Nosítko - je to nutné lzo?
Ahoj maminky,
chtela jsem s Vami prodiskutovat tema noseni deti. V posledni dobe se celkem tohle noseni rozmohlo, hlavne to 'ergonomicke' noseni a vlastne ani nerozumim tomu proc.
Ja osobne mela doma manduku, šátek a ringsling, jakozto prvorodicka vsechny zbytecnosti a nezbytnosti. Vyuzila jsem pouze 2x manduku, ale ze by mi to nejak usnadnilo praci se rici neda. Mnihem efektivnejsi mi prislo maleho uspat a pak si praci udelat. Totez mi prislo pohodlnejsi na prochazkach. V obchode jsem si davala veci do kosiku a divala jsem se na pani ktera mela mimco brecici na dobe a plne ruce zbizi, tak si rikam je to opravdu takovy pomocnik? Neni lepsi najit jiny zpusob? Rikam si, ze kontaktu ma matka s ditetem az az, zejmena pri kojeni.
Ptam se hlavne proto, , abych trichu pochopila smysl tohoto trendu a treba jej i do budoucna dokazala ocenit, ale zatim mi to neni vubec jasne.
Já když jsem syna poprvé vazala do šátku tak jsem měla strach ze bude plakat a nebude se mu to líbit než si na to zvykne ale on byl úplně v klidu a do 5 minut usnul a spal 4 hodiny.
Malej není vůbec uplakanej vydrží ležet a koukat než usne, ale když vím že je v šátku spokojenej proč bych ho tam nevazala. 🙂
@drediky to mame podobne 🙂 akorat ja ho nechavam hajat v postylce, protoze je spokojeny tam. Sem nemotora, v satku bych se bala zakopnuti a hlavně bych stejne nic neudelala doma. Kdyz byl malej hodne malej, tak sem si ho davala hajat na brisko na sebe, bylo to super, ale opravdu sme jenjem lezeli. Takze satek aby dite doma spinkalo 🤔🤔. To by mi asi odrovnalo zada.
Ja nemam rada extremy, podle me je hlavni drzet se zdraveho rozumu..mam kocarek, mam i satek a nositko a vyuzivam je dle situace. Chodime temer denne ven na opravdu dlouhe prochazky, coz mi starsi dite neujde, takze volim kocarek a k nemu pridelany skejit se sedatkem. To je jediny zpusob, kterym tohle jde resit..motorka u starsiho nikdy nebyla v oblibe, koloodrazedlo taky ne a nebudu s nim sedet doma nebo chodit jen par km, abych mohla mit mladsi v satku. Nekdy se satek hodi, ale nevyuzivam ho denne. Ted jak byly cesty totalni ledova plocha, bych s satkem nemohla vynest ani odpadky, zato kocarek jel v pohode..
Mám kočárek a mám i šátek a momentálně pořizují nositko.... Chlapeckovi jsou 3 měsíce... Každý den dopoledne chodíme s kočárkem když potřebujeme zabehnem s kočárem do krámu na to je kočár lepší ale nevydrží tam spát moc dlouho... .. Ale každé odpoledne si malého navazu do šátku hodím ho pod bundu a vydrží spinkat i dvě hodiny.... Díky tomu večer není přetažený a krásné usíná.... Tak stejně doma.... Jsou dny kdy prostě furt musím chovat a tak ho navazu pustím si písničky a do 5ti minut je tuhý a ještě když potrebuju uklidit schody (panelák) tak uklízí semnou.... Jinak si s ním spíš povídám s timze leží na zemi 😉 myslím že je to dobrý pomocník..... A nositko využijeme spíš v létě na výlety... Máme rádi hory a tam to s kočárkem nejde...
Ja to beru ryze prakticky - kdyz venku prsi,kdyz zazvonil nekdo dole u dveri a ja musim rychle otevrit a prevzit zasilku, kdyz jsem byla se starsim na hristi a ten me volal, kdyz se cestuje pres pul Prahy...tam jsem vzala nositko 😊 pro me velmi dobry sluha. I se satkem jsem se naucila,ale jen nosit bych nemohla.
Já můžu napsat, že syn začal mít rád kočárek v jeho 16 měsísích. Do té doby kočár bojkotoval a pořád by se jen nosil.
@no_title Nečetla jsem vše, ale vy jste to tak hezky napsala, že vám za to musím poslat srdíčko.
@terka2018 U nás (u mě) to bylo tak, že jsem věděla, že nosit chci. Přišlo mi to přirozené. Čekala jsem PO LETECH vymodlené miminko. Věděla jsem, že jak se narodí, chci jej mít jen a jen u sebe. Tak moc vděčná a šťastná jsem za to byla. Věděla jsem, že mi to usnadní cestu do města nebo výlet do míst, kam s kočárkem ač terénním, bych se těžko dostávala. Plus ten pocit mít to miminko u sebe... Co jsem nevěděla bylo to, že budu nosit tak často. Bohužel dcera nesnášela polohu na zádech, kočárek, koupání, přebalování a jak se někdy píše o čtvrtém trimestru, tak ona ho měla, protože první tři měsíce po narození strávila z 80% NA MNĚ. Nespala, až šátek nás zachránil. A kočárek vzala na milost až ve 3 měsících. Od 3 měsíců spala v poledne v kočárku, kam jsem ji položila když usnula u prsa, a odpoledne jsme šly na vychazku v šátku. A až v 5 měsících přijala kočárek i odpoledne, za což jsem byla ráda, neboť už mě nošení v šátku přestalo bavit. Bylo to v zimě a já už byla KO. Chtěla jsem si odpočinout a chtěla jsem, aby si dceru na tu chvíli mohl vzít ven i manžel nebo mamka. Úplná bomba je u nás od dubna kdy dcera jezdí ve sportaku a může koukat ven, uz s ní jdu v klidu a nebojím se scén. Mám ale i nosítko, které velmi využívám, když chci něco rychle zařídit a kočár by mě jen zdržovat. Plus když uspávám. Plus když dcera pláče, je nemocná, něco ji bolí.
Je ale fakt, že mám známou, též prvorodičku a ta musela mít vše, caboo, šátek elastický i neelastický, nějaké nosítko (hlavně že bylo za par peněz...). A teď si stejně nechala ušít kvalitní ergo nosítko. To zase nechápu - ty lidi, co musí mít vše, jen aby byli asi trendy (v případě te známé). Já jsem minimalista, i doma nemám ráda moc věcí, ráda vše co nepotřebuji hned prodám. Šátek už nemám, nosítko mám jen jedno.

@puhelin dve rvouci dvojcata v kocarku a treti dite se prave poblilo nebo mi behalo s pokadenym zadkem po zahrade nebo jecelo ve vane, ze chce umyt vlasy nebo se vztekalo, ze chce zrovna ted nastrihat pexeso. 😃 A nebyly to vyjimecne situace. Tohle byla kazdodenni realita. Tohle bych s jednim nositkem nevytrhla. Ted uz je to ale lepsi.