Jak přesvědčit dceru, aby začala nosit podprsenku?
Pěkný večer, dcera nechce nosit žádnou podprsenku. Je jí 10 let, ale je už poměrně vyvinutá, má už prsa jedničky. Je od mala spíš klučičí typ a nic takového ji nezajímá. Koupila jsem ji lambády, ale nenosí je. Problém je, že její prsa už jsou celkem velké a přes triko už jsou vidět. A také dcera není moc stydlivá, doma klidně chodí nahá nebo jen v kalhotkách, když jsme doma jen my dvě, a klidně si na prsa sahá a vůbec jí to nevadí. Nemáte nějaký nápad, jak ji nějak říct, aby nosila podprsenku alespoň do školy? A jakou koupit, lambáda už asi stačit nebude.
@mrkvovydort chtela bych na to taky mit koule 🫣 ale nemam a delam v chlapskym kolektivu, takze zacatky by byly krusne 😁
10let nesnesu kostice, takze uz jen bezkosticovy, ale pohodli uplne bez je proste jiny..
@l_ já dělám taky v chlapském kolektivu, ono je to fakt o zvyku. Nejdřív ti to přijde divné, ale časem už ti to fakt nepřijde.
Teda krom průsvitných věcí, že 😄
Mně teda taky dost trvalo než jsem začala nosit podprsenky. Byla jsem na štěstí jedna z těch co dospívala spíš později, ale přijmout tělesné změny v pubertě rozhodně nebylo úplně jen tak, chtělo to čas. A i tu podprsenku jsem měla dlouho ležet ve skříni než jsem si ji vzala na sebe. Myslím že nátlak že strany rodičů by mi býval byl spíš ubližoval. Ony si holky kdyžtak spoustu věcí i vyříkají mezi sebou a od kamarádky se rada vzít si podprsenku bere většinou lépe než od mámy.
Jako dospělá ale podprsenky normálně nosím.
@l_ já dělám taky v chlapském kolektivu, ono je to fakt o zvyku. Nejdřív ti to přijde divné, ale časem už ti to fakt nepřijde.
Teda krom průsvitných věcí, že 😄
@mrkvovydort chlapum neprijdou divné ani ty průsvitné veci 😁
@mollyweasley no ne, to teda do p*či nenapsala, protože to, jak vypadá, je úplně irelevantní. JE TO 11LETÉ DÍTĚ.
Sorry za sprostá slova, ale toto mě opravdu vytáčí do běla - tenhle pohled, že věk je vlastně jen číslo a u holky se počítá hlavně, jak vypadá - tohle přesně je důvod, proč dívky v tak útlém věku už hojně zažívají první cat calling a sexuální obtěžování.
A vy tomu tady nahrávate u vlastního děcka.
@mrkvovydort Co to meleš a vyřváváš? Moje dcera má postavu jako dospělá žena, i když má 11 let. Ale napsala jsem někde, že z ní dělám dospělou? Zklidni hormon.
Ja to chapu 🙂 ja bych taky nechtela aby kdekdo moje dite okukoval 🙂 Ono je jedna vec ze spoluzaci ve skole se podivaji, ale oni se divaji i lidi v saline, kdejaky strejda z ulice a tak kdyz uz pak nema bundu v lete 🤨 Je hezke ze to dite se citi jako dite, ale ostatni uz ji zacinaji vnimat jinak. V lete bych dite bez vrsku nenechala rozhodne, uprimne mi to prijde zvlastni i doma pred nekym - tam bez podprdy klidne, ale s trikem a sahat si na prsa by mi bylo neprijemne - at je v soukromi 🙂 Zalezi ale na nastaveni rodiny, my se pred sebou klidne prevleceme, ale nepromenaduje se mi doma bez obleceni ani 6 lete dite, 4lete jeste jo 🙂 Ja bych teda vysvetlovala proc mi to prijde vhodne a nechala vybrat treba nejake sportovni, znackove, jake by chtela 🙂
@ladenka192 zásadní rozdíl hlavně je, že u malého děvčete pěstujete pocit, že se má schovávat, protože by mohla být terčem něčeho sexuálního, v době, kdy na takové věci ještě ani nemyslí.
