Druhé dítě - peklo. Zkušenosti, rady?

meggie12345
18. čer 2021

Ahoj maminky, asi se potřebuji vypovídat a podpořit... Mám dva syny - jeden 4 roky, druhý 2 měsíce. První syn byl celkem hodné miminko, ale ten druhý to je děs ☹ Přes den téměř nespí, když konečně usne, spí maximálně půl hodiny a je zase vzhůru, samozřejmě nevyspalý a protivný. Hodně času probrečí, protože je unavený, ale spát prostě nebude, je to začarovaný kruh ☹ Už nevím, co dělat a jsem fakt vyčerpaná, fyzicky a hlavně psychicky. Nevím, jak se věnovat i staršímu synovi, zvlášť když se teď blíží prázdniny, mám z toho hrůzu! Prosím máte někdo radu, zkušenost? Šátek ani nosítko nesnese ☹ kočárek také bojkotuje...

leniczka23
18. čer 2021

Za mě babyvak a bílý šum.

janety32
18. čer 2021

Syn byl taky na uspání těžký - musela jsem ho nosit (nejdřív na rukou, pak v šátku), k tomu mu třeba pouštět bílý šum, příp. cpát dudlíka... V kočáře spal jen když jel a pořádně drncal... Dceři jsme pořídili kolébku, takže tu kolébáme (a prý je dobrý i hojdavak) - tak třeba zkusit to... Taky se budí po půl hodině, takže v tu chvíli se snažím být poblíž a ještě ji ukolébat do další půlhodiny. A bílý šum jí v tom taky pomáhá. No a abych se věnovala staršímu, když je mladší vzhůru a brečí, tak ji mám hodně na rukou - holt jednou rukou se člověk naučí všechno možné :D

mamikry
18. čer 2021

@meggie12345 Zrovna pred chvili jsem to tu resila. Malemu je pet tydnu a pres den spi desetiminutovky, dele jen na mne v satku. Zkousela jsem vse od houpani, uspavani u prsa, vazani rucicek, baleni do zavinovacky, bily sum. Vcera vecer jsem ze zoufalstvi vytahla perovou perinu pro deti a udelala mu z ni hnizdo, dneska ho v nem mam v kosiku a maly mi spinka cely den. Nechci se teda radovat predcasne, uvidime zitra, ale je to prvni den, kdy mi pres den usnul doma. Mozna mu jen bylo do ted nepohodlne, nevim.

palja
18. čer 2021

@meggie12345 já jsem měla strašně uřvanou dceru, celý den jsem jí měla na rukách, jinak by se uřvala. V ruce jsem jí uspavala do roka a půl, když jsme šli ven tak jsem jí musela uspat v ruce a pak teprve položit do kočárku. Nositko vzala zavdek až kolem čtvrtého měsíce. Až kolem dvou let byla celkem v pohodě. Vím, jaké je to peklo, pro mne to byl hotový očistec. Přeju pevné nervy ❤️🍀

gracinka7
18. čer 2021

@meggie12345 zavinování a bílý šum. A nosit na rukou. Mladší spal za celý den a noc v průměru 5 hodin. Přes půl roku. To bylo peklo. Pak se to začalo lepšit.
O víkendu dej mladšího muži. Klidně i v noci, ať si trošku odfrkneš.

zrzeckas
18. čer 2021

Ted mu muze byt i horko....a segra mela problem s malou kvuli jidlu.... Mleka mela dost, aj rozdavat by mohla, ale bylo malo vyzivne. Mala pojedla a za chvili rvala hlady.... Maly se me takhle budil, kdyz malo pojedl - ja mela malo mleka, sal dlouho a stejne moc nepojedl. Usnul a po pul hodine rev a tak porad dokola.

