Krosnička na roční dítě, poraďte

zuzousturkova
14. únor 2017

Dobrý den všem maminkám . Dal by mi někdo radu, abych vybrala dobře krosničku na roční dítě..značka,kam kouknout,atd..Díky všem.

wwery
14. únor 2017

@zuzousturkova Dobrý den, já doporučuji Corazon Panda, dětem se v tom líbí, klidně i usnou, má úložný prostor, stříšku proti slunci, dají se dokoupit stupačky na nožičky.

puutalo
14. únor 2017

Doporučuju FB stránku Nosíme děti

zuzousturkova
autor
14. únor 2017

Maminky,děvčata moc děkuji.

jipe
14. únor 2017

doporučuji spíše ergonomické nosítko - lehčí, pohodlnější, jediná nevýhoda bude tělo na tělo. U krosniček bych se dívala na šířku sedu a na podporu nohou, aby tam dítko neviselo za rozkrok

rebe
14. únor 2017

Na co přesně ji chceš? Krosničky mají tu nevýhodu, že jsou hodně těžké i samy o sobě, děti v nich nesedí v ergonomické poloze, takže ne zcela zdravě a pohodlně, a navíc hodně vychylují těžiště, takže chodit s nimi je hodně namáhavé. Na běžné nošení třeba po městě nebo menší výlety jsou pohodlnější ergonomická nosítka.

korin
14. únor 2017

Máme ergonomické nosítko manducu a krosničku corazon panda s dokoupenými třmínky. Doporučit můžu oboje, každé na něco jiného 😉

plksv
14. únor 2017

Měli jsme hooodne slušnou krosnu. Pak jsme pořídili tulu toddler a krosnu už nikdy nepoužili. A že jsme toho nechodili...

vanilkacka
14. únor 2017

@zuzousturkova Mame Corazon Panda, kupovali jsme loni novou, aby měla i trminky na nozicky. Rozhodně dobrá volba. Dcera s námi "prochodila" Tatry a vydržela i 4 hodiny v kuse sedět - spát a koukat se. Jr sice těžší, ale do hor mi přijde krosna bezpečnější než nositko. Dalším plusem je ulozny prostor na náhradní oblečení a svačinu.

netopejr
15. únor 2017

Moc se přimlouvám za ergonomické nosítko.
http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=97

Krosna je těžká, neskladná. Zkus si to nahodit s dítětem. Roční do nositka vleze sama nebo se proste jednou rukou šoupne na zada u pasu, a to je něco dost jiného.
U ergonomického nositka ma dítě těziste hned u zad nosícího cloveka, coz z hlediska fyziky znamená daleko výhodnější pozici nez když je kus od něj. Ono si stačí vsimnlout, jak velké se nosi v krosnach a jak velké v ergonomických nosítkách, a taky, kdo je nosi: I vysportovaným tatinkum da krosna dost zabrat, a na skalnatou vyhlídku lezou s posledním vypětím sil, zatímco i drobná ci nesportovní na s nositkem to da bez zvláštního vypěti.

V neposlední řadě, snad v zadne krosnicce nemá dítě dobre zajištěnou hlavu, nemá o co opřít a nejspíš mu občas přeletí na stranu. A ještě jsem neviděla,bu tech lepších,ze by dítěti nevisely nožičky o je do M, viz obrázky a odkazu nize visi mu donu, a to příjemné není,i zdravé. Deti takhle male i vetsi dávají peitozene nohy kolem toho, kdo je nese, je tonpoloha, kdy si odpočinku,taky zada maji u toho lepe.
http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=94

Plus benefity nosnost a skladnost nositka, nezmrzačíš spolucestující mhd, doma si nevysklis dveře a hlavně cítíš, co dítě , jak se ma.

korin
15. únor 2017

@netopejr Ono ale není žádná slast mít na zádech v nosítku dítě a na břiše batoh s věcmi... proto bych krosničky úplně nezavrhovala. I když sama mám raději manducu než krosničku i z důvodů, které tu už zazněly.

plksv
15. únor 2017

@korin musíš jít na výlet s nějakým nosičem 🙂 buď nese dítě nebo batoh🙂.

netopejr
15. únor 2017

@korin Co das do ty krosnicky das do velky ledviny taky.
Nehledě na to, když pak dite i chodi, odvetras zada, postupem casu nosítko neděs "navíc". Nosit navíc krosnicku cely den, aby se dítě 2 hod neslo, ne díky.
A pokud jdou na výlet 2 dospěli, není co resit.
A pokud jde dospěly sam, zvláště zena, at si fakt zkusi nahodit tu krosnu s dítětem a vecma sama na zada.

netopejr
15. únor 2017

*nedě = NESEŠ

plksv
15. únor 2017

@netopejr SOUHLAS

korin
15. únor 2017

@netopejr Ano, nahodit krosnu je utrpení, souhlasím. Ale jinak se neshodneme 😉 Ne vždy je k dispozici chlap, občas jsem si vyrazila i sama s dětmi. Tu ledvinu bych chtěla vidět, pochybuju, že bych do ní dostala tolik věcí, co do úložného prostoru krosny a ještě by byla pohodlná...
Mám ráda ergo nosítka, hlasuju pro ně všema deseti, jen si nemyslím, že vyřeší každou situaci.