icon

Jak na problém s děťátkem, které odmítá jíst?

me_druhe_ja
25. led 2022

Tahle témata tu bývají často, ale mě to nedá. Máte někdo zkušenost nechat nejedlíka prostě o hladu? A jak dlouho? Starší syn (2 roky a 2m) jí špatně skoro od začátku. Někdy má trošku lepší období, někdy příšerný. Ale většinou je to teda spíš horší než lepší. Poslední dobou je to ale úplná tragédie. Vždycky snědl aspoň jogurt, kaši nebo chleba, ale teď už nechce vůbec nic. Například dneska nesnědl ani gram jídla ještě. Akorát ráno vypil dvě deci mléka a asi půl deci vody během dopoledne (on nechce ani moc pít, ani když nabízím sladké pití). S doktorama jsem se o tom bavila ale roste a trochu přibírá tak to neřeší. Jak dlouho takhle můžu nechat dítě totálně o hladu? Hrozně mě to trápí, ale tlakem nic neudělám. Možná ten jogurt bych do něho ještě nacpala, ale přece nemůže jíst 5x denně jogurt. Jako hrozně bych si přála, aby třeba jednoho dne jedl sám s chutí a nemusel u toho koukat na televizi, ale to je totální sci-fi. Teď by mi stačilo, kdyby se aspoň nechal krmit a polykal. Já fakt nevím co na něho mám víc zkusit. On je bez přehánění schopen jedno sousto, kterému dám do pusy, držet v té puse hodinu a půl až dvě. Nepolkne a nepolkne.

Strana
z2
felixfelicis
26. led 2022

@tahejhula jo, to je dobra pripominka. I kdyz predpokladam, ze by na to jejich doktori prisli. Kdybys dala na sebe, a ne na ostatni, co bys udelala? Protoze me to zase poucilo v tom, ze svymu pocitu ne vzdycky muzu verit (protoze moje dite vypada v poradku a nejakyma odberama ho prece nebudu trapit).

tahejhula
26. led 2022

@felixfelicis kdybych tehdy dala na sebe, šla bych s ním mnohem dřív k doktorce. Jenže jsem si říkala, že mám třeba ještě málo zkušeností, že mám jen neopodstatněnou obavu plynoucí jednoduše z toho, že se jedná o mé dítě. V dalších letech jsem pochopila, že moje intuice je v tomhle celkem precizní. Viz například poslední hospitalizace mého nejmladšího dítěte. Na pohled nic extra hrozného, takhle asi vypadá spousta dětí i jen při horší viróze. Ale ty kostelní zvony v hlavě mi jasně říkaly, že musíme k lékaři.

zmrzlinka
26. led 2022

@me_druhe_ja dcera nejedla a mohla jsem se na hlavu stavět.Doktorka ji i brala krev ,protože byla malinká a hubená a všechno měla v pořádku.Davala jsem ji Multisanostol sirup a vařila pořád dokola tři jídla ,které jedla.Ve školce první půl rok nejedla a pak začala ochutnávat nové jídla a začala jíst.Ted konečně trochu přibrala( bylo jí 5 let) a začíná vypadat jako normalne dítě 😁

Strana
z2