icon

Jaké nosítko pro měsíční mimčo

jarka1992
9. srp 2017

Zdravím a prosím o radu jaké ergonomické nositko pořídit pro měsíční mimčo ale aby mě to zase finančně nezrujnovalo. Na internetu jsem našla od Chicca Easy fit. Nemáte někdo zkušenosti s tímto nositkem?

Strana
z3
panickatlamicka
10. srp 2017

@jarka1992 to Chicco nosítko jsem si totiž hned vygooglila ( už jsem měla tu cest jich pár vidět) a pouhé nožičky do M bohužel nestačí.

jarka1992
autor
10. srp 2017

@panickatlamicka nemyslím si no že by si to Chicco dovolilo...ale to je věc názoru 🙂

jarka1992
autor
10. srp 2017

@panickatlamicka ano vím taky zadicka do písmene C... Ale tohle nemá vyztužená záda takže by neměl být problém

ai30
10. srp 2017

@jarka1992 Ono je totiz ergonomicky a 'ergonomicky'. To slovo samo o sobe neznamena tolik, neni na to zadna certifikace, zalezi, co si pod tim predstavite.
Nositko od Chicca rozhodne neni zdrave, noseni 'dopredu' zatezuje nervovou soustavu a neni zdrave pro zadove svalstvo. Je velice dulezite, aby byly zadicka miminka zakulacene.
Pokud chcete dobry nosic, vyhnete se Chiccu obloukem. Kdyby jen z toho duvodu, ze kvalitni nositko pozdeji prodate s malo ztratou a nekvalitni za par supu.

panickatlamicka
10. srp 2017

@jarka1992 Chicco dělá i chodítka. Věř si čemu chceš. 🙂 Evidentně ses rozhodla. Tvoje dítě, tvoje volba. Btw: koukala ses na videa s tímto ehm ergonomickym nositkem? Ta poloha nožiček rozhodně není taková, jaká by měla být. Pokud chceš názor odborníka, obor fyzioterapie, s dovolením označim @kajalka @eficenka

jarka1992
autor
10. srp 2017

@ai30 ale já ho nechci nosit tak aby koukal do světa...

ai30
10. srp 2017

@jarka1992 To je dobre! Ale proc si potom nekoupit kvalitni nositko, u ktereho mate jistotu, ze je pro dite zdrave?

jarka1992
autor
10. srp 2017

@ai30 finance...a na to občasné nošení si myslím že tohle by bohatě mohlo stačit...

ai30
10. srp 2017

@jarka1992 A souhlasim s @panickatlamicka, podle tech fotek je videt, ze to mimco ma ty nohy jen roztazene. Ty kolinka ma vyvysene tak o dva centimetry, to je nic...

panickatlamicka
10. srp 2017

🙄

ai30
10. srp 2017

@jarka1992 Tak se podivejte po bazarovem kvalitnim nositku. Na obcasne noseni urcite nejake sezenete. A aspon na tom neztratite penize, protoze je potom za stejnou cenu klidne muzete poslat dal. Narozdil od pripadu, kdy koupite tento sunt novy.

tsafarikova
10. srp 2017

@jarka1992 abych pravdu řekla tak teď vůbec nechápu proč jste zakládala diskusi jaké nosítko,všichni vám tu řekli že tohle není ergonomický a nosítka doporučili ale vždyť vy jste rozhodnutá-samozřejmě je to vaše věc jen nechápu proč se tedy ptáte.mimochodem tohle jsem viděla někde na bazárku jak ho někdo nabízí za 100kč

panickatlamicka
10. srp 2017

@tsafarikova t9 se o něj určitě strhla bitva....😂

tsafarikova
10. srp 2017

@panickatlamicka no právě že ani moc ne😂paní která zadávala dotaz nabídněte ergonomické nosítko na to zareagovala že tohle visítko opravdu nechce

ai30
10. srp 2017

@tsafarikova Tak ono tech Chicco nositek, ktere nakonec majitelka podaruje na nahradni dily (prezky) nebo poradkynim pro ukazku jak se nosit nema, je docela dost, zejo..
Koupit Chicco kvuli usetreni penez prave proto vubec nedava smysl. Kvalitni bazarove nositko clovek proda skoro bez ztraty, pokud neni nijak ponicene a u Chicca je rad, ze ho streli za 50 Kc.

