icon

Dítě šlape na koťata. Jak tomu zamezit?

evulakebula
10. srp 2021

Zdravicko.

Syn ma 1,4let. Neustale taha koťata, hazí s nimi o zem a slape na ne a u toho se naramne bavi, smeje se tomu a pokracuje dal.

Jestli mel nekdo takovy problem, prosim o jakokoliv radu, jak tomu zamezit. Ja uz si nevim rady 🤦🏼‍♀️

Diky

Eva

Strana
z6
betysch
10. srp 2021

Dát koťata z dosahu dítěte.Jinak zvíře u tak malého dítěte jen pod velkým dozorem.Máme činčily -dcery je milují, ale i tak dáváme hodně velký pozor.A to jsou na ně hodné.

evulakebula
autor
10. srp 2021

No ono to nepujde dat je nekde z dosahu. Ta kotata jsou jeste tak blba, ze za nami porad lezou. Leda kdyz pujdeme ven, tak je nekde zavrit. 😞

lenerka1
10. srp 2021

Ukázat jak se k nim chovat (a opakovat a opakovat), jinak zabezpečit, aby na ně nemohl.

petrasipkova1
11. srp 2021

Souhlasím viz vyse, neříkat co ne ale říkat jak ano. A zamezit přístup, dítě pořad hlídat.

codal
11. srp 2021

Nedovolit mu brát je do ruky, nenechat ho být s nimi o samotě, nechat pohladit, ale jinak mu v tom prostě zabránit, opakovat, že koťátko to bolí, ale v tomhle věku to jen těžko pochopí, takže opravdu nejlepší je, aby k nim nemohl.

izz76
11. srp 2021

@evulakebula Nedovolit, koťata někam zavřít, dítě pořád hlídat a vůbec mu neumoznit je brát do ruky, když se takhle chová. Taky jsme měli koťátka když byl dceři 1,5r,ale tohle vůbec nedělala, chápala že jsou to křehká stvoření.

merope
11. srp 2021

Můj syn až tak po druhém roce pochopil, jak hladit psy - a to jsme při různých setkáních dokola opakovali, stejně po nich spíše mlátil než že by je hladil (ne že by je chtěl mlátit, ale zcela chyběla jakákoli rozumná koordinace pohybu, která by vypadala jinak než mlácení). Teď ve 2,5 už si pejska pohladí hezky a líbí se mu to.

Takže jak tu zaznívá - prostě hlídat, hlídat, hlídat. Kotě ať si případně zkusí pohladit, já donekonečna opakovala "malá, malá" a ukazovala a hladila a stejně to bylo "plác, plác", prostě líp to nedával.

Tohle je to období, kdy i kostky na sebe dítě ještě moc nestaví, ale spíše boří, ne?

Jako je to asi na bednu, chápu, že koťata jsou taky telata, co tam polezou - a do toho pitomý mládě. Tak vysvětlovat, vysvětlovat - a doufat, že to všichni přežijou. Ony i ty koťata jednou začnou škrábat.

klokanka31
11. srp 2021

@evulakebula Koťata mu vzít a za tohle chování mu dát na zadek. Nejsem zastánce fyzických trestů, ale tohle mi přijde jako extrém kdy bys zasáhnout měla.

sajul
11. srp 2021

A ty dovolíš aby neustále tahal koťata, házel snimi o zem a šlapal na ně? Proč? Při prvním náznaku bych sebrala kočky a už by snimi do styku nepřišel. A ty to dovolíš opakovaně? Taky mám doma psa a morče a kluci mají jasně daná pravidla už od malička, do klece a do pelechu se neleze, zvířata se neotravují a už vůbec se jim neubližuje. V tomhle jsem nekompromisní.

makovice88
11. srp 2021

@evulakebula V tomhle veku jsem uz dceri nazorne ukazovala, jak se k psovi chovat. Hladily jsme si ho a ja rikala, at dela mala a opatrne hladila. Kdyz to diteti neukazes, tak tezko bude vedet, jak se chovat. Slova nestaci, chce to ciny. 😀 Jsou ji pres 2 roky a vi, ze hladit muze jenom po hlave nebo zadech, tlapky a ocas jsou zakazane.

makovice88
11. srp 2021

@klokanka31 Proc hned na zadek? To dite jeste nevi, kdyz mu to nikdo neukaze. Staci vysvetlit a ukazat, jak se ke zvireti chovat. Hlavne nechapu, ze to pani necha zajit tak daleko, ze dite s kotaty haze o zem. 😡

palja
11. srp 2021

@evulakebula tak musíte ukázat dítěti, jak s koťaty zacházet. My jsme říkali malá malá, aby je dcera hladila. Je jasné, že tak malé dítě nemá rozum a koťátka za vámi lezou, protože chtějí společnost. Od toho jste tam vy, abyste zasáhla. My máme doma v bytě dvě kočky a dcera se taky musela naučit k nim chovat. Já se ani nedivím, že spousta dětí končí ošklivě pokousana psem, když je rodiče nechají a neukážou jim, jak se ke zvířatům chovat.