jeyre
18. čer 2021

Měla jsem to podobně s mladším, první půlrok spal jen s prsem v puse, jinak řval. Budil se běžně každou hodinu... nepomáhalo nic. Celkově první rok s ním byl očistec, moc si toho ani nepamatuju, spánková deprivace udělala svoje... bohužel to poznamenalo i starší ségru 😔 Teď má dva a půl a je to pořád náročný, ale už se to dá, se ségrou jsou parťáci, budí se tak dvakrát přes noc a přes den spí ještě občas taky. Nevím co ti poradit, jen že to přejde a bude líp.... řekni si o jakoukoliv pomoc, zapoj koho jde. Přeju hodně sil.

zmrzlinka
18. čer 2021

@meggie12345 taky jsem to zažila s dcerou.Prvni rok jsem dělala všechno s ní a měla jsem ji pořád na rukou.Nositko ,šátek nechtěla ,v kočáru řvala .
Chce to prostě nějak přežít.Drzim palce.Ted je z ní šikovná holka,ale moc si u toho jejího prvního roku nepamatuji.

janinasm
18. čer 2021

@meggie12345 Mně se u obou dětí potvrdilo, ze mi řvali buď kvůli prdim nebo z hladu. Jsi si jistá, že nemá prostě jen hlad?

megi89
19. čer 2021

@zrzeckas málo vyzivne? To urcite neeeee 🙂

svorly
19. čer 2021

Takhle spaval syn, bud jen u kojeni nebo pak s fenem za hlavou. Bez toho max 10 minut a rev. At to brzo prejde, je to narocny

console
19. čer 2021

appka Bíly sum, babyvak....znam od obou dětí, šílené, vydržet! Přejde to!🙂

kevi1
19. čer 2021

Podla mna sa s tym najma musis zmierit, ze mas take mimino, opisujes polovicu 2 mesacnych mimin na svete podla toho, co tu citavam. Chapem, ze pre teba je to sok, ak si mala prve dieta hodne, ale nie je to nic neobvykle, tak len zatat zuby a vydrzat to psychicky. Pomaha biely sum, babyvak, uvolnovanie bruska a tak, ale napriklad ja som sa na hlavu mohla postavit a syn mi proste nespal a furt vrieskal.

luciksima
19. čer 2021

Moje první dcera byla totální narocnak už od porodnice rvala pořád a všude...nesnášela zavinovačky a zavinutí to mi pořád všichni radili.nesnasela nosítko,kočárek .pak jsem přišla na to,že potřebuje být v měkkém takže sem ji pokládala na deku měkkou.bili šum pustila a dávala jsem jí do postýlky ještě moje tričko někdy pomohlo někdy ne chtěla usínat jen se mnou.moc držím palce ať se to brzy srovná🍀vím jak moc je to náročné...drž se❤️🍀

zrzeckas
19. čer 2021

@megi89 rekl ji to i doktor 🤷🏻‍♀️

veroniquecz
19. čer 2021

@zrzeckas to je blbost. kolikrát doktoři pěkně kecaj.....

megi89
19. čer 2021

@zrzeckas blbost..🙄 Jak píše
@veroniquecz.

vladienka
19. čer 2021

@zrzeckas to je hrozne ze si to stale niekto mysli... a este dr

eithelwing
19. čer 2021

No, mam takove dva. Dcera narocna, prvni pul rok prorvala. A syn rve doteď, je mu rok. 🤷 U obou jsem řešila kiss syndrom, u syna podle mě není dořešeny.

malytlustyhroch
19. čer 2021

@meggie12345 mam druhe taky "strasne" po prvnim nenarocnem, odstup 3 roky. U nas se osvedcilo:
-maximalne zapojit tatinka
-hrat si se starsim s miminem v naruci
-povidat si se starsim s miminem v kocaru (to fungovalo cca 8-18m)
-rict starsimu, ze mladsi je autobus a nechat ho postavit silnici z penovych puzzli (a ja ho pak po ni poponasela), ze je letiste a nechat ho opatrne pristavat miminu na brisku malymi letadly... ale to zalezi,jake naroky ma starsi, co dokaze a co ho bavi.