A hlavně to nosit nechce.
@mrkvovydort jenze i dite muze byt objektem neceho sexualniho a kdyz to resit nebudu neznamena to, ze se to nemuze stat prece....
Ja to chapu 🙂 ja bych taky nechtela aby kdekdo moje dite okukoval 🙂 Ono je jedna vec ze spoluzaci ve skole se podivaji, ale oni se divaji i lidi v saline, kdejaky strejda z ulice a tak kdyz uz pak nema bundu v lete 🤨 Je hezke ze to dite se citi jako dite, ale ostatni uz ji zacinaji vnimat jinak. V lete bych dite bez vrsku nenechala rozhodne, uprimne mi to prijde zvlastni i doma pred nekym - tam bez podprdy klidne, ale s trikem a sahat si na prsa by mi bylo neprijemne - at je v soukromi 🙂 Zalezi ale na nastaveni rodiny, my se pred sebou klidne prevleceme, ale nepromenaduje se mi doma bez obleceni ani 6 lete dite, 4lete jeste jo 🙂 Ja bych teda vysvetlovala proc mi to prijde vhodne a nechala vybrat treba nejake sportovni, znackove, jake by chtela 🙂
@kacka1994 mas pravdu je to hodne o nastaveni v rodine plus osobnost a nazory ditete k tomu. Nase rodiny (moje jako ditete a i soucasna s muzem a nasimi detmi) byly vzdy v tomto hodne free. Dalo by se rict ze sympatizujeme s nudismem a naturismem. Takze doma chodime bezne nazi, a to i deti i pozdeji pubertaci. To je uvnitr rodiny. Venku mezi lidmi jsem ja byla ta, co nenosila horni dil plavek ani na koupaku a na taborech asi az do 11 let, kdy mi teprve zacly rust prsa. Dcera to ma jinak, oblekani a modu narozdil ode mne resi docela dost. Takze ta prisla ze chce nejdriv lambadu a pak i podprsenku. Ted , v puberte a dospela , si myslim ze podprsenky nosi hlavne z toho duvodu, ze ma fakt mala prsa, tak aby tam mela neco vic.
@kacka1994 By me zajimalo, jak bys to sve nenechala chtěla realizovat 🤔
@kacka1994 By me zajimalo, jak bys to sve nenechala chtěla realizovat 🤔
@j.a.n.i jako nenechala bez vrsku? 🙂 no proste si snad s ditetem promluvim ne? :D co, proc a jak a dam na vyber bud dvoudilne s vrskem, nebo jednodilne. Ja teda ale hodlam zacit driv, protoze se mi nelibi ze nekdo treba v tomhle smeru okukuje i zcela nevyvinute holky.
To stejne kdyby se v tomhle veku rozhodla pro to, ze chce tanga plavky. Taky bych ji nenechala :D No jako pokud si to svlece nekde s kamaradkama, tak asi nic nenadelam, kdyz o tom nebudu vedet :D
@mrkvovydort Co to meleš a vyřváváš? Moje dcera má postavu jako dospělá žena, i když má 11 let. Ale napsala jsem někde, že z ní dělám dospělou? Zklidni hormon.
@mollyweasley omlouvám se za výbuch, nechci řvát. Ale jak říkám, takové řeči se mi prostě příčí a opravdu mi nepřijde v pořádku brát vzhled takového dítěte jako dospělé.
Čistě logicky - pokud je tohle tělo, které má mnoho dívek, pak to není tělo dospělé ženy. To můžete stejně říct, že 30letá má tělo dítěte, protože i 13letá děvčata mají prsa.
Ale to přece nejsou jediné znaky dospělosti a 11leté děvče si s dospělou opravdu, opravdu nelze splést.
@mrkvovydort jenze i dite muze byt objektem neceho sexualniho a kdyz to resit nebudu neznamena to, ze se to nemuze stat prece....
