icon

Jak uklidnit vzteklé pětidenní miminko na umělé výživě?

24. dub 2024

Mám miminko staré 5 dnů. Od včerejška začaly strašné vzteky, je hladový. Snad každou půl hodinu krmím. Jenže se u toho strašne vzteká. Žmoulá si pěstičky a strká do pusy. Pak je chvíli klid, protože u krmení usne. Položím ho a on začne zase začne řvát. O nocích už ani nemluvím, jsem vyčerpaná. Nedá se uklidnit.
Malý je na UM, takže prosím zástankyně kojení o nekomentování v tomto smyslu.
Otevře pusinku. Začne se vztekat řvát, pak dám lahvičku je chvilli klid a když flaštičku odmítne a už nechce, zase začne odznova. Nemohu ho ani odložit. Kroutí se, máchá rukama a já nevím jak mu pomoci :(
Stolici má pravidelnou.

Strana
z4
ninive211
29. dub 2024

Tak určitě bych si nechystala mléko "do zásoby" několik hodin předem, jestli si chystáš 2-3 předem, tj. třeba 5 hodin dopředu, tak to určitě ne, no...

nelly_strokova
29. dub 2024

Mléko by nemělo být připravené dopředu, hodně rychle se kazí. Takže nechávat si ohřívat jen vodu a pak tam přísypat mléko až ve chvíli, kdy jdeš krmit.

autor
29. dub 2024

@nelly_strokova Aha, takže jsem mu dávala zkažené mléko? :O … takže budu ohřívat vodu a pak až mléko přisypu… protože takto jsem měla připravené mléko na ohřevu více někdy jak 3 hodiny

ninive211
29. dub 2024

No, tak to se pak ani nedivím, jestli trpí na bolení bříška. Mléko určitě musí být naprosto čerstvé, i co nevypije, tak pokud nevypije do cca půl hodinky od výroby, tak nemilosrdně vyhodit (u staršího kojence bych si to možná třeba snad i lajzla, pokud bych věděla že nemívá problémy, ale ne u desetidenního). Uvidíš, že zažívání miminka ti poděkuje.

zmrzlinka
29. dub 2024

@ninive211 moje dcera byla na rource 4 měsíce a pak kakala normálně....

michaela666
29. dub 2024

Do zásoby si odměřuj jen vodu a UM zvlášť ( jsou na to různé dávkovače, kam si připravíš správně množství dopředu a pak jen sypeš do vody). Určitě neskladovat hotové , takhle ho krmíš v podstatě mlékem, které už se dávno " rozkládá" a kvůli tomu může mít problémy.

Není to náhodou i na krabici? Tuším u Nutrilonu bylo něco ve smyslu vždy připravovat čerstvé před podáváním.

evina92
29. dub 2024

Já ještě poradím dávat na bříško. Syn trpěl na koliky a takhle se krásně vyprděl. A taky krčit nožičky směrem k bříšku a zatlačit... Několikrát po sobě, to byla u nás záruka pořádné nálože 😅

kajka321
29. dub 2024

Ahoj, jsem maminka tři dětí a tak vím jaké je to trýznění, nevědět jak pomoci. Jestli jsem se něco naučila, tak nejde kolikrát o to jestli něco děláme ale o to, že tam jsme, jako matky. Ty pevné skály, které s dětmi jejich strasti vydrží. Ano, je to na palici, ale kolikrát je to tak, že vyzkoušís milion rad a žádná to nevyřeší, co ale každé miminko a dítě chce, aby tam maminka byla s ním v těch jeho strastech, aby ho pritulila. Dobře vím, co to je mít plačící miminko. Posílám ti na dálku hodně sil, výdrže a lásky.