gruyerre
11. srp 2021

To bude troll, snad není takovej magor, aby opakovaně nechala dítě házet koťata a šlapat po nich.

cherie24
11. srp 2021

@evulakebula aspoň to řešíte, můj děda i babička nechali už 2 vnoučata, aby s koťaty dělali, co chtějí. Děcka je vláčeli jak kus hadru a tahali je za všechno, za co šli chytit a na moje i mamky nadávky vždy odpověděli, vždyť je to jen kočka, na to tady jsou. 🤦
To dítě z toho rozum teďka nemá. Buď je teda zavírat pokud si chcete ušetřit nervy nebo neustále okřikovat a vysvětlovat, že tohle se nedělá a ukazovat jak ano. Ale v tomhle věku jsou i ty koordinační schopnosti ještě omezené a spíš bych neočekávala, že i přes neustálé vysvětlování se naučí je hladit. My máme doma králíka a malá na něho šla taky někdy dost zhurta, i když takový extrém teda nikdy nebyla. Ten si to pak teda vyřešil tím, že jí kousl a do klece už mu od té doby neleze 🙄 A na gauči ho mazlíme spolu, aby mu neublížila. 🙂

cherie24
11. srp 2021

@gruyerre já jsem takové chování viděla už 2x bohužel. U mé sestry a neteře. Ty koťata jsou fakt hloupá a i když s nimi to dítě dělá psí kusy až bolestí kňučí stejně jdou a motají se jim pod nohama znova. My jsme je samozřejmě okřikovali, dostali i na prdel třeba, ale pak si je vzal ven děda nebo babička a ty je nechali si dělat, co chtějí. Ještě se usmívali u toho, že se děcka tak skvěle baví. Řekli, že děti z toho rozum nemají a kočka to vydrží. 😤 Naštěstí to vždy koťata přežila bez újmy. 🙏

izz76
11. srp 2021

To je opravdu hrozné, dovolit dětem zacházet se zvířetem hůř jak z hračkou.. Nechápu kde se to těch dětech bere, my máme malinké plemeno psa, měli jsme koťata a dcera nikdy ani v batolecim věku zvířatům neubližovala. A že to rodiče dovolí, k tomu uz ani nevím co bych řekla.

merope
11. srp 2021

@gruyerre Tak já vnímám to, že fakt neví - koťata lezou za batoletem a to jim ubližuje. Odděluje se špatně, pokud koťata přilezou a batole v tomto věku je neřízená střela.

merope
11. srp 2021

@izz76 Tak rodiče zjevně dovolit nechtějí, ale netuší zatím, jak je od sebe oddělit. A dítě v tomto věku je fakt dost pitomý a plno věcí nechápe. Prostě kotě je v danou chvíli jen další kostička, z které když mamka postaví věž, tak je super ji bourat a poslouchat zvuky. Případně další plyšák na mazlení. A tazatelka hledá, zda to jde nějak řešit, když oddělení se jim nedaří - osobně se domnívám, že oddělení je prostě jediné řešení. A bohužel v tomto případě mnohem spíše půjde oddělit koťata s kočkou někam stranou než někam zavřít dítě.

klokanka31
11. srp 2021

@makovice88 No tak ale jestli mu to neukázala tak pak je problém ve výchově. Máme 14 měsíční dceru, ze začátku naší labradorku chtěla plácat, vysvětlovali jsme a ukázali jak se hladí. Pak jí ale bouchla po hlavě, tak jsem dceru plácla po ruce že tohle se nedělá, a od té doby je klid.

merope
11. srp 2021

@klokanka31 Někdo to zvládne ve 14 měsících, někdo ve 2 letech. Můj drobek i přes snažení opravdu hladí až tak od 2 let, do té doby jeho hlazení bylo spíše plácání a to se prostě snažil kopírovat ten pohyb, nechtěl být na psa ani zlý. A plácání po ruce mělo jediný výsledek - že se plácal sám po ruce a říkal u toho "tytyty" a děsně se chechtal a moc se mu to líbilo.

