icon

Vhodný fusak pro miminko narozené v září, jaký zvolit?

skusa
25. črc 2012

Ahoj, čekám zářijové miminko a přemýšlím, jaký fusak zvolit. Teď jsem našla v akci tento http://www.babylife.cz/babylife/eshop/0/0/5/491... . Myslíte, že bych ho mohla mít třeba s dečkou i na zimu, když je psaný do přechodného období nebo na mírnější zimu? Děkuju za jakýkoli názor 🙂

2hanah
25. črc 2012

Bohužel mám u obou svých dětí tu zkušenost, že v tomhle případě se šetřit nevyplatí a dokud jsme nekoupili pravý fusak s kožešinkou beránka, měla jsem děti v kočárku zmrzlé a to i ve značkovém termofusaku, který měl být až do minus 15-ti stupňů. Děti ten beránčí fusak milovaly, hrozně v něm byly spokojené a dcerka v něm chtěla spát dokonce i doma. Kdybych se rozhodovala znovu, na přechod volím nějaký levnější z bazaru nebo jen teplou deku a koupila bych raději toho beránka, buď z druhé ruky nebo raději nový (u nás stál třitisíce). Ten přechod většinou netrvá tak dlouho a já ten přechodový fusak prostě neužila, vždycky jsme dávali hned ten kožíškový a míň oblékali, pokud nebyla taková zima.

skusa
autor
25. črc 2012

@2hanah děkuji za příspěvek. Stále se rozhlížím, na fusaky s beránkem už jsem taky koukala, bále jsem se, aby v tom nebylo miminko zase až moc zapařené, ale to jsou jen domněnky, samozřejmě zkušenosti jsou cennější 🙂 Díky

ffiinnkkaa
25. črc 2012

@skusa Beránek je fakt nejlepší 🙂

vamam
25. črc 2012

my měli malinkou v říjnu a měli jsme koupenou podzimní zavinovačku (do autosedačky) a na zimu zimní fusak Emitex a můžu jenom doporučit. fusak měl odepínací spodní část, takže jsme využili do hlubokého kočárku, sporťáčku, autosedačky a v roce a čtvrt i do sáněk. takže maximální využití a po dvou zimách pořád jako nový!!!!!!!!!!!!!!

skusa
autor
25. črc 2012

@vamam takže na zimu jsi používala jen ten fusak od emitexu nebo v kombinaci s něčím jiným?

vamam
25. črc 2012

@skusa přes nejtužší zimu měla bodýčko s dlouhým, teplejší kalhotky, hodně teplé ponožky, svetřík, beraničku, kombinézku a celá do fusaku!!!!!!!! kombinézku jsem kupovala v F+F

aemmi
25. črc 2012

@skusa malá je koncem září, ale bylo teplo, fusak netřeba, když se ochladilo, dávala jsem ji do zimní zavinovačky Emitex určený do autosedačky, když začaly teploty padat k nule, tak jsem vytáhla zimní Emitex 3v1, sloužil skvěle a doufám, že bude sloužit i další zimu 🙂

vafle
25. črc 2012

můj syn je narozený v září a máme fusak mutsy eskimo..máme dva roky takže už jsme ho používali dvě zimy a ještě i každé léto místo spacáku na táboře...také ho používám i do sáněk....
malý pokud není opravdu zima tak malý jako miminko absolutně ve fusaku nevydržel takže měl teplý overalek a deku a až když byly teplot pod 5 stupňů tak šupky do fusaku....u rodičů mám i beránkový ale tento mi teda připadá mnohem teplejší...

skusa
autor
25. črc 2012

Emitex 3v1 byl i můj favorit, líbí se mi hlavně jeho variabilní délka. No, asi si ho budu budu přát k svátku 😉

zoriazz
31. črc 2012

Zkuste se mrknout ke mě do shopu, máme fleecové fusaky, které jsou vhodné na celý rok - kamarádka si kupovala jeden do Austrálie, když tam nemají tak chladné zimy - jsou vhodné i do golfáče. Dají se použít jako podložka - vrchní díl se dá zcela odepnout. Věci značky Minene jsou určeny k použití na dlouhou dobu 😉

majina
31. črc 2012

určitě bych šla do fusaku Lodger-takový "celoroční" a může se do něj přidat vnitřní hřejivá vložka a na pořádnou zimu bych se vybavila buď Odenwälder Zimní fusak Mucki L , Kaiser péřový fusak nebo fusak do Elodie 😉

lucyda
31. črc 2012

Ja mela Lodger bunker a byl super ,da se pouzit v zime,na jare a na podzim 🙂

nasekuratko
27. říj 2012

Holky, já bych brala fusak bud Odenwalder nebo Kaiser. Jsou to nemecke spolehlive znacky. Ja si nemuzu pomoct, ale Emitex mi prijde oproti temto takovy tvrdy a nepoddajny.
Kdyby mel nekdo zajem, tak Odenwalder Mucki L prodavam-uplne novy. Mame dva. 😀

ija1
27. říj 2012

ja jsem mela Aesthetics dve zimy a pohoda, teplouckej, dcerka z nej nikdy nebyla zmrzla, Emitex jsme mely do golfacu, kdyz uz vloni i capkala sama a taky dobry, ale na ten Aesthetics to teda nemelo.........mekkouckej material, teplouckej, super...ale je to vec nazoru 🙂)))