icon

Dítě vyžaduje všechno dělat. Máte to doma také tak?

jana5382
Včera v 10:24

Zdravit, chtějí vaše děti taky vše dělat? Mám syna 3 roky. Zapíná semnou myčku, pračku, sušičku, rádio, splachuje. No vše co se dá zapnout chce ovládat.
Dřív mi to přišlo fajn, že mi jakoby pomáhá a tak. Ale teď? Jakmile si něco neuvědomím a udělám to sama, tak je naprostá hysterie. Příklad dnes ráno, hned po spinkání šel na záchod, já hned po něm on poodešel a já spláchla, on se mezitím vrátil, že chce spláchnout, hold ale už to bylo. Řev na 15 minut no katastrofa. Konvici musí zapnout, když ji nevidí, že uz se sama vypla zuří a musím to znovu zapnout aby nebyla havárie. Máte to někdo taky tak?

martinka_33
Včera v 11:17

Asi to je přirozený proces, jen některé deti to mají víc. Moje nejmladší už sama říká "mami jdu ti pomoct do hrobečku", protože mě to přivádí k šílenství a říkám že mi pomáhá do hrobu 😅 Jo a mimochodem, s nástupem puberty, ta ochota pomahat absolutně pomine 🤣

kakba
Včera v 11:40
@martinka_33

Asi to je přirozený proces, jen některé deti to mají víc. Moje nejmladší už sama říká "mami jdu ti pomoct do hrobečku", protože mě to přivádí k šílenství a říkám že mi pomáhá do hrobu 😅 Jo a mimochodem, s nástupem puberty, ta ochota pomahat absolutně pomine 🤣

@martinka_33 ochota pomáhat pomine dřív než pubertou.🙂🙂🙂

vanessia7
Včera v 11:56

Vždyť je skvělé, že se chce zapojovat. Ano, někdy je to zdlouhavé, ale i tak.

jana5382
autor
Včera ve 12:01

Ano skvělé to je o tom žádná. Ale on si třeba hraje v obýváku, já v kuchyní vařím nebo něco, chci si udělat kafe a nedej bože, že uslyší že jsem si zapla konvici nebo radio. Prostě ho na vše musím volat, jinak je peklo 😀

zuzkasim
Včera ve 12:41
@jana5382

Ano skvělé to je o tom žádná. Ale on si třeba hraje v obýváku, já v kuchyní vařím nebo něco, chci si udělat kafe a nedej bože, že uslyší že jsem si zapla konvici nebo radio. Prostě ho na vše musím volat, jinak je peklo 😀

@jana5382 Je to přirozené v tomto věku, i ten vztek. Toto období se musí přežít, ale je to vývojově zcela běžné🙂 Ono i tím hysterickým pláčem, když to není po jeho, se vlastně pomalu učí zvládat ty emoce, kdy po jeho opravdu být nemůže. Neznamená to, že máme takové situace schválně vyvolávat, ale když už k nim dojde, tak si je nebrat osobně, nesehlaly jsme, on také ne, jen to zatím neumí jinak zpracovat a časem se to naučí. Uznat pocity, teď jsi naštvaný, protože jsi to chtěl zapnout ty, takhle se dítě pomalu naučí je pojmenovávat.

martinka_33
Včera ve 13:11
@kakba

@martinka_33 ochota pomáhat pomine dřív než pubertou.🙂🙂🙂

@kakba pravda, ta starší ještě neni úplně v pubertě a ochota pomahat je už na bodu mrazu...

kristyn86
Včera ve 13:54

Jednou to prejde. Jeste bych pridala vytah,svetlo,tlacitko v mhd. Vetsi mazec byl,kdyz bylo obdobi,ze mi to delaly obe deti soucasne. Ted uz z toho vyrostly.

squezy
Dnes v 07:42

@jana5382 hele,ja pujdu proti proudu. Je to sice fajn, že se chce zapojit a chce všechno dělat,ale asi zase normálně s rozumem. Prostě furt bych mu vysvetlovala, že občas to taky nejde. Jakože abych chodila po baraku a furt myslela na to,kde ho mam zavolat,aby zapnul,mackl,splachl. No nevím, já taková prostě nejsem 🤣 A to mám tři děti a hodně se mnou doma dělali domácí práce a stále dělají,ale aby na me křičel, že jsem si bez neho zapla vodu na kafe,to ne.

numda11
Dnes v 09:21

Tak snad to brzy přejde, mě by asi kleplo, kdybych musela na všechno čekat.

jana5382
autor
Dnes v 10:55

No je to o nervy