@kacka1994 Ano, neříkám neřešit, s dítětem je třeba o takových věcech mluvit a mitigovat to.
Nicméně ne způsobem, že děvče budete učit, že je to na její hlavu. To už jsme jen krok od "a co měla při tom znásilnění na sobě?"
Sednout si s holkou a o těch podprsenkách popovídat, vysvětlit, jak na to společnost kouká, jak se takovým věcem vyhnout a stavět se k nim, ale zároveň podpořit a nechat ve věci svobodnou volbu, je ta mě nejlepší volba.
@j.a.n.i jako nenechala bez vrsku? 🙂 no proste si snad s ditetem promluvim ne? :D co, proc a jak a dam na vyber bud dvoudilne s vrskem, nebo jednodilne. Ja teda ale hodlam zacit driv, protoze se mi nelibi ze nekdo treba v tomhle smeru okukuje i zcela nevyvinute holky.
To stejne kdyby se v tomhle veku rozhodla pro to, ze chce tanga plavky. Taky bych ji nenechala :D No jako pokud si to svlece nekde s kamaradkama, tak asi nic nenadelam, kdyz o tom nebudu vedet :D
@kacka1994 ja nevim, ale nemam pocit, ze kdyz je dite v mhd nebo jde po meste tak po nem nekdo nejak hodne cuci. Pokud ano, nepovazuju to za normalni reakci dospeleho, nepujdu kvuli tomu vymyslet jak vic zakryt dite
@mollyweasley omlouvám se za výbuch, nechci řvát. Ale jak říkám, takové řeči se mi prostě příčí a opravdu mi nepřijde v pořádku brát vzhled takového dítěte jako dospělé.
Čistě logicky - pokud je tohle tělo, které má mnoho dívek, pak to není tělo dospělé ženy. To můžete stejně říct, že 30letá má tělo dítěte, protože i 13letá děvčata mají prsa.
Ale to přece nejsou jediné znaky dospělosti a 11leté děvče si s dospělou opravdu, opravdu nelze splést.
@mrkvovydort Já jsem v 11 letech měla 177 cm, 65 kilo určitě a když jsem přecházela na novou školu, učitelé se mě ptali na jméno mého dítěte, které mají zapsat. Když jsem šla do obchodu, oslovovali mě mladá paní...nebo ještě slečno? Na prvním stupni mi mladší děti říkali dobrý den už v páté třídě. Někdo prostě naroste a i obličejem odpovídá staršímu člověku.
Dcera teď chodí zpívat do skupiny, kde jsou holky 13-16 let, a stejně jsou některé menší a méně vyspělé, než ona. Její nejlepší kamarádka, stejně stará, je doslova o hlavu a půl menší a v kilech poloviční.
Ale v životě bych z ní nedělala dospělou, nemaluje se, nosí decentní oblečení a o víkendu si pod stolem udělala bunkr, do kterého si chodí odpočívat a když na ní chceme promluvit, musíme říct správné heslo. Je dítě duší, ale prostě na ulici si budeš myslet, že naproti tobě jde slečna, co vybírá střední školu.
@kacka1994 Ano, neříkám neřešit, s dítětem je třeba o takových věcech mluvit a mitigovat to.
Nicméně ne způsobem, že děvče budete učit, že je to na její hlavu. To už jsme jen krok od "a co měla při tom znásilnění na sobě?"
Sednout si s holkou a o těch podprsenkách popovídat, vysvětlit, jak na to společnost kouká, jak se takovým věcem vyhnout a stavět se k nim, ale zároveň podpořit a nechat ve věci svobodnou volbu, je ta mě nejlepší volba.
@mrkvovydort ja ale nikde nepisu ze je to ok a ze si za to muze divka/zena bez podprsenky sama, za to ze ji nekdo ocumuje. Jen proste vnimam prsa jako svoji intimni zonu a rada bych aby to takhle vnimala i moje dcera 🙂 Nevim jak vysvetlit muj strach z uchylu vsude kolem, ale rozhodne bych proste nenechala svoje dite (skolniho veku) mezi lidmi bez vrsku plavek - i kdyz to neni chyba toho ditete ze na nej nekdo cumi, muze si ho vyfotit, honit si ho nekde v bazenu a cumet pritom na dite (za 1 sezonu plavcika se nam to stalo opakovane ze jsme volali policii) - vim, to muze i kdyz je dite v plavkach, ale pro me je prave tak nejak dulezite mit zakryte intimni zony, i kdyz to neznamena bezpeci.
