Dávat dudlík nebo odstavit u dvouletého dítěte?
Ahoj, malý 22 měsíců a už má všechny zuby. Dudan má od narození jen na spaní. Jakmile usne, stejně mu vypadne. Občas se vzbudí s pláčem, dám dudana a spí dál. Ale za poslední týden mi 2 rozkousal. Než usne, narve si dudan do koutku pusy a jede. Zřejmě to souvisí s tím, že mu teď vyrostly poslední stoličky. Ale nevím, zda to není znamení už mu ho nedat. Ovšem jakmile ho nemá, řev až hysterie. Takže nevím. Vydržet pár scén, nebo ještě koupit nový?
Asi bych koupila ještě nový...naší je 20 měsíců, dudlíka přes den schovávám aby hezky povídala, ale na spaní jí ho dávám, bez něj neusne...
Zkusila bych už nedat. Vysvětlit, jak píše @andrea93133, tuhle metodu neslyším jako úspěšnou poprvé 🙂 My jsme odebrali v 19,5 měsících, kdy mi přišlo, že už ho nepotřebuje, a asi jsem se trefila do dobré fáze, protože to bylo v klidu. Taky jsme měli víceméně na spaní a teď i rychleji usíná 😀
Já jsem koukala, ze maminky ustrihnou tu savicku a zůstane tam jen plátek, takže už to k ničemu není a ze to pak často už ani to dítě nechce.
@pampeliska1313 tak jsem to udelala u dcery . Silena zavislacka . Dudel chtela porad . 😄Mela skoro 2 roky . Proste jsem to ustrihla a sama ho uz pak vyhodila. Jeden den knourala . A pak klid .
Dcera byla taky závislá. Vzali jsme nůžky a ustrihli konec, aby nemohla cucat. Pak jsme ji řekli, že ho ukousl nás pes 😀. Chvíli koukala, řekla fuj a sama ho šla vyhodit do koše. Pár noci chvílemi knourala, ale vzala to v pohodě. Ani se na psa nezlobila, vzala to jako hotovou věc, vzhledem k tomu, že dudlik se válel všude možně a nehlidala si ho 😀 Ve dvou letech už bych nový neporizovala.. u nás pak bylo mnohem horší utnout večerní UM před spaním..
Syn si v roce a 3/4 dudlík rozbil. Nový už jsem rozhodně nekupovala. Spolu jsme ho vyhodili do koše, aby viděl, že už není. Obešlo se to bez scén. Stačilo říct, že je rozbitý.
Já na spaní teda dudlík nechávám. Ale opravdu jen na spaní. Klidně tak dlouho, dokud si sám neřekne. Nevidím v dudlíku na spaní takový zlo jako většina. Blbý je, kdyby dudal nonstop.
Nevidím důvod kupovat nový...
Syn též kolem tohohle věku rozkousl dudlík, pak si ho dal do pusy, řekl, že je fuj a už si ho znovu nevzal. Novej jsem nedávala. Párkrát si o něj řekl, já mu ho podala, jenom se ujistil, že je vážně kaput a pak jsme ho vyhodili. Naštěstí vše bez scén
Dcera ve 2r a 4m odevzdala čertovy pro jeho mimi 😉 večer se jen zeptala kde je dudu řekla jsem, má ho čert. Pak pár dní před spaním říkala dudu má čert, už jsem velká. Naštěstí to zvládla perfektně ale měla jsem pro jistotu schovaný ještě jeden dudlík. A to byla taky podle mě " závislá" ,pokud jesm přez den dudlík neschovala byla by schopná mít ho nonstop.
Taky mi ho dcera takhle rozkousla a pak ještě jeden. A jako kupovat x dudlíku, každý tak za stovku nebo sto padesát, to jsem na to nebyla zvědavá. Tak jsem ji ukázala, že je rozbitý a vzala to v pohodě. Jen tu první noc trochu déle usínala. Pár večeru ho vždycky chtěla ukázat, že je opravdu rozbitý. Po cca týdnů jsme se domluvily, že ho vyhodíme a bylo to.

Ahoj, naše malá si před rokem a půl rozkousala všechny dudlíky když jí rostly stoličky. Nový už jsem rozhodně nekupovala, ukázala jsem že má dudlík díru a už je prostě ble a musíme ho vyhodit, další rozkousaný si vyhodila sama že už jsou ble. 2 noci trošku prokňourala, ale pak už si ani nevzpomněla 😉