icon

Dítě šlape na koťata. Jak tomu zamezit?

evulakebula
10. srp 2021

Zdravicko.

Syn ma 1,4let. Neustale taha koťata, hazí s nimi o zem a slape na ne a u toho se naramne bavi, smeje se tomu a pokracuje dal.

Jestli mel nekdo takovy problem, prosim o jakokoliv radu, jak tomu zamezit. Ja uz si nevim rady 🤦🏼‍♀️

Diky

Eva

Strana
z6
katule1990
11. srp 2021

@evulakebula Ta zvirata, chudaci, trpi. Kastracni programy maji prave i ruzne neziskovky jako je Feliti. Zkus se treba pridat do nejake FB skupiny (napr. Kocky - rady, zkusenosti, dotazy s omezenym vkladanim fotek) a zeptat se tam na moznosti, co se da delat. Urcite nejake moznosti jsou. Vim, ze za tohle nemuzes, ale ulevilo by se nejen vam s neustalymi kotaty, ale cele vesnici a hlavne bude min premnozenych, hladovejicich, umirajicich kocek/psu. Zkus to prosim promyslet, treba by stacil jeden dotaz na FB a par telefonatu kvuli odchytum a naslednym kastracim.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@katule1990 aha. Dekuji za tip!

gracinka7
12. srp 2021

@evulakebula já trošku nechápu, co jsi čekala. Oddělit koťata od dítěte nechceš, ohrádka ti taky vadí. Nonstop dítě hlídat nechceš.
Takže chceš svolení, že když tvoje dítě to kotě náhodou zabije, je to vlastně v pohodě, protože koček u vás máte dost?

evulakebula
autor
12. srp 2021

@gracinka7 me vazne fascinuje, jak vas uplne bavi vytrhavat veci z kontextu a ostatni kritizovat. Tak jeste jednou. Chtela jsem radu, nebo tip na to, jak diteti vysvetlit, ze to nema delat, dalsi navody, jakajsem krava, ze mam oddelit kotata doohradky, to jsem nechtelaporadit. Moje celotydenni snazeni je proste k hovnu. Mate nejaky tip? Nemate. Jen se chytate jiz predchozich nadavek na mou osobu, tak prosim mlcte, pokud nemate co poradit. Chtela jsem jeste neco vyzkouset, nezkotata dam do prdele.

makovice88
12. srp 2021

@evulakebula Hele klidni hormon. Tipy jsi tu dostala a absolutne na ne nereagujes! Akorat se porad cilis, jak ti vsichni ublizuji, pritom to neni pravda.
Nevim, co porad hledas za tipy a navody? Co slo, ti holky poradily. Nevim, co cekas vic.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@evulakebula ohradkami nevadi, jen mi prislo, ze to neni reseni. Jelikoz se mame ucit navzajem tolarance clovek x zvire. Bohuzel, nedovedu asi synovi dostatecne vysvetlit, ze to nema delat. Proto jsem zde psala, aby mi treba nekdo poradil. Misto toho se tu jen ozyvaji ochranci kocek, napadaji, jak muj syn je tyran a delajiz toho vedu, jakajsem hrozna, ze ho necham tohle delat. Pritom jsem vubec nikde nezminila, ze bych ho echala a jeste se na to jen tak divala. Nepomohlo nic, tak jsou kocky v ohradce. Takze ted se ozve druha strana lidi, zejsem tyran ja. Takpojdte do me 😱

evulakebula
autor
12. srp 2021

@makovice88 no necekam uz nic. Ale urazet se enecham 😳

evulakebula
autor
12. srp 2021

@makovice88 a jak vy vite jestli na ne reaguju nebo ne? Dneska jsou kocky v ohradce. A pokud si ctete vse co tady pisu, tak rady jak vykastrovat kocky opravdu nemuzu, kdyz nejsou ani moje. Par lidi tu poradilo i v ne nenavistnem duchu 🥰

makovice88
12. srp 2021

@evulakebula Ne, ale dostala jsi tipy, co s takovymi kockami delat, jak ucit syna se k nim chovat, separovat je od sebe, pak tu ohradku, zavolat do utulku, resit s majiteli. Jako sorry, ale co jeste vic?
A kdyz napises, ze tvuj syn haze s kockama..to proste JE tyranstvi, to je nad slunce jasne a ani to nejde pochopit jinak. Kazda, co tu psala, vcetne me, to zvire doma ma, takze rady se ti dostalo taky.