@mrkvovydort ja ale nikde nepisu ze je to ok a ze si za to muze divka/zena bez podprsenky sama, za to ze ji nekdo ocumuje. Jen proste vnimam prsa jako svoji intimni zonu a rada bych aby to takhle vnimala i moje dcera 🙂 Nevim jak vysvetlit muj strach z uchylu vsude kolem, ale rozhodne bych proste nenechala svoje dite (skolniho veku) mezi lidmi bez vrsku plavek - i kdyz to neni chyba toho ditete ze na nej nekdo cumi, muze si ho vyfotit, honit si ho nekde v bazenu a cumet pritom na dite (za 1 sezonu plavcika se nam to stalo opakovane ze jsme volali policii) - vim, to muze i kdyz je dite v plavkach, ale pro me je prave tak nejak dulezite mit zakryte intimni zony, i kdyz to neznamena bezpeci.
@kacka1994 @mrkvovydort
Ještě taky poznámka - v cizině je tuším i trestné, pokud dítě dívku starší 6 let necháte běhat na pláži nebo u bazénu bez horního dílu plavek. Na to bacha.
@kacka1994 @mrkvovydort
Ještě taky poznámka - v cizině je tuším i trestné, pokud dítě dívku starší 6 let necháte běhat na pláži nebo u bazénu bez horního dílu plavek. Na to bacha.
@bbn Tak to by me fakt zajimalo, kde v 'cizine' 🙄
Pokud ma zena pekna prsa, at si chodi jak chce, ale v 90% se na to neda divat a melo by to byt trestny. 🙂
Moje 11.leta nosi lambady a diky bohu za to, jak to tak ctu. Spousta jejich vrstevnic ma takove ty zdurele prsicka a to je teda bez lambady nelibivy.
Ale jak to tak ctu, jsem jedina, ktera chce, aby to nosila.
Pokud ma zena pekna prsa, at si chodi jak chce, ale v 90% se na to neda divat a melo by to byt trestny. 🙂
Moje 11.leta nosi lambady a diky bohu za to, jak to tak ctu. Spousta jejich vrstevnic ma takove ty zdurele prsicka a to je teda bez lambady nelibivy.
@kakba hele ale co se tobe nelibi, druhymu se libit muze 🤷🏻♀️ a rikat ze rostouci prsa nejsou pekny mi taky neprijde v poradku.. proste rostou a co jako...
@kakba co to jsou "pěkná prsa"? neměly bychom si dát všechny stejný silikony, abychom měly ty "pěkná prsa"?
Mně se naopak líbí, že některé ženy je nemají dokonalé a ukazují je, nesnaží se schovávat. Každý jsme prostě jiný a jako máme jinou barvu vlasů, jinou výšku, jiný typ postavy, máme i jiný typ prsou. Názor tvýho typu je přesně ten, kvůli kterému mají ženy komplexy a ženou se na zbytečnou plastiku.
@kakba trestné? To je vyloženě na hlavu.
@kakba co to jsou "pěkná prsa"? neměly bychom si dát všechny stejný silikony, abychom měly ty "pěkná prsa"?
Mně se naopak líbí, že některé ženy je nemají dokonalé a ukazují je, nesnaží se schovávat. Každý jsme prostě jiný a jako máme jinou barvu vlasů, jinou výšku, jiný typ postavy, máme i jiný typ prsou. Názor tvýho typu je přesně ten, kvůli kterému mají ženy komplexy a ženou se na zbytečnou plastiku.
@l_
@betelgeuzz tahle diskuze je uplne o necem jinem nez tazatelka chce vedet.
