Jak odnaučit dítě usínat jen u prsa?
Ahoj holky , nechcete mi poradit nebo říct svoje zkušenosti ? 😀 mama má rok a usíná opravdu jen u prsa (vím , ze je to moje chyba ) , spi semnou v posteli , protoze do postýlky by se během noci ani nedala uložit bohužel … jenze bych s tim chtěla začít , jsem nevyspala , rozlámaná .. nejvíc mě ale štve to prso popravdě , ze ji ho proste musím dát , protoze nic jinyho nezabírá , s tátou neusne , sum nepomáhá , ani náruč , houpání ; hlazení , zpívání , ignorovat a dělat ze spím , prostě Nic … uz fakt proste nevím jak ji to odnaučit . Přestala bych ji i kojit , protoze to nepotřebuje , normální jídlo ji fakt dost .. jenže ji kojím už jen proto ze málo přijímá vodu , nechce lahev ani hrnek , jen si cucne a tim to končí … prosim vas , nemusíte psát , ze jsem si to udělala sama , ja to vim , ale je to orvni dítě a tohle jsem fakt necekala
Přestan se lynčovat, žadnou chybu jsi neudělala. Spaní u prsa je prostě nejpohodlnější, v noci u kojení kolikrat usneš a nevrátíš zpátky, ani kdyby v postýlce vydržela. A pro ni je to nejlepší místo na světě. Kolik má? Já noční kojeni končila v necelych dvou letech, nenabízela jsem vodu, aby si zas nezvykli na noční pití, dvě tři noci a zvládli to oba. Uspáváme do dneška (7 a 5) takže v tomto je to někdy opravdu na palici s pracovním režimem🤦🏼♀️
@petra166 Neudelala si zadnou chybu, do ted to bylo funkcni. Az te bude nocni kojeni stvat tolik, ze ti to bude stat za 3 prorvany noci a mrzutej tejden, tak s tim proste zkoncis. Jen do toho bodu proste musis dojit. Nekterym detem pomuze jiny zpusob uspovani, ktery uz funguje jeste pred (nocnim) odstavenim - treba prechodne uspavani v kocarku, nebo vsechny ty moznosti, co si vyjmenovala, ze vam nefunguji. Ale na jine proste nezabere nic, treba zrovna na moje treti 🙄 Ja do bodu, "jinak to nejde, musi se odstavit (aspon na noc)" dospela kolem 2 let, a ani zkusenosti s dvema starsimi detmi a deset let sjizdeni materskych for mi nepomohly 😅 Je to strasny, breceli jsme oba, ale zjevna na nektere deti, nic nez to radne oplakat a smirit se nezabira.
Přestan se lynčovat, žadnou chybu jsi neudělala. Spaní u prsa je prostě nejpohodlnější, v noci u kojení kolikrat usneš a nevrátíš zpátky, ani kdyby v postýlce vydržela. A pro ni je to nejlepší místo na světě. Kolik má? Já noční kojeni končila v necelych dvou letech, nenabízela jsem vodu, aby si zas nezvykli na noční pití, dvě tři noci a zvládli to oba. Uspáváme do dneška (7 a 5) takže v tomto je to někdy opravdu na palici s pracovním režimem🤦🏼♀️
@zajicvpoli jste mě docela uklidnila 😀 děkuji vám 😍
@petra166 Neudelala si zadnou chybu, do ted to bylo funkcni. Az te bude nocni kojeni stvat tolik, ze ti to bude stat za 3 prorvany noci a mrzutej tejden, tak s tim proste zkoncis. Jen do toho bodu proste musis dojit. Nekterym detem pomuze jiny zpusob uspovani, ktery uz funguje jeste pred (nocnim) odstavenim - treba prechodne uspavani v kocarku, nebo vsechny ty moznosti, co si vyjmenovala, ze vam nefunguji. Ale na jine proste nezabere nic, treba zrovna na moje treti 🙄 Ja do bodu, "jinak to nejde, musi se odstavit (aspon na noc)" dospela kolem 2 let, a ani zkusenosti s dvema starsimi detmi a deset let sjizdeni materskych for mi nepomohly 😅 Je to strasny, breceli jsme oba, ale zjevna na nektere deti, nic nez to radne oplakat a smirit se nezabira.
@anonym_0ebece asi je to proste tak , sestřenice ma dvouletého a taky nechce přestat , no uvidíme asi si tedy jeste rok počkám 😀
Já to taky tak dělala s oběma kluky, chvíli spali v postýlce, ale když se furt budili skončili v posteli dostali prso, napili se odpojili a spali dal, je to pohodlnější než co hodinu vstávat z postele a doplouzit se i ten krok k postýlce 🤣
První se odstavil před druhým rokem, měl hroznou rýmu a nešlo mu pít když nemohl dýchat nosem takže jsem, mu pak ještě nabízela a nechtěl, druhého jsem odstavila taky tak před druhým rokem tam už mě spíš štvalo, že chtěl být v noci pořád na prsu, přes den si nevzpomněl jen na odpo spánek. Takže tak 3dny řevu, místo prsa vodu a pak byl klid, jen už nechtěl odpo spát 🙈
Takže jak radi holky, když už tě to bude štvát dát tomu pár nocí a ona si zvykne.
První chtěl třeba číst knížky, druhému zpívám....
A stále spí s námi v posteli 🤣 takže občas kopanec do zad, nebo rukou přes oko je standard 🤣
Neudělala jsi žádnou chybu. Dáváš své dceři to, co potřebuje, a zároveň tím děláš to, co je pro tebe nejjednodušší. To období roka je hodně náročné, nebo teda u mých dětí bylo, často se budili a často se kojili, ale zase díky kojení rychle a snadno usínali. A neboj, je to jen období a odstaví se tak jako tak.

Hezké překlep - mama u prsa🙂