Zkušenosti s kočárky Inglesina Sofia a Roan Emma
Zdravím všechny,
chceme koupit klasický hluboký kočárek a rozhodujeme se s manželem mezi Inglesina Sofia a Roan Emma.
Máte někdo zkušenosti s tím či oním? Popřípadě jaké?
Inglesina se nám zdá celkově na pohled menší, kompaktnější, ale nejsem si třeba jistá u té sportovní části - je dostatečně velká i pro urostlé kojence?
Roan se nám skvěle řídil! Líbí se nám možnost výběru koleček, ale je o dost mohutnější a nacvakávání korby na podvozek je otřesné.
Děkuji za jakékoliv postřehy!
@sofia_sofiova Hluboká byla úplně v pohodě, ta mi prisla prostorna až až, za mě určitě s tím Roanem srovnatelna a spíš jsem vídala v okolí menší. Synek v ní byl do 10 měsíců, ale protože pak už seděl a šel do sporťáku. Vesel by se určitě déle. Ve sporťáku byl tak do roka a třičtvrtě. Ne, že by se v něm pak už sedet nedalo, ale ta část pod nohama byla krátká, končila tak pod koleny a nohy mu visely dolů, nebyla tam zadna operka. I aktivní babičky na ulici mě občas upozorňovaly, že je mu chudackovi malý 😀. Takže kdybych to řešila znovu, koupila bych Inglesinu jen hlubokou a pak kupovala sportak zvlášť, idealně nějaký velký prostorný, z těch, co mají nosnost do 36 kg, aby se v něm dítěti pohodlně spalo (Britax Bob, Baby Jogger, Thule...).
Jo a jeste jsem si vzpomněla, že Roan byl vstřícnější k reklamacim. Kamarádce u nej praskla nejaka tyčka a poslali ji hned zdarma novou, zatímco já když měla vadu u Inglesiny, chtěli ji po mně i v době trvání záruky zaplatit, že jsem si ji prý způsobila sama, o čemž jsem doteď přesvědčená, že nebyla pravda... ale i tak bych ji pořídila znovu🙂.
My měli starý houpací peg Pérego ještě z přelomu století a do cca dvou let dítě se s ním jezdilo nádherně. Podvozek nebyl tak měky jako u Inglesiny, ale taky houpací na stejném principu. Koupila jsem si na druhé právě Inglesinu, protože ji všichni chválili, ale pak jsem se vrátila zase ke starému kočárku. Jinak na vrzání někdy stačí nastříkat WD nebo něco podobného. U Roan je výhoda, že sportovní část není tak vysoko jako hluboká korba. Zase kombinace Inglesinu a dvou podvozků taky není marná 🙂

@nekiaxy No, to mi právě taky přišlo, že ve srovnání s tím Roanem je nižší, užší, kratší, ale zas je fakt, že Roan mi přišel lépe ovladatelný, ne tak extrémně odpružený, nebo nevím, čím to bylo...