autor
29. dub 2024

Ano děkuji všem za podporu. Dnes jsme byli poprvé na procházce a celou dobu prořval, no cítila jsem se jako hrozná matka co týrá své dítě… hrozně mě zajímá, za jak dlouho na miminku poznám nějaké změny, např při změně UM , nebo nyní jak jsem upravila připravu UM… Bebu bere od úterý, tedy týden a zácpu má stále.. furt se kroutí a brečí…otázka, jestli se mu nemohla vytvořit zácpa tím jak jsem si předem připravovala ty UM

nelly_strokova
29. dub 2024

Každé dítě někdy pláče, buďte v klidu. Malá mi taky kolikrát procházku skoro celou probrečela, když bylo to zatím nejhorší období. Ale ono si to časem sedne. Potřebuje si zvyknout nejen ob, ale i samotné bříško. Ono to trávení nemají ještě úplně vyvinuté a to UM je pro ně těžce stravitelné. Navíc při změně to chvíli trvá, než se to projeví. My když měnili, tak prvních pár dnů bylo super, pak začala zácpa a cca za 10 dnů si to sedlo. Samozřejmě kdyby se to nezlepšovalo, tak mu tohle UM možná taky nesedí, ale nedoporučuje se měnit úplně často, protože je to pro bříško zátěž… Co se týká té přípravy, tak samozřejmě mohla způsobovat různé potíže a bolení, ale to těžko říct, co bylo z přípravy, co z UM s co prostě z běžného vyvíjení trávicí soustavy.

zmrzlinka
29. dub 2024

A když dítě uspavaš ,tak ho zkus pevné zavinout do zavinovačky.I ručičky.Treba by se sklidnilo.Na dceru to zabíralo.A do nějakého druhého měsíce měla hodně ráda teplo a musela být pořádně zachunlana,aby zabrala.
Pak když byla větší,tak jsem skála na míči abych ji uspala.Byli to děsně boje 😁Drz se ❤️

lucka662006
29. dub 2024

A co říká doktorka na to, že miminko pokaždé půl hodiny po krmení začne plakat a nemůže se uklidnit? Vidím, že děláš vše možné, snažíš se pomoci, ale přeci ne každá maminka je tak strašně svědomitá, aby měnila mléka, kapičky vysazovala a nasazovala atd., ohřívala si vodu dopředu, přemýšlela přesně nad tím, kolik mléka miminku dát apod., to by ta miminka musela takto brečet všechna. Určitě se nenechej odbýt a zajdi za lékařkou. Ještě mě napadá, jestli mu neděláš mlíčko moc silné, že má zácpu? A že má stále žizeň...?

lucka662006
29. dub 2024

Změna by se za týden určitě projevila. Podle mě za 2 - 3 dny nejpozději.

nelly_strokova
29. dub 2024

@lucka662006 Tak nám se takhle rychle neprojevila. Právě že to nejprve vypadalo dobrý, pak přišla zácpa a sedlo si to po víc než týdnu.

sorboni30
29. dub 2024

Růstový spurt. Synové ho měli 3 x. Poprvé když jsem je donesla z porodnice, podruhé v 6 týdnech, po třetí ve 3 měsíci.. Až Sunar mi pomohl je zasytit a zůstali jsme u něj. Dcera měla taky růstový spurt ve druhém měsíci. Naštěstí víckrát ne

sorboni30
29. dub 2024

3 hodiny připravené mléko? 🙈 No to snad ne.. Když mi malí nevypili mléko do hoďky, šlo do umyvadla.. Po hodině už jsou tam takové cucky. To bych malé nedala. Ano jak jsi psala. Něco jako "zkažené" mléko. Na každé krabici je psáno připravovat a podávat čerstvé

