icon

Co dělat, když dítě odmítá nočník?

kikisa311
5. lis 2022

Ahoj holky.. Dcera bude mít na začátku ledna a pořád si nechce na kakání říct. Ona si někde zaleze a je to v kalhotkách.☹️. Zkouším vysvětlovat pořád dokola. Když se jí zeptám kam se kaká tak odpoví hrneček nebo záchod. Ale stejně je to k ničemu. Zkoušela sem jí drapnout a dát na nočník nebo WC. Samozřejmě křik nebo když si sedla tak nic neudělala a pak se ani že celý den už nevykakala :think:. Od jara chceme zkusit školku ale z tohohle mám hrůzu. Má, nebo měl to někdo s dětmi podobné?

Strana
z2
kikisa311
autor
6. lis 2022

@iva_kucerova ona právě ani tu plenu nevyžaduje. Vůbec jí nevadí že to udělá do kalhotek ☹️. Tak proto mám strach. Třeba syn byl přesně jako ten váš. Na kakání jedině plenu a to skoro také až do 4 let

kate02
6. lis 2022

Dcera je bez plínek od srpna, chodí čůrat krásně, ale taky se vykaka jen do kalhotek někde schovaná. Do školky jde až v září, tak snad se to do té doby naučí.

kikisa311
autor
6. lis 2022

@kate02 nebojte to je ještě spoustu času a určitě se to naučí. A navíc od srpna je krátká doba ještě. Musí si to pořádně natrénovat.... nám už zbývá míň času tak začínám být nervózní ☹️

petaov
6. lis 2022

Měli jsme to stejně a ve školce s tím nebyl problém. Řekla jsem, že syn je bez plen, čůrání zvládá, ale kakání ne, že kadí bohužel do slipů. Učitelky řekly, že to nevadí, že ho převlečou. Stalo se to tak pár krát a asi do týdne ve školce to pochopil. Asi jak viděl ostatní děti. Doma jsme to trénovali skoro rok a nic. Ve školce to pochopil hned. Tak si s tím nelam hlavu, ono se to časem zlomí.

kikisa311
autor
7. lis 2022

@petaov děkuji. Doufám že i dcerka to tam lépe pochopí. Pořád říká že se nemůže kakat do kalhotek ale do hrníčku nebo záchodu. A stejně to udělá do těch kalhotek.. a já se hrozně bojím že by mi ji kvůli tomu třeba mohli vrátit ☹️

sandrabodyova
7. lis 2022

Dobrý den, vim že to sem nepatří ale každý si zaslouží sanci, chtěla bych požádat o pomoct pro sedmiletého autistu, každá i ta nejmenší částka pomůže chlapci změnit život. Prosím klikněte na odkaz.
https://patrondeti.cz/pribeh/terapeuticka-skola...

Strana
z2