kajalka
10. srp 2017

Za mě jako fyzio - nejsem pro nošení takhle malých dětí ve vertikální poloze. Když už, tak úvaz kolíbka. Ještě nic mne nepřesvědčilo o neškodnosti. I když je populární tvrdit, jak přírodní národy nosí, nikdo už nedořekne, že přírodní dítě taky brzy z maminky sleze a leze přes kameny, větve a pohybuje se v náročném terénu, takže případný nedostatek hned dožene. To se ovšem nedá říct o dětech západní civilizace.
Pokud ovšem pořídíš visítko, tak je to hloupost na entou a argumentovat penězma... kolik pak peněz vynaložíš za možnou léčbu pohyb aparátu dítěte? A nejde nakonec jen o svaly, s těmi se úzce pojí i vnitřní orgány a nervová soustava. Třeba blokády krční páteře souvisí s opakovanými angínami.
Když už nosit, tak co nejkvalitněji.

tsafarikova
10. srp 2017

@ai30 přesně taj,radši bych 2 měsíce šetřila a koupila kvaliní nosítko než nekvalitní.nám třeba nesednul šátek,teda malý jo ale jak sebou mlela tak jsem měla velký problémy uvázat a paní na srazu měla hop tye šátkový nosítko a to se líbilo jak malý tak i mě tak jsem ho objednala za 2100 ale vím že ho celkem slušně prodám na bazárkách jsou za 1300-1700 kč takže myslím že prodat ho nebude problém

bbubble
10. srp 2017

K zakladatelke sa nevyjadrujem, evidentne je uz rozhodnuta a tema je uplne zbytocna.. Len k tomu co tu zaznelo - ja nosim od 3 tyzdnov, v satku. Zachranil mi 6nedelie 🙂 S tym ze take male dieta si nevybera fakt nemozem suhlasit - pokial to teda neni myslene tak, ze ho tam polozim a je mi jedno ako rve.. Moj maly od narodenia nechcel byt polozeny, hned zacal plakat, takze ani postielka a podobne. Nemala som potrebu novorodenca lamat a nutit ho do toho, aby sa "naucil". Nosim od zaciatku vertikalne, ked bol malinky som mu hlavu par minut podoprela a stejne hned spal, jak bol na mne. Teraz ju uz drzi sam, citala som aj ze satok prave posiluje tie krcne svaly. Teraz ma 2 mesiace a zacina sa vozit v koci aj spat cez den polozeny, stale to striedame so satkom ale uz si to postupne sam nastavuje.. 🙂

pekackova
10. srp 2017

@jarka1992 to, že se jedná o visítko, kterým dítěti můžete ublížit z předchozích komentářů už víte, ještě je fér zmínit, že to nebude pohodlné ani pro vás, takže visítko po pár pokusech zahodite popřípadě se ho budete pokoušet prodat další nešťastnici, která o nošení neví zhola nic a bude chtít "ušetřit".

cukricek123
10. srp 2017

https://i.alza.cz/ImgW.ashx?fd=FotoAddOrig&cd=B... tohle, že je do M? Tak pak je zakladatelka slepá. Tohle není ergonomické nosítko ať si prodejce píše co chce. Ale pomoct můžete jen tomu kdo pomoct chce. Takže ať si zakladatelka dělá jak chce.

apollena
10. srp 2017

Ahoj, prosim o radu. Poridila jsem Manducu (original v kamennem obchode). Od kdy je bezpecne a zdravi neskodne v ni miminko nosit? S novoroz. vlozkou?

normalnimatka
10. srp 2017

@apollena odkdy už drží hlavu. udává se 3-4 měsíce... ale dle některých fyzioterapeutů by ses měla chovat k hlavě jakoby nedržela ž do 9 měsíců..ale to je extrém.
obecně lepší než nosítko je pro novoše šátek, myslim si. líp se tam dá právě připlácnout ta hlava..ale v nosítku se dá asi taky. dá se třeba ještě vycpat nějakou plínou atd.

normalnimatka
10. srp 2017

achjo.... autorko PROSÍM, zjisti si něco o nošení víc, než si cokoliv pořídíš. uvýst jako důvod finance, to je smutný. na bazarech je miliony manduc a nevim čeho všeho za zlomkový ceny. kromě toho je to rozhodně i pro rodiče pohodlnější! no ale visítek j ena bazaru ještě daleko víc..proč asi? většina na to nějak přijde, že to není úplně cajk, když tam to děcko vůbec nechce bejt a snaží se to poslat dál téměř nepoužívaný...

