icon

Fóbie z panenek a doma dcery

25. črc 2021

Ahoj. Je tu někdo kdo má fóbii z panenek? Jak to děláte v případě že máte doma holčičky?

Strana
z2
sigyn
25. črc 2021

Fóbii sice nemám, ale holčičku ano a panenky ji nevnucuju. Jednu sice dostala, ale té si nevšímá a raději má autíčka, zvířátka a stavebnice. Mě také nechávaly panenky chladnou a proto jsem nikdy nerozuměla tomu škatulkování kluci - autíčka, holky - panenky. Sama trpím jinými fobiemi a určitě bych se snažila jejím projevům vyhnout, protože by se pak dítě naučilo, že je to špatně (třeba i ty panenky) a že je správné z nich mít strach.

mourovatakocka
25. črc 2021

Mám fóbii mimo jiné z výšek a z pavouků, tento týden jsem s dcerou absolvovala sedačkovou lanovku a pavouky v zoo. Myslím, že panenkám neujdeš, zkus s příbuznými vykomunikovat, ať dají dceři jen jednu panenku a co nejdřív dceru nauč, ať si ji uklízí na jedno místo - u nás mají panenky svoji postýlku a kočárek, takže když nechci, tak je nevidím.

autor
25. črc 2021

@mourovatakocka Ona ale o panenky zájem nemá, jen moje mamka jí je pořád vnucuje, a myslím že nějakou dostane k vánocům 😫

sigyn
25. črc 2021

Tak co mamce říct, že dcera si raději hraje s něčím jiným a dát tip na nějakou konkrétní hračku, kterou může koupit místo toho?

autor
25. črc 2021

@sigyn Já říkala že miluje zvířátka, ale když jsme na návštěvě, hned jí cpe panenky, dělá kraviny že nějakou panenku chytne a chová jí, snaží se jí je prostě vnutit. Moje mamka panenky miluje dodnes, u mě se nechytly, a tak je vnucuje mojí dceři.

izz76
25. črc 2021

Neprenasej svoje fobie na dítě.

autor
25. črc 2021

@izz76 Ale mě se nelíbí ani to vnucování, i když dcera o ně zájem nemá. Max.s panenkou švihne o zem a jde si vzít medvěda.

mourovatakocka
25. črc 2021

Jestli dcera nemá zájem, vyřeší se to samo.

jjasmina
25. črc 2021

Proč to nenechas na malé a nenechas mamku ať ji koupí , co chce.Tohle nemá cenu řešit vůbec, stejně jí reknes, že ji nemá kupovat, ona to koupí tak jako tak..

autor
25. črc 2021

@jjasmina Protože panenky prostě u nás doma nemají co dělat. To je jako když někdo nechce doma zvíře, taky si ho nenechá vnutit.

mourovatakocka
25. črc 2021

Panenky nemají co dělat? Hele seš normální? Fobie z panenek je tvůj problém a tímhle přístupem uděláš stejného magora z dcery. Gratuluju.
Mám dojem, že už jsem podobnou blbost tady četla, takže budu doufat, že to je jen troll.

95newmommy2020
25. črc 2021

Tak js te docela chápu. Když má někdo fakt fobii, tak se ovládat nejde. Mám strach z hmyzu, taky bych nechtěla, abychom doma měli hmyzí farmu.

jipe
25. črc 2021

tak zvíře je trochu jiný level než hračka..já nemám ráda růžovou, nemám ráda plastové hrající krámy, ale nikdy jsem dětem žádný dárek nezabavila, protože to prostě dostali oni a jak s tím naloží, to je jejich věc. Mít fobii z plyšáků, autíček nebo panenek, tak bych se šla asi léčit. Mimochodem o fobii z panenek slyším poprvé, takže troll?

autor
25. črc 2021

@95newmommy2020 Já tu fóbii mám, já nemůžu na panenku ani sahnout, protože mám pocit asi jako bych měla sahat na pavouka. A když panenky u rodičů vidím, mám v sobě hrozný neklid, snad až paniku.

autor
25. črc 2021

@jipe Najdi si to na internetu, jmenuje se to pediofobie.

jjasmina
25. črc 2021

Vyhledej odbornou pomoc, víš jak to dceři třeba bude jednou líto? Fobii máš ty, ne ona. Nech ji at se rozhodne sama

tinaprofi
25. črc 2021

Přijeď k nám na týden, já tě té fobie zbavim 😁

rejalin
25. črc 2021

Prvně - máma o tvé fobii ví? Pokud ne, tak bych s ní vážně a důrazně promluvila, že to prostě nejde a jestli by to pro tebe nemohla udělat. Pokud ji stejně koupí, tak bych ji nechala u babičky (aby ji chuděrce nebylo doma samotné smutno, že jo 😁). Za druhé - našla bych si odborníka, aby s tebou na tvé fobii pracoval. Je možné, že jednou dcera nějakou panenku bude chtít sama od sebe (kór když jí je babička nutí) a pak si myslím, že by bylo správné jí tu panenku pořídit (jasné, nemusí jich mít mraky, uklízet ji bude tatínek atd atd..). Je možné, že se tě fobie nezbavíš úplně, ale třeba ji zvládneš mít do určité míry pod kontrolou, abys mohla dělat s dcerou kompromisy. 🙂