hasara33
11. srp 2021

@evulakebula neříkej mi, že nelze koťata nějakým způsobem oddělit? Pokud máte koťata tak musíte mít i prostor, kde jsou s kočkou a pokud ne tak je, co nejdřív nabídni na inzerát a kočku nech vykastrovat prosím pěkně 🙏🙏 dítě hlídej a nepouštěj ke koťatům, protože nejenom, že jim bolestivě ubližuje, ale aby ses pak nedivila až po něm jednou vystartuje kočka což se divím, že se ještě nestalo

evulakebula
autor
11. srp 2021

On to dela vylozene kotatum, meli jsme stenata a ty pekne vezme a hladi. Samozrejme ze ho ucim hladit zviratka a ne hazet a nenechavam to jen tak, jen jsem napsala strucny prispevek, co mame za problem. Bohuezel, kdyz jsme venku cely den, tak mu rikat milionkrat ze kocicky se nebijou, ale hladi, tak z toho uz jde hlava kolem, on si je i pekne vezme na schody a hladi. Ale pak nekam odejdu, treba pro vodu do konve a uz vidim jak se smeje a slape po kockach, ale u stenat si to nedovolil. Dokonce ke slepicim je hodne. Zavrit kotata, no, ale kdyz jsme cely den venku, tak je nemuzu zavrit nekde do klece. Kocky si volne nekde lezi v zahrade. Dojde nas syn a zacne je zlobit. A kdyz se zbavim kocek´ to nepomuze, protoze k nam chodi ruzne kocky od sousedu.

evulakebula
autor
11. srp 2021

Chtela jsem se spise inspirovat, kdo mel nekdy kotata a mel stejny problem, tak jak ste to resily. A ne me hned osocovat, ze je spatne vychova, uz dostal i po ruce. Jednou manzel uz se nazlobil a to placl syna po zadku, protoze to kote vzal a hodil skarede o zem. Syn plakal, manzel s nim mel rozmluvu, stejne to nepomohlo. Zase zbavit se zvirat asni neni reseni. Jsou nasi soucasti. Kdyz se vam bude dite mlatit s kamaradem, tak se zbavime lidi okolo nas?

evulakebula
autor
11. srp 2021

@klokanka31
@klokanka31 myslite si, ze pisu s probleme, ze nevim co s tim a jen na to koukam a neucim ho? Ke psovi se chova take pekne, problem jsou ta kotata,

klokanka31
11. srp 2021

@evulakebula Ale koťata nemůžou za to že mají za mámu kočku a ne fenku. Prostě musíš vysvětlit že se k žádnýmu zvířeti nesmí chovat špatně. A je jedno jestli to je pes, kočka, pták nebo myš.

merope
11. srp 2021

@evulakebula Bohužel, v tomto věku když na chvíli kamkoli odejdeš, tak dítě je schopné vymyslet neskutečné "bejkárny". To nemusí být jenom koťata. Max si ho brát prostě s sebou, když kamkoli jdeš.

evulakebula
autor
11. srp 2021

@izz76 a v mojem prispevku je nekde napsane, ze mu to dovoluji, cele dny domlouvani a vysvetlovani, uceni jak se ma k pe zvireti chovat, je ze mu to dovolim? Jakoze jen stojim a fnukam, ze to dela? A tak sem se sla tady na modreho konika poradit, co s tim mam delat, chtela jsem pouze sdilet nejake metody. Od lidi, co maji zkusenost s kotaty!!! Ne s psama, ke psum se chova ukazkove.

evulakebula
autor
11. srp 2021

@cherie24 no nejhorsi vazne je, ze mame misto, kde se s kotaty mazlime, hladime atd. Ale pak ta kotata jsou tak blba, ze lezou za synem a ten je pak nenapadne morduje. Zase nemuzu mu cely den v zahrade co dve minuty rikat, co ma a nema delat. No na palici. Kotat se zbavime, ale uza mesic 🤦🏼‍♀️ Zatim jsou jeste mala.

evulakebula
autor
11. srp 2021

@gruyerre a kdo rikal, ze ho nechavam. Ja se tady do prcic jen ptam, jaka metoda vam pomohla. Jelikoz me usili mu cokoliv vysvetlit a ukazat selhava. Takze kdyz jste tak chytra, ci chytry, jak jste to risili vy? Nejaka zkusenost? Nebo jen radi kritizujete ostatni?

hasara33
11. srp 2021

@evulakebula promiň, ale to jsou výmluvy ... Moji rodiče chovají britské modré kočky a koťata mají dvakrát do roka. Momentálně jsme s dcerou (dcera má za dva měsíce 2 roky takže není o moc starší než tvůj syn) u našich na prázdninách a koťata jsou prostě zavřená s kočkou v době kdy je dcera venku aby se jim nic nestalo. Pokud máte koček víc tak musíte mít nějakou místnost kde mají pelíšky takže prostě v době kdy jste se synem venku koťata zavírej pokud syna nemůžeš uhlídat (chápu, že když je barák a zahrada nelze stále běhat za dítětem). Jinak to zkrátka nejde. Co se týče koček od sousedů tak nevím, jak ty a tímhle problémem konkrétně souvisí? 🤔

Strana
z6