Onbuhimo a další batolecí nosítka

billi
13. čer 2016

Pěkný den,
jdu se poradit zkušenějších. Mám 2letého klučinu, který už raději běhá než se veze, bohužel ale ještě nezvládá ujít tolik, kolik je potřeba a po cca 2 km už ho bolí nožky (což chápu). Přemýšlela jsem, že bych pořídila nějaké batolecí nosítko, což bychom užili i do lesa, loni se ještě vlezl do mei-tai, ale letos mu je malé. Nechci velkou vstupní investici, tak jsem přemýšlela nad nosítkem onbuhimo. Do jakého věku je vhodné? Případně doporučíte něco jiného, co bychom užili i za rok, až mu budou 3 roky?

nonnni
13. čer 2016

ombu vydrzi, akorat diky tomu, ze nema bederni pas, tak to neni na dlouhe noseni, ale poponaseni. Jinak proste satek, treba nejaky kratsi, aby byl skladny.

billi
autor
13. čer 2016

@nonnni šátek nechci, ten mi nejde. Měla jsem a posílala dál.

nonnni
13. čer 2016

@billi tak pak ombu, nebo nejaky toddler nositko. Treba Kokon je super a je skladny a ma ten bederak. Manduca i Eego uz jsou male. Lenka, Skaldino, Maggion, Tula, Kibi...nejlepsi by bylo zjistit, kde je nejliz nejaky sraz nosicek/nosicu...a vyzkouset. Co sedne jednomu nutne nemusi sednout druhemu. Neco maji i v obchodech, treba Brana k detem.

annaluciapetrzel
13. čer 2016

@billi ahoj za nas tula toddler

billi
autor
13. čer 2016

@nonnni v Bráně nevyzkouším ta, co jsou od malých prodejců jako je MoniLu, Eli, Maggion a Skaldino. Je mi jasné, že potřebujeme něco pro batolata. Zatím mě nejvíc zaujalo SkaldinoXL (i cenově).
Mně se třeba nejvíc líbí nosítka z šátků, ale nevím, do jakého věku jsou využitelná a nikde jsem to nedohledala (jasně, píšou 3 roky, ale to i u Tuly Toddler a v ní jsem v pohodě a pohodlně poponášela syna - 4,5 roku).

@annaluciapetrzel ta už je na mě moc drahá.

nonnni
13. čer 2016

@billi no vsak jsem psala nektere...vetsinu bys prave mohla pripadne zkusit od lidi v nosicich regio skupinach.

Nositko ze satku je stejne, jako z latky...nosnost se mu nezvysuje, jde jen o estetiku. Ja osobne je mam rada. Kazdopadne to, jak dlouho nositko vydrzi je tezke rict, zalezi i na proporcich ditete.

Jestli je vsak tula uz draha, tak nositko ze satku bude nejspis take, pokud tedy satek nedas vlastni a neplatis jen za praci. Podle vzoru muze nositko "sezrat" i velikostne treba petku satek.

Jinak pokud bys nasla nejakou hromadku primo z ruska, tak muzes mit Kokon pod 2000 a mezi nositky je to top.

MoniLu neznam, Eli mam doma, Maggion toddler i Noigu jsem mela doma, kokon, ombu ze satku a 13 satku a pohodnost je proste v satcich, na kratke poponaseni ombu (na dlouhe noseni to neni)...a pak hned kokon a toddler Maggion. Kibi a Noiga mi nevyhovovali vubec a Skaldino jsem mela jen na zkousku a nejak nedokazu posoudit. Nebylo ani skvele, ale ani propadak. Jeste sije pekne a skaldinu podobne (tzn tvarovany sedak) Mechulka/Tiki ... http://www.fler.cz/zbozi/mechulka-ii-sedomodre-...

billi
autor
13. čer 2016

@nonnni mně se taky líbí šátkové hlavně kvůi vzhledu.
Do kolika cm dítěte tak vydrží Maggion Toddler? To se mi taky líbí.
V Bráně z batolecích mají jen Beco a Tulu Toddler, případně Kibi. Což jsem vyzkoušela po kamarádkách. Tula je super, ale 4000 Kč je už moc.
Z šátků se dívám na použité a i jsem viděla nové za 2700 Kč (z šátku Frog). Mám strop 3000 Kč.

annaluciapetrzel
13. čer 2016

@billi jj tula je draha, taky jsme strasne dlouho vahala, ale vyplati se a pak prodate! a zensky vam ruce utrhnou 🙂

nonnni
13. čer 2016

@billi uplne nejlepsi mas prihlasit se na FB do skupinky "nosime deti" a "nosime deti prodej" . Jednak se dozvis, co potrebujes vedet a hlavne jsou tam prodejni alba a muzes si vybrat.

Ted tam treba visi batoleci Noiga (od 2 let tak do peti) za 1700...neni tedy ze satku...

billi
autor
13. čer 2016

@nonnni na obou už sleduji.

nonnni
13. čer 2016

@billi tak jeste me napada "ergo noseni", tam se obcas objevi neco, co neni v tech dvou...no a pripadne zkusit neco drazsiho vydipovat....

billi
autor
13. čer 2016

@nonnni myslím, že to nakonec skončí na nějakém šátkovém. Mně se líbí pořád víc a víc 😀