lucieevita
29. dub 2024

Moje dcerka byla také na UM. Začínali jsme Bebou myslím a končili na Kendamilu. Který měla pak až do roka a půl. Prosím v ohřívači se ohřívá jen ta voda a i to není úplně fajn - pořád prohřívaná voda i když kojenecká. Máte mikrovlnku a takový ten teploměr, který měří teplotu na čele? Pokud má takové problémy, pak bych dělala vše proto, aby měl mlíčko co nejvíce čerstvé. Po prvním měsíci ohřívač letěl a normálně jsem se naučila podle množství vody na 10 sekund/15/20 do mikrovlnky, aby měla teplota vody teplotu těla 37, do toho sušené mléko připravené v dávkovači, promíchat lžičkou, aby nebyly bublinky. Takhle za 30 sekund je hotovo... Zkuste si to v klidu mezi jídly ať si to vychytáte bez stresu, pak to klidně vylejte, jen ať si to nezkoušíte ve stesu. Co nevypije max 30 minut a pak taky vylít. Jíst po 2,5 h by to chtělo, ale každé mimi je jiné, spíš aby měl čas trávit. Zkuste dát na svůj vnitřní hlas. Klidně zkuste tu rourku, pokud má zácpu, namočit do dětského olejíčku, podle návodu to dáte a jak se mu uleví. Bříško mazat krémem Pupík a dělat masáže často. Uvidíte, že se to zlepší. A hlavně.. nikdo učený z nebe nespadl. Já neměla doma ani lahvičku, když jsme přijeli z porodnice. Když si na to vzpomenu.. Měla jsem odsávačku a samé věci na kojení, byla jsem úplně mimo. Takže vás chápu. Určitě doporučuji antikolikove lahvičky od Aventu. Zabraňují vypití bublinek. A řekněte si hlavně, že jste dobrá máma, snažíte se všemožně mu pomoci❤️ také jste v šestinedělí a nejen malý, ale i vy potřebujete péči. Když usne v nosítku, sedněte si a dejte si v klidu kafe, když nekojite, můžete si dát, co máte ráda, nechte si dovést pizzu a jeden den s tatínkem nic nedělejte, jen se věnujte sobě a miminku. Malý z vás všechno cítí, když se zklidníte, uleví se i jemu❤️

aklin
29. dub 2024

Když byla dcera miminko. Prvních 6 týdnů to bylo kruté. Bohužel trpěla na kolíku, také byla na UM. Tolik prořvanych dní a nocí. Já jako matka jsem byla naprosto zoufalá a ubrečená. Zkoušela jsem kdejaké rady na úlevu. Co jsem vypozorovala i během koupaní v teplé vodě se jí ulevilo. Skutečná úleva přišla po 6-ti týdnech. Dcera byla najednou boží, sice přes den nespinkala, ale celou noc prospala. Začala jsem si užívat mateřství. Začàtek je fakt náročný. Neboj, vše se srovná. Teprve si na sebe zvykáte.

autor
29. dub 2024

@sorboni30 jak dlouho prosím trvá ten růstový spurt?

autor
29. dub 2024

Malý se budí co 2 hodiny i dříve s brutálním jekem, jak kdybychom ho řezali za živa… snažím se držet min. 2 h na to jídlo. Dávám 2 odmerky UM na 60 ml vody. Někdy vypije jen 40 ml a nekdy vse.. kdyz prdi tak strasne breci u toho..

michaela666
30. dub 2024

Já bych asi volala o radu doktorce, jestli pláče až takhle moc.
Co vím od kamarádek, tak téměř každý chlapeček měl prvních pár měsíců problémy s bříškem. Takže nejste žádná rarita a doktorka už tohle musela řešit mockrát.
Děláš co můžeš. Opravdu se snažíš mu ulevit ❤️, ale může mít nedozrálou trávicí soustavu a s tím neuděláš nic.
Pláč neznamená jen hlad nebo bolest. Je to jediný způsob jak umí komunikovat a časem poznáš, že s každou potřebou se pláč mění.

te_reza
30. dub 2024

Připravovat mlíko dopředu je skutečně blbost. Myslím, že i na krabici bude napsáno, že se připravuje čerstvé. Nikde jsem tu nezahlídla, jestli s ním cvičíš? Na to aby se vyprděl, popř 💩? Jinak můžeš zkusit fenyklový čaj.

autor
30. dub 2024

Ano cvičíme při každém přebalování, nechávám i chvíli bez plenky aby se prokopal. Teplá koupel na chvilku vždy zklidní, než ho vytáhneme z vody. Dělám vše, co mě napadne, že by mu mohlo pomoci.. jen mě zaráží , že Bebu bere už týden a zácpu má stále.. jestli to opravdu nebude tím mlékem. Zase ale neustále takto měnit, to je taky na prd..

veronicka89
30. dub 2024

Jako jak pises o suchych bobcich...jsko kojene dite to ma asi jinak...ale dite co neji nic tuheho ma stolici uplne ridkou...ne ? A ty 1.dny uplne... ja bych mu asi fakt davala mlicko kolik na vypit a k tomu obcas strikackou / lzickou trosku vody ...

