icon

Zkušenosti s použitím síťky na kočárek. Pohodlí pro dítě?

elocin30
12. led 2025

Ahoj,
Momentálně se roztrhl pytel s korbičkami na kočárek, které mají odepínací látku, díky které může dítě koukat ven v poloze na bříšku. (Dřív se to řešilo přechodem na sporťák s nějakým pásáním.)
Zvažuju, že takový kočárek koupím, protože budu mít dítě ve zvídavém období (4-6 měsíců) přes léto kdy se bude hodit i větší větrání. Jenže ceny jsou vyšší když jde o novinku. Proto mě zajímají reálné zkušenosti.
- jde přes konstrukci kočárku opravdu vidět? I v případech kdy je dítě na rukou výš? (Síťka bývá poměrně nízko)
- dá se v téhle poloze s dítětem jezdit i v případě ne úplně rovného terénu?
Nebo nějaké další zkušenosti ať už dobré nebo špatné?
Díky

1pomnenka
12. led 2025

Nikdy jsem k těmto účelům nevyužila a myslím, že to není záměr výrobce. Naopak, když je kočárek tmavý, síťka zabrání přehřátí, hezky to ve vedru v kočárku luftuje.

emillyhk
12. led 2025

@elocin30 Mě to jako úplná novinka nepřijde 🤷‍♀️ Syna teda síťka vůbec nezaujala, výhled mizerný, v našem nerovném terénu asi taky nic moc pohodlného. Jako větrání asi lepší než nic, ale že by to byl kdovíjaký zázrak, to bych neřekla. Ale kočár jsme měli spíš levnější.

milusina
12. led 2025

Já mám kočárek ze střední cenové třídy a hlavně už 6 let starý a takovou síťku u hluboké korby má.Na koukání jsme příliš nevyužili,protože synovi se ležení na bříšku nelíbilo,ale na větrání v létě je to úplně parádní.

pe_tu_ss_ka
12. led 2025

Syn je rok 2018 a v roce 2019 to měl cybex.. za mě to bylo super. Z dcery jsme to využívali na 100%.. šla z korby až v 11 měsících..

kelerub
12. led 2025

To není žádná novinka, mají to i 10 let staré kočáry. A neslouží to k tomu, aby se děcko dívalo ven, ale slouží to k cirkulaci vzduchu. Prostě se tím větrá.

elocin30
autor
12. led 2025

@kelerub když jsem řešila kočárek před 4 lety pro první dítě, tak jsem na to nenarazila, ale pokud to kočárky měly, máte tipy na konkrétní verze? Ideálně koukám totiž po bazarových kočarcích, tam jsou starší samozřejmě dostupnější.

Pokud teda myslíme síťku na stejném místě. Ne v té horní sklápěcí stříšce, ale dole v rámci konstrukce. Tam výrobci výhody síťky uvádějí samozřejmě vzduch, ale i to koukání ven. Např:
https://funbaby.cz/set-kocarek-smile-5z-hluboka...

elocin30
autor
Autor odpověď smazal
elocin30
autor
12. led 2025

@milusina můžete mi dát tip, který starší kočárek tu síťku má?
Jak jsem psala výše, koukám po bazarech, takže by se mi to hodilo, díky 🙂

pe_tu_ss_ka
12. led 2025

Cybex priam. Mám podvozek z roku 2018 a starší korbu jsem prodala a dceři pak koupila verzi z roku 2019. Teď si ho bude brát sestra. Má to i joolz (ale o tom bych uvažovala až teď s novinkou, kdy sportovní sezení jde do lehu, předchozí mělo korýtkové sezení).

cilkat
12. led 2025

Pasení koníčků jsme řešili tím, že jsem dítěti zvedla polohovací podložku v hluboké korbě a kdyžtak tam nacpala ještě deku a dítě se tak prostě dostalo očima nad srolovanou stříšku... Když bylo vedro, tak jsme mu stříšku nechala nad ním a dole odepla a nechala průhled. ... Jen to chce kšíry, no. (měli jsme bez okýnka ... výhled přes tu mřížku musí být za mě dost mizerný i z pohledu vývoje očí.)

elocin30
autor
12. led 2025

@cilkat zajímavý nápad 👍 🙂 a vyřešila jste ještě nějak ty kšíry, pokud v korbě nejsou (což asi nikde nebudou ne?)

