icon

Jaký je váš oblíbený šátek na nošení miminka?

emamir
31. pro 2020

Ahoj holky, máme miminko (má tři týdny) a sháním šátek na nošení, prý je to skvělá věc. Doporučíte mi nějaký, se kterým jste spokojené? (značka..)😊

michaela666
31. pro 2020

Mě s výběrem pomohly na fb ve skupině Nosíme děti, zkus kouknout i tam. 🙂

pipi_puncocha
31. pro 2020

Na úplně malé miminko se mi osvědčil elastický šátek Manduca Sling, používali jsme od narození cca do 3-4 měsíců a potom jsme už přešli na nosítko, nosí i manžel a šátek pro něj úplně není, i pro mě je to praktičtější. Na facebooku podle místa bydliště jsou nosící skupiny, kde si můžeš cokoliv půjčit a vyzkoušet, ať nekupuješ zajíce v pytli.

lizzie02
31. pro 2020

Jukni ve skupince Nosíme děti na fb, moc mi to pomohlo 😊 jinak já mám 4 měsíční a máme Little frog Bamboo a souhlasím s tím, že je to skvělá věc 😊 nosím v něm doma, na ven používám spíš nosítko 😊

janina228
31. pro 2020

Ahoj,já používala takové šátkové nosítko Storchenwiege.. je od narození a bylo úplně super!

snahnah
31. pro 2020

Na tak malé Mimi hledat ideálně šátek s nízkou gramáží 200-250g a materiál vhodný do pračky kvůli blinkánín a kakání 🙂 já měla Little Frog s bambusem a postupně pořídila vyšší gramáže, ring slingy a nosítka. Bacha, může to být návykové 😅 na fb taky skupina nosící česko - slovensko.

lennus
31. pro 2020

@emamir Didymos lisca na doporučení kamarádky, šátkové poradkyně, která nosí už čtvrté miminko

antoinet
31. pro 2020

@lennus taky mi vyhovoval Didymos lisca 🙂 Ty pružné jsou na chviličku a i mini miminko lze plnohodnotně navázat do pevného šátku a sedí bez kompromisů, nosítko mělo vždy někde vůli a nebylo to ono, chápu využití u chodících dětí.
Určitě bych šátek koupila použitý, bázová nabídka je obrovská, trh je už přesycený, nejsou tak drahé jako v době, kdy byly šátky vzácné.

martiniquest
31. pro 2020

Panejo, jen jeden? Ja jich mela 26. Postupne, ne najednou. Na novose nizkogramazni bavlna, bambusak a nebo neco hedvabneho. Idealne si od nekoho zkusit i s instruktazi. Muj nejoblíbenější byla Oscha s hedvabim. Tenky, nosny, elegantni, termoregulacni. A dal se nosit od narozeni az do cca 10 kg.

cherie24
31. pro 2020

@martiniquest cože? Jakože je to návykové vím, na prvním nosícím srazu jsem si říkala bláznivý báby na co mají tolik šátků a půl roku na to už jsem měla 3 a už mám vybraný další až bude druhý prcek 😁 ale tolik? 😮

@emamir já začínala na prcka s šátkem s příměsí bambusu, krásně se váže na novoška a je prodyšný, ale nedá se v něm nosit dlouho. Dělá ho česká firma Šanami oříšek nebo Little frog má taky a v moc krásných duhových barvách. Ale cca od 7 kilo už se mi zařezával do ramen a povoloval se. Teď mám Be Lenka balvnu a je to moc příjemný materiál, udrží i 12ti kilového prcka a mají nádherné vzory. Já mám duhovou mandalu a je to nejlepší investice 😍

martinazidkova
31. pro 2020

@emamir já mám 100% bavlnu a šátek od little frog.
A co mi ze začátku hodně pomohlo, tak že mám šátek který jde z tmava do světla, takže když jsem začínala a učila se to, tak jsem nemusela hledat za jaký konec tahat, ale koukala jsem na barvy 🙂

martiniquest
31. pro 2020

@cherie24 Jo, chtela jsem si toho dost vyzkouset. V roce 2016/2017 nebyl absolutne problem koupit a za stejnou cenu za mesic, dva zase prodat, takze me to ve finale nestalo ani korunu 🙂 A nemam pocit, ze bych jich mela extremne moc. V satkovaci skupine jsme mely jine hvezdy 🙂
A hlavne, ja jich asi nikdy nemela naraz vic nez 4-5, proste jsen to tocila podle nalady. Byl to muj konicek. Ted s dcerou se to absolutne neda, satkovy trh je uplne v loji. Takze jsem mela jen dva kousky a dve nosítka. Ted uz valim jen lnenou Zumbuccu.

luci_ela
31. pro 2020

@lizzie02 také mám Little
Frog, jen opal 60% bavlna 40%len. Čekáme tedy až v únoru, ale už vyzkoušený na neteři a super

lennus
31. pro 2020

@antoinet Měla jsem nový, i když všude doporučují zanošený, nevadilo mi to, i když pořizovací cena byla samozřejmě vyšší

lizzie02
31. pro 2020

@luci_ela také jsem moc spokojená 😊 já kupovala právě s příměsí bambusu, že to bylo doporučované pro letní miminko 😊 a musím říct, že na to, že jsem vázala poprvé, tak se s ním moc krásně pracuje 😊

krupka3
31. pro 2020

Didymos Aurora nebo Vatanai, to jsou skvele satky na novose.

antoinet
31. pro 2020

@lennus nový je super, kvalitní změkne, spíš jen, že se dá významně ušetřit, na bazarech je nepřeberné množství šátků ve skvělé kvalitě

domza
31. pro 2020

Já měla loktushe 100%bavlna bird garden žlutý a úplně super. Vystřídala jsem jich hodně ale tenhle jsem měla u první dcery i u druhé a jako jediný který nechci prodat tak ho mám nachystany i na třetí

martiniquest
31. pro 2020

@antoinet Zmekne kazdy satek. Zalezi na primesi, jak rychle. Nejnarocnejsi je len a konopi. A novy satek lze vanockovat, cimz se zanaseni znacne urychli.

cherie24
31. pro 2020

@martiniquest hmm s tím jak je teď trh přímo přehlcený šátkama by se to asi těžko dalo takto praktikovat. Já byla ráda, že jsem za 800 prodala půl roku starý šátek na novoška 😐

martiniquest
1. led 2021

@cherie24 Vsak pisu, ze ted to realne neni. Driv to bylo uplne jinak. Dokonce zanosene satky byly driv zadanejsi.

weerooniickka
Odpověď byla odstraněná
weerooniickka
1. bře 2021

. Koukni k nám do FB skupinky NOSÍCÍ ČESKO SLOVENSKO 😊 Záleží jak je miminko veliké jak dlouhý šátek potřebuješ.... kolik chceš investovat 😊 Do začátku ti bohaté stačí nějaký bavlněný kousek 😊 Já miluju všechny své šátky 😅 každý má něco do sebe