Jak odnaučit dítě plínky? Rady pro zoufalé rodiče.
Ahoj, jsem už naprosto zoufalá. Syn 32 měsíců a pořád plínky. Posazovat na nočník nemožné, redukce na wc totéž, to je řev a neudělá nic. Když byl menší i seděl dlouho, ale nic. Přebalování je horor. Často uteče a čůrá na jedno místo v kuchyni, jakmile tam dám nočník, nebo to chci chytat, řev a nic. Když dám jen slipy, vydrží v nich počůraný a nevadí mu to. Bez plínky značkuje celý byt tu deset kapek tu loužičky, jenže máme koberce. A poslední týden si začal sahat do plínky a pak má hovínko všude po těle. Chodí totiž do svého pokoje, aby měl soukromí. Pak vyběhne a je to...Vysvětluju, ale marně. Mluvit moc neumí, neřekne si. Fakt už nevím, co dělat. Jak ho to naučit. Do školky sice nejde, ale to teď není důležité.
@maxulekapcule Ze dne na den ze slova ve vetach, a zrovna uderem 3.narozenin, aha... 🙄
Zazracny dite, kazdy takovy stesti nema a vetsinou se jedna o opozdeny vyvoj, dysfazii nebo jiny neurologicky problem
podle mě s tím nic neuděláš. musí se to prostě neurologicky propojit (pindík s mozkem:D), což se stane prostě přirozeným vývojem. je možný, že v tomhle ohledu tam má nějaký opoždění.
ale co popisuješ jakože nově, tak to už je, že si toho je nějak vědomej (aspoň teda poté, co se to stane), a přijde mi zvláštní, co dělá kolem toho. jakože maže hovna po těle a učůrává po celým bytě.....to už mi zavání něčím, co bych se snažila řešit, ideálně přes nějakýho alternativce. můžeš zkusit metody jako kineziologie, EFT, možná emoční kód, kraniosakrální terapie. minimálně ta kinezka, to dělá hodně lidí, nebudete muset jet přes půl republiky někam, a může vám to pomoct vyřešit i jiný věci.
@swan42 tak byla to ségra, moje dítě ve větách rovnou nemluvilo 🤣 ale zase první slova začal brzo, ségra do těch třech jen tak zvatlala, ze jsme ji nerozuměli, pak se rozjela, samozřejmě, ze teď neřekla nic a lusknutim prstů x slovní větu 🤣
@swan42 ano, představte si, že i v mém okolí je několik dětí, které se ze dne na den rozmluvily právě v těsném závěsu se třetími narozeninami. Nevím, o co přesně vám jde, ale “tón” vaší komunikace mi přijde krapet nevhodný. To, že se něčím vy nemáte zkušenost a máte ji jinou, neznamená že to tak musí mít všichni.
Řekla bych ze není zraly. To nevadí, není kam spěchat. Do školky nejde, tak pohoda. Čím víc ti to bude jedno tím jednodušeji to půjde, vážně.
Zkusila bCh zavolat nějakého kamaráda aby mu ukázal co se dělá do nočníku.mladsi syn se to rychle naučil už ve dvou letech , okoukal to od dcery.Dceri jsem asi 14 dní opakovala když se vyčůrat do nočníku dostane koko. Věděla co je koko a pak už to šlo. Samozřejmě pokaždé velký potlesk.
@veronikav31 já žiju v Německu a tu se to do 7 let neresi
@barumrallyebum naše holka v necelých 6 letech má plinu plnou každou noc. Je veeelka výjimka, když je sucho. Na pětiletce se to neřešilo. Uvidíme, zda na šestileté
Asi bych ti doporučila obrátit se na odborníka, je zvláštní, že tak staré dítě ještě nemluví a má plínky, ti moji už dávno žvatlali a plínky nepotřebovali... Začala bych asi u obvodního lékaře, on už ti doporučí odborníka

@chris_n syn se taky pocuraval do 7 let- jednou za cas. Bez plin od 2 a neco s tim, ze v noci se obcas pocural a cim byl starsi tim se pocuraval min a min. Hlavne kdyz jsem to neuhlidala a usnul nevycurany.