Dítě šlape na koťata. Jak tomu zamezit?
Zdravicko.
Syn ma 1,4let. Neustale taha koťata, hazí s nimi o zem a slape na ne a u toho se naramne bavi, smeje se tomu a pokracuje dal.
Jestli mel nekdo takovy problem, prosim o jakokoliv radu, jak tomu zamezit. Ja uz si nevim rady 🤦🏼♀️
Diky
Eva
@makovice88 můj to pochopil i v tomhle věku. V tomhle věku začal kousat sourozence, tak že fakt teklo dost krve. To je prostě věc, která se musí řešit hned. Takže když bráchu zase takhle kousnul, kousla jsem ho taky. Zeptala se jestli ho bolí a když přikývl, že ano. Tak mu porovnala jeho kousnutí a bráchy, ať se podívá, že bráchu to bolí mnohem víc. A světe div se, přestal bráchu kousat. Oni si ty děti dost často tu bolest v tohle kontextu neuvědomují a občas hold nestačí říkat bolí.
@lachtanice86 tak kdyz jsem ten troll, tak vy byste tuto situaci vyresila jak? Snazila jsem se tomu zamezit, ale bohuzel me metody nefunguji. Proto jsem zalozila tuto diskuzi, By mi nekdo poradil jak tuto situaci nekdo jiny vyresil uspesne. Nezalozila jsem to protó, aby me nejaka matka s umelyma nehtikama urazela.
@evulakebula tak když už sis dala práci a projela mi profil, tak ses mela podívat pořádně a věděla by si, ze děti mam dvě a 3 kočky. A nikdy bych nedovolila aby dítě ubližovalo kočkám. A jak? Říká se tomu výchova, vysvětlovat a hlídat. Ne se vymlouvat ze kotě je blbé a leze za tvým dítětem, kterého nezvladas.
@evulakebula navic takové věci jako ohrádka, mohla napadnout i tebe. Ale co bych mohla čekat od někoho, kdo raději necha házet koťata a šlapat po nich..
@jarcca Tak kazde dite je jine. Ja to zkusit na nasi holku, tak se akorat spusti neutesitelny rev a k zadne katarzi by stejne nedoslo..😁 Ted, ve vice jak 2 letech mozna, ale tenkrat vubec.
@makovice88 tak to ten řev byl samozřejmě taky😆
@lachtanice86 ne nedivala jsem se, jen sem zahledla ty nehty.
@lachtanice86
@lachtanice86 ja to take nedovoluji. Dokud nebyla kotata, bylo to ok. Ale ted jak jsou kotata, tak je to takove jake je. Divejte se, ja se snazim mu vysvetlovat a ucit jak se ma k nim chovat. Ale asi nemam tak dokonale deti jako vy... proste zijeme mezi zviratama a nikoho nikde zavirat nebudu. podleme oddelovani deti od zvirat neni reseni. Musi se naucit jim neublizovat, jen jsem chtela od nekoho treba inspiraci a ne urazky. Jestli se chcte citit lepsi, ze vase deti jsou dokonale, okej, ale o tomto tato diskuze neni.
@evulakebula a budu mit treba tri roky kocky zavrene v ohrade jak kraliky 😂 to neni reseni.
Já myslím, že až ho kočka párkrát pořádně sekne drapkama bude vyřešeno.
@evulakebula Tak řešit bys měla především to, že se tvoje dítě chová takhle k živým tvorům, to normální není. Koťata teď zavřít do tý ohrádky a zamezit dítěti, aby k nim mělo přístup, prostě ho nespustit z očí. Předpokládám, že je otázka týdnů, než si koťata někdo vezme. Pak nechat vykastrovat všechny svoje kočky a kocoury, kastrace je naprostý základ. Jestli k vám chodí místní kočky rodit, tak to prostě rázně řeš se sousedy, ať se starají, nebo se obrať na nějaký spolek s kastračním programem, např. Feliti. Nebo jak to teda řešíš, když k vám chodí ty kočky vrhat koťata?