Pracuju se zenami a co si na sebe dokazou vzit, ze jim vidim az do krku a tohle prezentuji doma pred dospivajicima holkama a pak se tu docitam, ze se z nich delaji dospeli brzo.
@betelgeuzz vsak v poradku, je to muj nazor. Necpu ti ho, tim padem mi necpi ten tvuj.
@kacka1994 No a přesně o tom to je, svleče se někde, kde ji neuvidíš a pravděpodobně v méně vhodné situaci, čstě protože nebude konečně pod dohledem.
@kacka1994 No a přesně o tom to je, svleče se někde, kde ji neuvidíš a pravděpodobně v méně vhodné situaci, čstě protože nebude konečně pod dohledem.
@j.a.n.i no, doufam ze ji vychovam a taky ze bude mit rozum :D tak nejak doufam, ze se nebude vysvlekat jen kvuli vzdoru a jestli jo, pak jsem ve výchově selhala 🤷🏻♀️
@mrkvovydort Já jsem v 11 letech měla 177 cm, 65 kilo určitě a když jsem přecházela na novou školu, učitelé se mě ptali na jméno mého dítěte, které mají zapsat. Když jsem šla do obchodu, oslovovali mě mladá paní...nebo ještě slečno? Na prvním stupni mi mladší děti říkali dobrý den už v páté třídě. Někdo prostě naroste a i obličejem odpovídá staršímu člověku.
Dcera teď chodí zpívat do skupiny, kde jsou holky 13-16 let, a stejně jsou některé menší a méně vyspělé, než ona. Její nejlepší kamarádka, stejně stará, je doslova o hlavu a půl menší a v kilech poloviční.
Ale v životě bych z ní nedělala dospělou, nemaluje se, nosí decentní oblečení a o víkendu si pod stolem udělala bunkr, do kterého si chodí odpočívat a když na ní chceme promluvit, musíme říct správné heslo. Je dítě duší, ale prostě na ulici si budeš myslet, že naproti tobě jde slečna, co vybírá střední školu.
@mollyweasley jestli píšeš o té holčičce, co máš na profilu, tak ta opravdu nemá postavu dospělé ženy, bez ohledu na to kolik měří.
Ja teda nestačím zírat z téhle diskuze. Malá holka si musí brát podprsenku, aby náhodou neprovokovala, někdo se ji nesmál nebo někoho nepřitahovala? Jako opravdu? Žijeme v ČR nebo někde v Afganistanu? Já třeba podprsenku nosím jen do práce a na sport a pokud se někomu pohled na moje vykojene dvojky nelíbí, tak ať se kouká jinam. Nutit malé holce podprsenku, protože "už má jedničky" je krásný způsob jak v ní vypěstovat opravdu nezdravý vztah k vlastnímu tělu. Její tělo, její prsa, její rozhodnutí jestli si vezme nebo nevezme podprsenku. A jestli někoho, kromě jejích vrstevníků, budou její lentilky rozptylovat, tak ať si zajde k doktorovi...
@barmil děkuji moc, vezmu dceru do obchodu a vyzkoušíme
@ladenka192 a proc musi nosit ?
Jdu precist co se tu resi, ptz komentar vyse me nejak orekvapil
A klukum 10 let budem prilepovat penisy ke stehnu , ne ? Na kouoaku , sby nedejboze nikdo nevidel, ze uz nejsou uplne miminka s 4cm zizalou ?
Paneboze 11 l. Holka at si nosi co chce a uplne chapu , ze vubec holka nevi co po ni chces, ptz takhle uvazovat jako autorka by me fakt nenapadlo...
Kupuj ji kvalitni tricka a tilka at to neni hadra ( prusvitna , nekvalitni ) a dobre
...

@betelgeuzz to samozřejmě ano, ale je velký rozdíl, jestli podprsenku má a nebo ne
@ladenka192 zásadní rozdíl hlavně je, že u malého děvčete pěstujete pocit, že se má schovávat, protože by mohla být terčem něčeho sexuálního, v době, kdy na takové věci ještě ani nemyslí.
A hlavně to nosit nechce.