a nebylo by ti pak líto peněz za dojíždění k nějaký kvalitní fyzio, aby ti spravila dítě zprzněný blbým nošením?:(

dneska jsem byla v obchodě, kde jedna máma měla holčičku ve visítku, byť čelem k mámě.................. ta holčička celou dobu strašně brečela, matka se furt jen naklepávala a nrvózně PŠŠŠ PŠŠŠ, u pokladny už jí pak zacpávala pusu svou rukou....a to měla holčička dudlík ještě k tomu....
no, vůbec jsem se holčičce nedivila, úplně mi šly slzy do očí. holčičku musely ty popruhy na nožičkách hrozně tlačit, protože podsazení totálně žádný. furt nevěděla co s nohama..... po nějaký době marnýho utišování jí ta máma chytla jakoby pod zadkem, že na ní víceméně seděla - jako kdyby byla v pořádným nosítku - no a holčička najednou v klidu....? ale bohužel, máma neinformovaná nebo ignorující dobře míněný rady, jí to asi nedojde a bude používat tenhle škodič dál. úplně zbytečná čtvrthodina řevu.... :( doufám, že v tom bud eholčička řvát pořád a nebude pak apatická, aby už nedávala najevo, že jí je nepříjemně, a aby blbá matka zkonstatovala, že se tam prostě dceři nelíbí, tak ji tak nosit nebude...

https://www.prubnihracku.cz/inpage/jak-vybrat-n...
https://www.google.cz/imgres?imgurl=https%3A%2F...
doporučuju třeba prolistovat a pročíst tuhle skupinu na fb
https://www.facebook.com/groups/519840121418990...
je tam i mrtě nabušenej bazar nosítek a šátků, spousta informací o ne/správným nošení... nemávni nad tím rukou, jde o zdraví a spokojenost tvýho dítka...

evee24
10. srp 2017

Me zachránil život šátek 😀 prvne sem vazala plyšáka abych věděla jak opatrne a miminkem. A opravdu nejlepší koupě a penez nelituji. Pak az byla mala větší jsem koupila kibi a spokojenost. Ale kibi az na větší. Opravdu zadna visitka. Raději bazarove šátky a maminky prodávají porad na nosicich fórech jak šátky tak poradi i nosítka.

normalnimatka
10. srp 2017

jinak nosítko můžeš koupit z druhý ruky, nosit chvíli a pak prodat za stejnou cenu, když teda jde o ty prachy... 🙄
ale piš si, že když si koupíš blbý nosítko, vyhodíš za něj tolik, jako za nošený kvalitní, a pak ho neprodáš, protože to nikdo nebude chtět a dítě ti tam nebude chtět bejt, takžře vyhožený prachy úplně.... fakt se podívej, kolik lidí to na netu prodává. a spousta z nich i uzná, že je to nevhodný nosítko.

a moc nerozumim tomu jak píšeš, že by ses bála syna vázat do šátku.. tak se bojíš proč, abys to nezku**ila a tím pádem ho nepoškodila? tak pak nechápu, jak bys ho mohla bejt schopná dát do čika... tam bys mu totiž opravdu škodila.
všude je spousta nadšenejch nosících matek, který ti ochotně pomůžou s vázáním šátku i zandáním dítěte do nosítka. je toho plnej internet a fejzbuk.

bbubble
10. srp 2017

Este k tej manduce, ked su tu kompetentne 🙂 - mam tiez ale zatial este nepouzivame.. Ale jak som sa ho snazila narvat do tej novoroz vlozky, tak nevim, asi som ju nepochopila ale kde tam ma mat dieta nohy? Akoze vnutri, ze netrcia von, nad tym pasom? Lebo tak mi ich furt vystieral a pchal pod ten pas, a ked som mu ich skusila dat von mal zas neprirodzene vyklbene kolienka..
teraz nedavno som ho skusala, a uz to bolo lepsie, ale stale mi prisli nohy este moc nasiroko. Oni pisu v navode ze je to cca od velkosti 68, to uz maly nosi, ale ma len 2 mesiace.. Ma cca 65 cm a 7 kg. Tak neviem, ci uz. A prislo mi to lepsie, ked tam bol s rozopnutym zipsom.

normalnimatka
10. srp 2017

@bbubble no osobní zkušenost s manducou nemám, ale četla a slyšela jsem od víc matek, že ta novorozenecká vložka je na houno..:/ prostě na úplně malý mimina lepší šátek... doporučuju třeba půjčit si od někoho na pár měsíců, třeba tě to chytne a pořídíš šátek nafurt, nebo pak přejdeš na manducu, až bude synovi velikostně víc sedět🙂

cukricek123
10. srp 2017

@bbubble když už tak bez novo vlozky, stáhnout sed šňurkou. Dá se. Ale může se stát, že mimcu se to líbit nebude. Pak počkat

wwercaa
10. srp 2017

manducu máme taky a v té vložce jsem ho měla snad jen 2x. raději taky počkám až povyroste
@bbubble a jinak rozepnout zip jsem musela taky, je to lepší

cukricek123
10. srp 2017

@kajalka prosím o vysvětlení té vertikální polohy. Proč ne, a jak to má spojitost a lezenim po kamenech? Děkuji🙂

Strana
z3