@evulakebula Nj, všechny jsme matky s umělýma nehtikama, máme dokonalé děti a nikdo tu nemá žádné zvíře, jen ty a tvůj malý tyránek. Dostala jsi rady, zkušenosti a akorát se trapně vymlouváš. Buď tvůj dáreček nějaké nešťastné zvíře zrakví nebo se konečně nějaké zvíře ozve a vychová ho za tebe. Tvůj přístup je každopádně nezodpovědný jak z hlediska týrání zvířat, tak ohrožení zdraví syna.
@evulakebula Dcera byla na ně také hrrr, ale důrazně jí to bylo párkrát vysvětleno a nebyla s nima sama, že to pak pochopila. A samotné děti, pokud ubližujou nebo se neumí chovat ke zvířatům, nenechávám. Bratranec mých dětí třeba ještě ve skoro 6letech hází jejich kočku ze srandy nebo z jakého důvodu do bazénu, je agresivní a pochybný ohledně našich psů, atd. a přesto jim nikdo z rodičů nikdy nic neřekl. I když já se už tenkrát kolem jeho roka děsila, že nikdo nereaguje, když otravuje mého 45kilového psa, do teď se nic nezměnilo.
@mourovatakocka hele, ja se na nic nevymlouvam. Jen sem chtela poraditod nejake zkusene matky, ktera mela myle kotata a zda se nektere z vas toto prihodilo, jak jste naucily dite, aby netahalo mala kotata. Ocividne jste vetsina z vad nepochopila dotaz. Misto toho mi tu pisete, ze mam dite tyrana, jaka jsem hrozna matka, jak mam vykastrovat kocky, nebo je strcit do ohradky. Na to jsem se vubec neptala. Jen do me jedete, ocividne vam to dela dobre. Od mala je muj syn se psem, kockama, slepkama a zachazel s nimi setrne. Najednou se tuu nas ukazou kotataa je maler. A delate ze me, ze je problem ve vychove apod.
@evulakebula Ale třeba právě pokud dáte koťata na nějakou dobu tam, kam dítě nemůže, bude "potrestáno" a třeba pochopí, že pak koťata nepomazlí. Děti nejsou hloupé a je jedno, kolik jim je. A těch rad je tady více, jen nechápu, proč je cokoliv z toho problém. Kdyby jedno z mých dětí terorizovalo našeho 45 kilového psa, asi bych to těžko nechala být a dokud by se situace nezlepšila, musela bych separovat. Nebo by jste nechala dítě osudu jako ty koťata?
@katule1990 bohuzel mame chatare v dedine, kteri maji kocky. Mysli si, ze kocka se asi zivi sama. Takze ty kocky se stahuji k nam, vyjidaji zbytky z kompostu, zerou od nasich kocek. Musim je krmit az vecer kvuli slepkam, protoze slepky to zerou kockam. Takze nemuzu do vecera stat u misek a hlidat. Takze ty kocky se u nas maji ok. Vrhnou do sena kotata a za cas tramtadadaaa, vyleze plno kotat.
@evulakebula proste najednou je plno kotat a syn si chce s nimi hrat. Vzdycky se nekde vynori kote 🤦🏼♀️. S velkyma nasima kocourama je za dobre. Asi ze vi, ze jsou nasi milacci.
@evulakebula Tak to vem z jiného úhlu. Teď se k nim chová takhle. A ty nevíš co s tím. Co bys dělala kdyby ty koťata začal nedejbože topit ve vodě? Taky bys čekala na koníku co ostatní poradí?
@klokanka31 ale ja u nej nestojim a nepreslapuji, ze nevim co dal. Zasahuji pokazde. Jen jsem chtela od zen z konika poradit, zda nekdo ma tu zkusenost, jak efektivne tento problem vyresit. Ja nejaem od syna kilometr a nenechavam ho s kotaty osamote.
@evulakebula Tak když u toho jsi, tak ho okamžitě plácnout po ruce nebo po zadku a vynadat že se tohle nedělá. Aby taky viděl jaké to je když něco bolí.
@evulakebula ja nevim, kde to vsichni berete, ze to neresim. Ja to resim pokazde, kdyz se blizi kote. Jen mi zadne me metody nepomahaji tomu predejit.
@klokanka31 nepomohlo. Brecel, jeste sem mu to vysvetlila. Cely den snad v zahrade jen vysvetluji a vysvetluji” treba jsem tak trochu doufala, ze mi nekdo poradi, ze treba staci to rict jinak. Ale uz to trva tyden aporad se to obcas stane.
