icon

Co dělat, když dvouleté dítě neposlouchá?

majena39
11. srp 2023

Holky, jsem bezradná. Syn 2roky a 2měsíce.
Všude v okolí vidím jak děti rodiče poslouchají, ale u nás to prostě nějak nejde.:(
Příklad: dítě chce na procházku ale nechce jit za ruku. Litá zleva doprava, do silnice, cítím lidem do zahrad apod. Když vezmu za ruku, řev nebo si sedne na zem a řev. Pustím ho a běží vesele dal jakoby nic. Opět vezmu za ruku, řev... Takhle to praktikujeme hodinu a nakonec s revem v náručí odcházíme domů. Okopana a omlacena jsem od hlavy k patě. Jenže víc než hodinu ho zachraňovat aby se někde nezabil nedovedu....
Příklad z domu - chce mliko. Naliju do hrnku at si to vypije. Začne s tim cestovat po pokoji. Opakovaně to všude vylije a pak rozmatla nebo rozšlape. Vezmu mu to, řev... Dám to na stoleček at si tam sedne. Udělá to, lokne si a opět s tim jde do tramtarie a cestou to rozlije..příkladů bych mohla dát milion.
Už Jsem fakt zoufalá 😣 nefunguje na něj prostě NiC a nikdo. Buď je to po jeho nebo hysterické scéna.
Máte někdo podobně? Zkušenost kdy to přejde? Co ještě zkusit?

Strana
z3
majena39
autor
17. srp 2023

@sylvka zakladatelka jsem já tak nevím proč sw pouštíš do ostatních holek. Ale když už jsi tak chytrá jak radio a dvouletý děti chápou, tak se stav u nás a našemu opožděněnu synovi, který měl po porodu těžkou asfyxii a hypoglykemii všechno vysvětli. Není všechno černobílé jak si myslíš. Syn je bohužel pomalejší, tak se poplacej po ramenou jak tvoje děti jsou úžasný. A mimochodem dostal na zadek u cesty několikrát. Efekt nula takže ho nebudu mydlit hlava nehlava když to prostě není schopen mentálně probrat.

mdch91
17. srp 2023

@majena39 my bydlime na vesnici, i kdyz teda primo u cesty. Podle me chodit nekde podel cest na prochazky je s temahle detma scifi. Uplne si pamatuju, jak treba nase prochazka skoncila hned za domem a hodinu jsme tam pozorovali kocku. Mam dite s ADHD, dite s opozdenym vyvojem reci, dite, ktere ve 4 letech cte, i jednoho budouciho adepta na to skakani do cesty. Nejlepsi reseni je tem situacim predchazet. V opacnym pripade ho muzes mlatit do chvile, kdy to neudela ne proto, ze respektuje tvoje ne, ale ze se boji dalsi rany (neboli pevne ruky, haha :D). Kdyby jeden z nasich synu byl moje jedine dite, byla bych totalne vysmata, denne se poplacavala po ramenou, jak dokonala jsem ve vychove, protoze mam dite, ktery je velmi mily, klidny, necha si vsechno vysvetlit, rad mi se vsim pomaha, nevzteka se, krasne mluvi, nema ztresteny napady, ale on neni nase jedine dite.....
Kazdopadne mrkni na nejaky videa od Milana Studnicky, je to vsechno hodne o energii, naladeni mamy, o tom, jestli ji dite duveruje a prirozene ji pak nasledovat chce.
Kdyby tady pani pevna ruka dostala od chlapa svou prvni ranu za to, ze ho neposlechla, mozna by se ji rozsvitilo a doslo by ji, ze dite neni nejaky poddruh jen proto, ze je mensi.

majena39
autor
17. srp 2023

@mdch91 na videa mrknu, nikdy jsem o pánovi neslysela 🙂

veronikav31
17. srp 2023

@majena39 vřele pana Studničku doporučuji,jeho videa jsem viděla a super.hodne věcí jsem pochopila

sylvka
17. srp 2023

@majena39 ovšem ,to že měl po porodu potíže ,si nezmínila . Tak se teď nerozčiluj. V tom případě by to asi chtělo konzultovat s odborníkem ne ?

sylvka
17. srp 2023

Pak ten svět má nějak vypadat,když děti vychovává taková banda slepic . 😲Nejdříve brečí a zakládají diskuse ,jak na ně děti kašlou,že už nemůžou a co mají dělat ... A když se řekne přitvrdit,tak jsou na druhé straně ,láska ,vysvětlování a jejich děti v životě nezlobily a ony nikdy nemusely ani zvýšit hlas. Pane bože, opravdu k s nímíchu . Tak sakra,proč tady na koníků knourate ? Musím říct ,že za těch 16 let,co jsem na koníků,to tady tak hrozné nikdy nebylo . Asi je na čase vrátit se do reality a vám to milé matky,doporučuji taky .

somalicats
17. srp 2023

@sylvka Hele, já chápu, že je horko a ty spoje v mozku nefungujou, jak mají, ale ty, co tu psaly o tom, že děti nepotřebují bít, tak tu nefňukají, že je děti neposlouchají 😉. Možná to chce líp číst a přestat v těch textech hledat něco, co tam není.

veronikav31
17. srp 2023

@sylvka nikdo tady neknoura,ale pokud vím,tak tazatelka chce radu,ale radu bez bití.je to těžké pochopit? Ostatně jako ty měla názor moje švagrová i její manžel,můj brácha.prostredni dcera neposlouchala,dělala co chtěla a tak ji řezali a řezali.dokonce i kvůli pocurani.a světe div se,má adhd-neurolog vyřknul tuto diagnózu po vyšetření mozku.tudiz pravidla a důslednost ano,ale i víc mluvení a žádné bití!!!a to nemluvím o pocuravani -hyperaktivni moc.mechyr,takže léky a cvičení.i tak je narušena důvěra mezi rodiči a dcerou,to přiznala i švagrová.vim,že je to těžké,ale bitím nic dobrého nevzejde.takze doporučuji klid a studenou sprchu, zřejmě potřebuješ zchladit

daisy95
17. srp 2023

@sylvka tak jak sem napsala vcera.. zopakuju to dneska znovu.. mantinely chybi hlavne tobe a to ocividne i v komunikaci a dospelyma 🙂 uz vcera si se tu s nami loucila a dneska jeste posledni stek nebo co jeste si nemela sanci nam tu sdelit a lezi ti na srdci?

mdch91
17. srp 2023

@daisy95 ja tu sice nejsem 16 let, ale neni to poprve, co si s dotycnou v oblasti vychovy nerozumime, je tu jedna z ortodoxnich odpurcu nas slepic :D. Tim, ze vychovavat deti bez biti nelze si je hodne jista a nemyslim si, ze by to tady mohlo padnout na urodnou pudu a jeji nazor zmenit nebo aspon nepatrne rozvibrovat ty pevne zaklady.

majena39
autor
17. srp 2023

@sylvka nemyslím, že bylo třeba tyto informace do světa posilat. Rada se mi dostala i tak. Vodící batůžek můj problém vyřeší 🙂

Strana
z3