izz76
12. srp 2021

@evulakebula Není co víc radit, když tvůj syn zatím není schopný pochopit, že kočkám ubližovat nemuze, tak nezbývá nic jiného, než mu ke kotatum znemožnit přístup. Nejspíš je to jen dočasne řešení, děti v tomhle věku se mění rychle, takže třeba za měsíc bude vše jinak.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@makovice88 ale ja se temito radami inspirovala. To vy na me porad utocite... kocky jsou v ohradce, bohuzel tam cely den rvou a jedna kocka je mensi a zasekla si hlavu v jednom oku, tak sem to musela vystrihat. Majitele nedohledam, jelikoz jsou to luftaci z brna a prahy a serou na sve kocky. Takze budu muset to resit s nejakym odchytem kocek. Jako to jsou fajn rady, ale ja potrebovala radu, ted co s kocakam a ne co jsem mela udelat davno nebo bych mela udelat. Prostedite ma rok a ctvrt a nechape, ze nema kotatum ublizovat. S nasima kocourama je zadobre od mala, bohuzel ted tu mam na nejaky cas plno kotat, s kteryma jsem vazne nepocitala. Ted toho mame hodne v zahrade, sklizeni sena atd., prisla kotata. Takze syna nosim v nositku, aby se distancoval od kotat. Jenze to tak nejde dal. Ale opravdu jak mi nekteri pisi, jak kdybych jen cely den se divala, jak syn nici kocky a jeste se s nim u toho smala. Tak to neni...

evulakebula
autor
12. srp 2021

@izz76 ano neni co vic radit. Kocky jsou v ohradce a rvou. Pockame mesic az kocky rozdame a pak bude klid, zustanou nasi kocouri, ktere syn respektuje.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@makovice88 a musim s vami nesouhlasit s tou tyranii. Myslim si ze tak male dite, ktere haze s kocakama, neni jeste tyranie, ale zkouma svet kolem sebe. Kdyz sourozenci se spolu mlati, tak to take neni jeste tyranie. Az by mel treba tri roky a vylozene mlatil kocky pro radost, tak tady bych uz premyslela o nejake patologii. Ale u rok a ctvrt stareho ditete? To nemyslite vazne...

mourovatakocka
12. srp 2021

Muž se mě občas ptá, co nového na koníkovi, ví, že ho ráda zásobuju dobrýma jobovkama. Přišli jsme společně na tři možná vysvětlení.
Dítě žárlí, protože pro zakladatelku je havěť přednější, momentálně se péče dostává koťatům, takže prostě žárlí na koťata.
Dítě to někde odkoukalo, takže se prostě jen chová stejně, soused například, a teď prostě nechápe, proč se to matce nelíbí, když přece tamten člověk to dělá.
Dítě je prostě malý hajzlík a trénuje na nejslabších členech smečky. Někde jsem četla, že hodně dobrý dětský psychiatr pozná patologické jevy v chování u dětí na pískovišti, takže prostě nějaké základy v sobě můžou mít už jako hodně malé. A jak už tu zaznělo, tohle fakt není zkoumání světa a neporozumění malá malá.
Nějak doufám, že to není reálné, fotka z profilu je nějaká stažená z netu a někdo zase testuje názory.