@evulakebula Rady jsi dostala, jen je nechceš slyšet. Ta ohrádka má zamezit tomu, aby se koťata pohybovala nekontrolovaně všude možně a dítě se k nim dostalo. Dokud nedostane Tvoje dítě rozum natolik, aby bylo schopné pochopit, že tohle se fakt nedělá (a rok a půl staré dítě ten rozum prostě zatím nemá), tak jiné řešení než nenechávat je samotné pohromadě bez dozoru prostě nejde. Jak si myslíš, že jsem řešila odchovy koťat já? Taky byla koťata v ohrádce, když jsem potřebovala něco dělat a nemohla jsem stát dcerám za zadkem. Takhle malé dítě prostě rozum nemá, tečka.
@somalicats odpoledne jsem zkusila kotata pochytat a dat zatim do prepravky. Samozrejme se jim to nelibilo, takze musim zitra ze stareho pletiva udelat vetsi vybeh. Synovi se to taky nelibilo, takze to musim dat dal od domu, budeme se chodit divat na kotata jak do zoo. Je to dobry napad. Dekuji.
@evulakebula A co je potom s temi plno kotaty? Tak se obrat na nejblizsi utulek, zavolej tam, co se s tim da delat, at pomuzou s kastraci tech kocek, daji kontakt na nejaky ten kastracni spolek, vzdyt tohle je neunosny.
@evulakebula Jj, když budeš se synem, ber koťata do ruky a uč ho hladit je jedním prstem po hlavičce na záda s tím, že kotě držíš Ty a pokud začne chtít kotě vzít sám do ruky, tak okamžitě přestat a kotě vrátit do ohrádky. Když budeš něco dělat a nemůžeš na syna dohlížet na 100%, tak se ke koťatům nedostane a neublíží jim. On to postupně pochopí, jenže v tomhle věku prostě ještě nevyhodnotí, že to, že ho zahodí nebo na něj šlápne, je špatně. To, že to neudělá dospělé kočce (ta hlavně zavčasu zdrhne, v horším případě ho kousne nebo sekne), neznamená, že pochopil, že šlapání po zvířeti je špatně, ta dospělá kočka mu k tomu na rozdíl od kotěte šanci nedá.
@katule1990 no nase dedina je v tomto opravdu vyjimecna. Chodi volne po dedine coklici. Mame fenu privazanou. Takze kdyz hara, tak ji musim schovavat proste do dilny, protoze ti coklici jsou schopni ji celou noc vy vite co. Pak ona ho treba nechce a tak steka, my nespime a je to na palici, takze uz toho mame dost a jde na podzim na kastraci. Obec to neresi, nahlasili to na nejake zivotni prostredi, ti prisli, dali jim pokuty a majitele maji dal sve milacky na volno. No s tema kockama je to podobne, nektere obce prispivaji na kastraci, nase na to prdi. Vsude se toulaji psi a kocky. No a kdyz utecou nekomu kravy, tak to se taky resi az na posledni chvilí, kdy vam krava leze do baraku. No proste silene. Ale budu muset to uz resit, protoze do ted to bylo ok, ale co je syn, jak jsem psala uz vyse, nase zvirataco zna od narozeni bere v pohode, ani si jich nevsima, ale ta kotata 😡
@somalicats ja jsem prave byla nadsena, ze zvirata co zna od narozeni, tak jsou kamaradi, ale ze s tema kotama bude takovy problem. Kdybyla ta kotata treba dve, ale jsou najednou tusim deset, vzdycky se nekde vynori a otravuji. A to se s nimi ani nemazlim a neochocuji si je, aby k namnelezla. Nase od kocky jsou jen nektere, zbytek se tak nejak objevil, tak to nejde mit pod kontrolou. Budu jen doufat, ze nedojdou zase nejake kocky. Sotva se zbavime kotat, tak zacnou zase po pozemku lozit psi a budou chtit nasi fenku. Takze i kdyz nechci a musim´ bude kastrace naseho psa, aby byl klid.

@evulakebula ohrádka je moc dobré řešení asi nejlepší