Prosím o radu - máme devítiměsíční holčičku (zatím nesedící, ale moc daleko k tomu nemá), jsme poměrně hodně aktivní a zvyklí chodit - v létě trávíme víkendy na chatě, kde poměrně hodně chodíme a kočárek by byl jaksi trochu mimo téma, protože daný terén by asi nezvládnul. Zvažujeme tedy o nějakém nosítku. Venku nejsme celý den - zpravidla vyrážíme ven dopoledne na 2 hodinky, pak se vracíme zpátky a odpoledne třeba ještě jednou na 2-3 hodinky. Původně jsem byla rozhodnutá koupit manducu, manžel by byl spíš pro krosničku, takže jsme teď na vážkách, co by bylo lepší.
Zajímalo by mě, jak je na tom z ergonomického hlediska deuter, to nevím. Zvažuju, jestli by právě na to léto nebyl lepší právě deuter - přece jen není dítě nalepené na tělo rodiče, takže se vzájemně nepřehřívají. Na druhou stranu se mi líbí váha a skladnost manducy - ve chvíli, kdy bude malá už běhat po svých, bude možné manducu složit a nechat záda proluftovat, což s krosnou jaksi nejde... Prosím, prosím o vaše rady a zkušenosti! Díky, Petra
Ahoj a díky moc - něco takového jsem potřebovala slyšet 🙂 Na pobíhání beru zpravidla kočárek, protože to rovnou vezmeme na vycházku, takže nosítko - ať už Mancuda nebo krosna - by bylo hlavně na výlety v terénu, zpravidla na té chatě, kdy vyrazíme ven se psy. Předpokládám, že ji využijeme i v době, kdy bude malá běhat - přece jen dvě hodiny v kuse neuběhne tak snadno. Známí krosničku mají, u nich jsme ji okoukali a manželovi se moc líbila. Já jsem spíš byla pro Manducu kvůli ergonomii, ale z hlediska funkčnosti a asi i věku Lucky bude lepší ta krosnička. Jsem ráda, že se ozval někdo, kdo vyzkoušel oboje a může to porovnat 😅
Ahoj, já taky zkusila oboje, dost zvažovala a nakonec koupila ergo - jelikož v krosničce byl malej hodně tezky a zatím nosím hlavně já. Pro chlapy mi příjde lepsí krosnička - díte se tam lépe dá. Zatím nosíme na břiše (já i na zádech - ostatní se bojí přehazovat) a zvládá jak tatínek, tak děda a nestěžují si 🙂 Jo a Dáda taky ne, je rád že se nese. Ale možná časem pořídím ještě tu krosníčku.
Sem začni psát odpověď...
Odešli
Ahoj Petardice,
řešila jsem ten samý problém. Také jsme hodně aktivní rodinka 🙂. Manducu mám od narození dcerky, když byla menší v pohodě v ní i usnula. Teď, když je starší (necelých 9 m), používám nosítko pouze na "poponášení" - tzn. nákupy, někam přeběhnout a něco zařídit. Zkoušela jsem s ní jít i na delší procházku, ale to se jí nelíbí. Nemůže se dívat před sebe, jen do strany a vadí jí to. Manduca je také dost nepraktická co se týče nošení dětí na zádech - nosítko musím i s dítětem krkolomně přetáčet, mám i strach, aby mi nevypadla (a stejně se jí na zádech moc dlouho nelíbí, protože zase vidí jenom do stran a možná je to ještě trochu horší, protože když se podívá před sebe, kouká mi na záda, kde toho moc neobjeví 🙂 ).
U mě na delší procházky rozhodně vyhrává krosna. I když není skladná. Elišce se v krosně líbí. Narozdíl od Manducy se s prckem "hodí" na záda mnohem lehčeji. Vím, že má dcera svoje pohodlí a já zase své (jak jsi zmiňovala přehřívání - i v zimě když neodhadnu oblečení, chodíme pak s propoceným oblečením, mokrými koly na břiše ... 🙂 ). Tohle u krosny odpadá.
Další plus pro krosny vidím i v tom, že se některé prodávají i s pláštěnkou, takže si nemusím kupovat speciální předraženou bundu, ve které bychom se pařily.