Spaní dětí v nosítku, jaké máte zkušenosti?

michaela1891
10. kvě 2017

Jaké máte zkušenosti se spaním dětí v nosítku? Nosíme zatím po doma venku jsme ještě nebyly s tím super počasím jaké pořád je. Malé je 5 měsíců líbí se jí v tom ráda se chová a nosí a já si aspoň udělám doma většinu co potřebuji. Chceme ho brát na výlety a vejslapy a zajímá mě jestli v tom spinkají dobře nebo vyžadují kočár a lehnout si? Doma si o mě opře hlavičku a když ji pak dám ležet spí v cuku letu.

swetlusska
10. kvě 2017

ono to nošení není moc zdravý, kvůli té vzpřímené poloze. Já nosím nosítko jen sebou ven, když malej řve v kočáru, tak ho tam nachvíli dám. Doma moc nepoužívám, ikdyž věřím, že by se mu nošení líbilo pořád 🙂) Je pravda, že se zklidní a někdy i usne, ale používáme jen příležitostně..

jerra
10. kvě 2017

Pokud pouzivate dobre ergonomicke nositko, tak samozrejme zdravi NENI nijak skodlive.
My na vylety berem prakticky jen nositko. Malej je uz teda vetsi, ale kdyz byl mensi, tak klidne pulku vyletu prospal v nositku nebo se koukal kolem.

konidana
10. kvě 2017

Tak není nosítko jako nosítko... Já mám tedy zkušenosti jen se šátkem a čím byly děti menší tím v něm lépe spaly. Ale na zdřímnutí přes den jsem používala šátek do dvou až tří let. Chůze venku ukolébá rozhodně lépe než popocházení doma. Jinak když už byly větší, tak se nosily raději klasicky na koni nebo šly samy. Ze začátku jsme kolem dvou let zkoušeli i krosničku, ale ta nám rodičům nevyhovovala. Dítě v ní usnulo tak jako tak, akorát tam mnohem hůř viselo než v šátku a hůř se to nosilo.

nuggett
10. kvě 2017

Nosím malého od cca 14 dnů.. Měla jsem ruce jak orangutan, malý hodně trpí na bříško takže pokud není na rukou tak je hystericky pláč...V nositku mi usne klidně i na 4-5hodin doma spí klidneji venku občas koukne když ho něco vyrusi. Jinak jak se všude klade na srdce mělo by být nositko ergonomické (nejen podle názvy výrobce) a šátek správně uvazany... Pak to prckovi škodit nebude.

leki
10. kvě 2017

Podle me to zalezi od mimca, musis to vyzkouset. Nas malej do ted (15mesicu) dokaze nyt v nositku cely den klidne a je celej stastnej (ja uz vzhledem k vaze trochu min 😀), ale kamoscina mala tam dyl jak hodku a pul-dve nevidrzi, zacne se vzpirat a chce ven. A to jsou stejne stary a nosili jsme je od mala tak stejne casto.

michaela1891
autor
10. kvě 2017

Mám manducu a o tom že by to bylo nezdravý nebo nějaká vzpřímená poloha teda nic nevím. Je v tom tak jak má být. O to bych strach neměla.

nuggett
10. kvě 2017

@michaela1891 manduca je pro 5mes mimco fajn 👍 babybjorn apod nejsou vhodné.

jipe
10. kvě 2017

@michaela1891 mám kibi a prtous tam spal vždycky pěkně, jen jednou jsem mu zkusila dát tu kapucku a to se vzbudil a vzteknul. Usnul mi tam ještě ted v 21měsících. V posteli spí déle, už je zvyklý se převalovat, cestovat a otáčet, ale kočárek by v možnosti pohybu nebyl lepší