makovice88
12. srp 2021

@evulakebula Vsechny prispevky tu pouze vychazeji z toho, co pises. A ty porad delas, jak kdyby tu nikdo jiny nemel male deti a zvirata 🙄
A s tyranii to myslim vazne, staci mi treba definice na wikipedii: Týrání zvířat je souborné označení pro lidskou činnost, během které je cíleně či nevědomky ubližováno zvířeti.
Takze je jedno, kolik je diteti, co je to za zvire. Tyrani to proste je.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@makovice88 wikipedie 😂

makovice88
12. srp 2021

@evulakebula Aha, takze to je malo? A co treba trestni zakonik? Protoze tam je tyrani taky definovano. 🙄 Nebo chces nejakou odbornou publikaci? Neni problem najit zdroj. Na te definici z wiki to ale nic nemeni.
Takze tu muzeme slovickarit, ale vyse napsane porad plati. A sice, ze je jedno, kolik je diteti a co je to za zvire. Pokud se zviretem mlati o zem, je to tyrani.

sudylichozrout
12. srp 2021

@evulakebula Ty woe, odvez ty kočičky do útulku... Bude jim tam lépe.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@makovice88 tak publikaci o tyranii ditete jsem cetla pri studiich, ale je to jen treba jeden nazor autora proti jinym. Ja se hadat nechci. Mate pravdu. Kdybych vedela, jak tady do me se vsichni oprou, jak tyrame zvirata, tak jsem opravdu mohla skocit do knihovny, kdy by bylo plno treba metod, jak hovorit s ditem, aby pochopilo, ze je kote tvor. Mala mala dela, jen potom ho proste treba chytne a hodi o zem. Proto hned neni tyran. Ale je to nazor proti nazoru. Zase kdyby byl podle vas tyran, tak by to delal snad vsem zviratum. Na psa nesahne, na kocoury taky ne ani na slepky. Se vsemi zminenymi se kamaradi normalne. Ale uz dost. Samozrejmemate v plno vecech pravdu a dekuji za rady, alespon jsem si udelala po dlouhe dobe obrazek na internetove diskuze.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@sudylichozrout tak myslim si ze v utulku budou take zavreni v ohrade. Navic za mesic jsou pekne k majitelum na zahradky a na farmy.

sudylichozrout
12. srp 2021

@evulakebula Ale pravdepodobne si tam nestrci hlavu do pletiva jak do opratky. Nezvladas to, vybodni se na to. Nech si jedno kote a zbytek dej do utulku. A syna zacni vychovavat.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@sudylichozrout jó protoze na nej seru ze 😂 omg. Vubec me neznate, ale vite nejlepe vsechno.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@sudylichozrout a asi nevite jak to vypada v utulcich co? Nebo vite vsechno vlastne...

mourovatakocka
12. srp 2021

@evulakebula Malá malá dělá, jen pak švihne kotětem o zem. Holka, ty máš dost. Jasně, že na jiná zvířata si zatím netroufá, bo by taky mohl dostat přes čumák. Tebe bych chtěla znát, abych věděla, kam poslat nějaké ochránce zvířat.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@mourovatakocka tak by me zajimalo kolik z vas, co me osocuji, jak se synem tyrame zvirata... kolik z vas konzumaci masa chovaneho ve velkochovu podporujete tyranii techto zvirat? Ale to prece nevadi, tato zvirata jsou urcena ke konzumaci a hrube zachazeni v techto retezcich je v poradku. Ucite toto sve dokonale deti? Nebo to jen tupe konzumujete... ale, prece kdyz uz to v tom obchode je, tak nic nezmenime... ze?

mourovatakocka
12. srp 2021

@evulakebula Máš pravdu, jíst maso je totéž jako házet koťatama o zem.

evulakebula
autor
12. srp 2021

@mourovatakocka nemam pravdu. Je to horsi. Ja se to snazim resit. Lide co ji maso, tak nad tim ani nepremysli.

mourovatakocka
12. srp 2021

@evulakebula Jako že jíst maso je horší? Ať je to jak chce, ty jsi rozhodně někde úplně jinde a jakákoliv další komunikace je marná.

sudylichozrout
12. srp 2021

@evulakebula 🤦🤦🤦 Zenska nestastna.

makovice88
12. srp 2021

@evulakebula Super, jak jsi to otocila proti nam 😂😂
Tobe uz rada zadna neni.

Strana
z6