jjasmina
25. črc 2021

@tinaprofi hustý, fobii nemám, ale asi bych s nima nespala v jedný místnosti :D

autor
25. črc 2021

@rejalin Manžel by panenku určitě neuklízel, po shlédnutí hororů s panenkami v dětství se jich taky bojí. A ano, mamka o tom ví, ale ona se akorát směje. Když naší dceři cpe panenku, vždy u toho dodává "na, vem si panenku, mamka se jich bojí". A u toho se hihňá jak puberťačka.

rejalin
25. črc 2021

Pořád si myslím, že bys měla zkusit nějakou terapii, aby tě ta fobie neomezovala (ani tvou dceru).
Ale upřímně, chování tvé mámy mi přijde velmi nerespektující (to to říkám slušně) a dost by mi to na tvém místě vadilo. Buď si neuvědomuje, jak moc velký je to pro tebe problém (pak bych si s ní o tom zkusila promluvit nějak více nebo důrazněji) a nebo je ji to jedno. V tom druhém případě bych z toho vyvodila nějaká opatření - třeba stýkat se jenom u vás/venku atd, kde nemá panenky. Třeba by ji to došlo.

felixfelicis
25. črc 2021

Zvíře je živá bytost, ktera vyžaduje péči na několik (desitek) let, často to s sebou nese i nemalé náklady na veterinu apod. Panenka je věc, na kterou může sahat jen dcera a můžeš ji naučit ji si ji uklízet, abys ji měla z dohledu. Nikdy jsem nebyla moc holcici, ale stejně jsem jednu dobu panenku měla, až tvoje holčička povyroste, dost možná ji bude chtít taky, tak bych zkusila na tom zapracovat, aby ji to neovlivnilo v kolektivu, protože tahle fobie rozhodne neni bezna. Chování tvoji mamy je jina kapitola, ale to je pořád dokola, ty jsi dospělá žena a měla bys to dát najevo - buď se nad její manipulaci naučit povznést a ignorovat ji, nebo omezit kontakty na míru, kdy tě to nebude tolik vytáčet, nebo se proti ní aktivně vymezit.

ivivi
26. črc 2021

Nezlob se na me, ale jsi magor a mela bys s tim neco delat. Nebo na tom tvoje dcera bude uplne stejne. Zacni se lecit. Ve tvem i jejim zajmu. Nevidim duvod, proc by babicka nemohla koupit panenku sve vnucce. Navic mala se teprv uci s cim a jak si hrat. objevuje. Kdyz to vezmu do extremu, tak delas presne to same jako tvoje matka. Jen opacne.Ona cpe, ty zakazujes. Ktera je lepsi? Tak nevycitej nekomu neco, co delas uplne stejne! Zamet si pred vlastnim prahem nejdriv!

jane46
26. črc 2021

Hele, ja mam fobii z pavouku... Ale prave kvuli detem na tom pracuji,venku si je ukazujeme a prohlizime... Ty malinkate uz zvladnu odehnat, nechat lezt kolem. Kdyz by nedejboze chtelo ditko, az bude vetsi, tarantuli fakt vazne a rozumne... Jsem odhodlana mu ji dovolit (pri dodrzovani pravidel). Plus mam hruzu ze sklepu, nas jsem jeste nevidela, ale netvrdim detem, ze tam nesmi nebo dokonce nejake hruzy. Ted mas nej prilezitost s fobii bojovat. Deti nejsou "na hrani", netahej je do svych fobii...

michaela_2
26. črc 2021

Vadí ti všechny panenky - nejen ty plastové nebo porcelánové?
Pro začátek muže dostat třeba hadrovou panenku - ty se většinou nejmenším holcickam líbí moc 🙂

jako_mala_holka
26. črc 2021

@tinaprofi Ježíši tak to bych nedala ani já 😁😂

autor
26. črc 2021

@michaela_2 Všechny 😒 co mi teda nevadí jsou barbíny.

autor
26. črc 2021

Jestli za tu mojí nenávist vůči panenkám nemůžou částečně moje rodiče. Oni věděli že je nemám ráda, a stejně mi je kupovali k vánocům, a když jsem je odmítala, tak na mě řvali, někdy jsem dostala i výprask 😖

miskatus
26. črc 2021

@tinaprofi doprdele 😂😂😂😂😂😂 teď jsem se malem přičurla i já 😂😂😂

codal
26. črc 2021

Tohle musí být těžký... Pokud ti nevadí barbie, popros babičku, ať ji koupí tu... Je blbý, že rodiče nechapou tvůj problém a zřejmě ho ještě prohloubili.

Strana
z2