Ten babycalm bych taky vyradila...me vsude rikali hak bude z nejakeho caje fajne vyprdeny a prave naopak mel z toho plyny...

Vyrad vse ( baby calm) krom treba te bio gaiy ...pockej co udela ta Beba ... ;)

A at ho po jidle vezme chlap a zajed si nekde na nakup nebo se bez vyspat...cokoliv...ono i to psychicke rozpolozeni dela hodne ;)

Jako je jeste malinky ... ono se to jako mavnutim proutku muze ze dne na den zmenit i bez tvoji pomoci...;) to tak nekdy proste je...

A to mliko urcite udelat a vypit... jeste pokud nemas nouzi o finance existuje hotove mleko co fakt jen ohrejes...ale to musi byt zavrene ;)

.

kubesovaadelka
30. dub 2024

Mlíčko bych neměli, ještě mě napadlo nosit v nositku se nenechá? Malá se ráda nosila (nosí do teď ale zásadně na rukách, nosítko v žádném případě) a když ji trápilo bříško, tak jsem ji nosila na tygrika nebo na klokánka. Plus jsem vysadila vigantol, nasadila Terezii a do týdne byl znát rozdíl. A možná mě někdo odsoudi ale když už jsem opravdu jela z posledního tak jsem ji na noc dala čípek viburcol. Je to homeopatikum snad na všechno, tak koukni i na to

autor
30. dub 2024

V nosítku nosím, když je největší nouze. Někdy zabere, někdy má záchvaty i tak, že tam nejde dostat jak je napnutý… bojím se už cokoliv měnit, odebírat a pak zase čekat několik dnů než se to projeví… pak zase něco přidat… je to začarovaný kruh. Ale trpí neskutečně, a já bych mu prostě ráda pomohla ale tohle věčný experimentování…

michaela666
30. dub 2024

Bez experimentální se bohužel nedopátráš příčiny. Může to být hromada věcí. Některé děti nesnáší různé kapky, které jiným ulevují. Někomu tohle dělá fenyklový/ heřmánkový čaj, alergie na kravskou bílkovinu, nesedícím UM.
I pediatr začne tímhle pátráním+ k tomu udělá případně další vyšetření.
Jestli si bezradná tak volej vaší doktorce. 🍀

orangutan123
30. dub 2024

Ono je to hrozně těžké..prostě zkoušet,zkoušet, zkoušet. Držím palce. S prvním synem sem si taky vytrpěla svoje a to měl stolici pravidelnou a na bolení bříška to nevypadalo. I když on je věčně nespokojené dítě i teď 😂 a druhému budou 4 měsíce a stále řešíme jaké UM..nejdřív sem kojila a dokrmovala bebou (poté měl i tak furt hlad) a potom sme přešli na sunar..potom všelijake zdravotní problémy a byl na sunaru už úplně. Ovšem do toho mu teď nedávno zjistili reflux a nasadili sme Bebu AR a po té kadí zeleně a hnusně smrdí 😂 poraď se i s doktorkou, případně bych vyzkoušela i tu rourku, ono se tím párkrát nic nepokazí

sanoela
30. dub 2024

Já jsem to dělala tak, že jsem měla připravenou vodu vodu v termosce a když tak jsem hned udělala mlíčko. S ohrivackou to bylo na dlouho. S malým jsem hodně cvičila i s nožičkami, bříško masíroval Pupíkem a dávala jsem Balonix postupně jak se víc vrtěl bylo líp. Taky bude, uvidíte😉

veronicka89
30. dub 2024

@orangutan123 pokud ma mimino co ma dostatecne pit suche bobky co mu nejdou vytlacit...neni neco ok

Strana
z4