné 🙂

andelka
21. bře 2013

Tak já jsem korbičku neřešila, holt jsem vyndala tašku a malej šel do sporťáku v lehu, s originálním původním nánožníkem, takže jak korbička...ale fusak měl původní délku 80cm a z něj mi vyrostl tak v 9měsících. Takže z korby, která by měla 79cm asi tak v 6-7, když by tam měl být fusak. Pokud je sporťák rozumný, do lehu a nejlépe otočný, tak je to pro podzimní dítko v pohodě. Mně kluci ani jeden v 6m neseděli, ani v 9m..takže bylo potřeba mít kočár v lehu nebo v hodně mírném pololehu.

romca13
21. bře 2013

@metallico_mondo já myslím, že velikost je v pohodě,,, my máme délku cca 77-78cm, malej je v červnu a fusakm by se do hluboké ještě vešel, ael před týdnem jsme šli do sporťáku, abych si na něj zvykla

metallico_mondo
autor
21. bře 2013

my máme vyhlídlej kočárek bebetto vulcano 😉 v ČR nabídka nic moc takže pojedem do polska.... krásná cena za kombinovanej barevný výběr taky pěkný a o funkcich ani nemluvim 😉 jen jsme měly obavy aby třeba ve 3 4 měsíci mu už nebyla korbička malá ☹

renisco
21. bře 2013

a nechcete klasický hluboký a pak vybrat nějaký prostorný sporťák? ty hluboké mají korbičky 80cm.
Zde zmiňovaný firkon má sice velkou korbičku, ale sporťák, i když je long, tak je hodně úzký a dítko se nevejde v sedu pod stříšku - dere do ní hlavou a celkově je v něm jak sardinka...
nebo potom to řešit vložnou taškou. třeba kočárek gesslein má sportovní sedačku, kde se konec zadělá takovým účkem (myslím to má i teutonka) a vznikne opravdu prostorný kočárek a je možné pro menší mimi tam dát vložnou tašku...

anina32
21. bře 2013

Já myslím že je to dostačující velikost. My máme velikost 75x33x20, synovi je dnes 7měsíců, porodni váha 3920g a 52cm, a jezdíme s ním doteď. Ted už tedy uvažuju že přejdeme do sportáku, ale to hlavně kvůli tomu, že už se mu nelíbí ležet a nic nevidět, tak aby mohl koukat🙂

martinakl
21. bře 2013

@metallico_mondo Ahoj, ja rodila 13.9. Nase korbicka ma 77cm na delku (Coletto Giovanni). Presli jsme do sportaku pred 3 tydny (Kubovi tedy bylo necelych 6 mesicu). A to z duvodu, ze uz se mu tam nelibilo. Jinak by se tam jeste vesel i se zimnim fusakem. Hlavne, at muzes dat sportak do lehu. Zkoumej opravdu spis tu sportovni korbicku.

metallico_mondo
autor
21. bře 2013

se sportovní není problém 🙂 jde dát do uplného lehu a je dost prostorná 😉 děkuju za reakce 🙂

martinakl
21. bře 2013

@metallico_mondo Pak si myslim, ze hluboka korbicka je v pohode 🙂 Na jare ho proste kdyztak das v lehu do sportaku...

poletuszka
21. bře 2013

delka 79 cm je v pohode.. to mel i nas kocarek - takko laret.. malou jsem prekladala do sportaku v 9,5 mes. a to jen z organizacnich duvodu 😀 😀 ale je fakt, ze jsem mela pujceny skvely fusak, ktery byl extra vyhrevny a zabiral minimum mista