elocin30
autor
12. led 2025

@pe_tu_ss_ka ty jo, tak priam mi fakt utekl už tehdy, když jsem vybírala cybex jiné řady. Díky za tip. 🙂

milusina
12. led 2025

@elocin30 My máme Baby Merc Faster style 2.Tady na tom videu je alespoň trošku vidět ta siťka 😉Případně zítra vyfotím 😉

https://www.youtube.com/watch?v=9KxJzxlT03o
elocin30
autor
12. led 2025

@milusina stačí mi takto, díky moc 🙂

teate
12. led 2025

@elocin30 Já si koupila kočár, který to měl. Ale byla to náhoda, nechtěla jsem ho kvůli tomu. A nebylo fakt nic lepšího než čubrnět ven přes síťku. Bylo to už před 5 lety, nikdo to tehdy moc neměl a hodně se ptali lidi, co to je za kočár. Tehdy jsme měli německý Gesslein. Malá takhle jezdila víceméně furt, strašně dlouho. U druhého dítěte jsme pak už rovnou vyhledávali kočár, který to měl.

alianan
12. led 2025

A vidí vůbec miminko skrz tu síťku? Mám pocit, že dítě zaměřuje jinak než dospělý, na nejbližší předmět, jestli nekouká jen na tu síťku.

Já síťku neměla u žádného z dětí a nijak mi nechyběla, když bylo potřeba, tak jsem buď s rolovala stříšku, popřípadě jsem dítě otočila čelem k sobě a při pasení koníků koukalo přes hranu korbičky na mě.

martinka_33
12. led 2025

Nejmladší jsem dlouho vozila v korbičce, byla desne líná a neumela dlouho sedět 😅 a tuhle vychytávku jsem občas využila.

martinka_33
12. led 2025

@teate měl to i kočárek 10 let starý, kupovala ho moje máma a uz sj nepamatuju ani značku.

kristyn86
12. led 2025

Sitku mel i nas britax pred 8,5 lety. Ale jen ve strisce,ne dole v te korbicce,jak posilala pani v odkazu na kocarek. Deti jsem vozila velmi casto na brisku,koukaly skrz tu sitku,nerekla bych,ze jim to vadilo,vozily se tak radi. Syn ten rad cumakoval po okoli,tak ten tak a dcera byla rada v kontaktu se mnou nebo brachou na stupatku,tak ta jezdila nohama pod striskou. Jo a syn mi bojkotoval sportak,tak byl dlouho v korbicce s ksirama.

kelerub
12. led 2025

@elocin30 jeva zabte mě, značku už si nepamatuju. Ale byl taky z druhé ruky.

elocin30
autor
12. led 2025

@kristyn86 jee díky i za fotky. Tahle varianta je vlastně na léto super, jen jsem si vždycky myslela že se dítě musí dost zaklonit aby vidělo, ale je pravda že jsem to u prvního ani neodzkoušela, protože na léto už bylo ve sporťáku. 🙂
A o těch kšírách jsem taky netušila, díky za fotku, aspoň vím co případně hledat. 🙂

kristyn86
12. led 2025

@elocin30 Asi bude zalezet i na konkretni korbicce,jak presne to bude mit udelane. Na te nasi se deti nezaklanely,fakt krasne koukaly. Kamaradka zase mela kocarek takovy,ze sla ta sitka odepnout zipem a zvednou cela striska. A ty ksirky jsem sehnala tenkrat zde na konikovi myslim a daji se sehnat uplne bezne v obchode ci na netu. 😀

cilkat
12. led 2025

@elocin30 ksirky jsem kupovala zvlášť a taky myslím, že tady na bazaru, ale z netu jdou sehnat snadno. Co bylo trochu pruda: některé korbička mají očka na ksiry, jiné ne. Ta naše neměla, takže jsem ksirky chytala za konsrukci za ten kloub, do kterého se korba vlastně nasazuje.

linusha
13. led 2025

@elocin30 ano využívali jsme hodně přes léto a na podzim ani nemusela být na zvednutých rukach když chtěla být na bříšku a koukat ven. Máme Moon Piu.

markmala
Autor odpověď smazal