Jak vykoupat miminko bez řevu?
Ahoj holky mám jedenácti týdenní miminko a nedaří se nám ji vykouoat bez řevu. Máme cestovní vaničku a dělá nám tam mosty ať ji držím, nebo ne, přitom dřív byla hezky v klubíčku. Vodu nemá kvůli té vložce po krk, ale sotva do půl břicha ať dáme víc vody, nebo méně. Jak ji vykoupat, aby se cítila dobře a uvolněně? Pardon za možná hloupý dotaz, ale je to mé první mimčo.
Odkaz https://www.detsky-eshop.cz/produkty/detske-zbo...
A máte dobře vyhřátou místnost kde koupete? To bývá taky problém že je mimču prostě zima 🙂
dcera vanicku nesnasela, milovala koupaci kbelik. Tak taky moznost
@vendulis U nás pomohli držet za ručičku a aby byla voda teplejší, než je "psáno" v doporučeních - prostě aby byla příjemná i nám na ruku. Syn nesnesl studenou vodu a potřeboval teplejší. A pak namočit žínku a dáe ji na bříško. I pak, když měl abkm, tak UM muselo být dělané z teplejší vody, než bylo doporučováno, jinak by nepil. I teď, kdy mu jsou 3 a dělám ráno čaj, tak nejvíc vyoije toho teplého čaje.
Zajistit teplo v mistnosti, spravnou teplotu vody. Klidne at si manzel vleze s mimcem do vany ci sprchy, ty umyvej nebo zkusit koupaci kyblicek
Nezkoušela jsi se koupat ty s ní? Tedy jestli máte vanu
Zkus teplejší/studenější vodu. Syn má radši teplejší bez je doporučovaných 37°. A jinak já koupu chvíli a já koupu, když je najezený, ale je menší riziko poblikání. 😄 Synovi se třeba nelíbí sprcha a mytí pod tekoucí vodou. Taky brečí, když je mu zima a chladno v místnosti.
A nebo taky nepomůže nic a koupání se mu prostě nelíbí. Do kyblíku bych dala až sedící dítě.
@hennrietta mě děti seděli až v roce roce, jak chceš roční dítě narvat do kyblíku
Nám taky trochu pomohlo koupat s obaleným tělíčkem v látkové pleně.
@lis6 do našeho kyblíku se vešlo i 4leté dítě. Ale koupala jsem v něm teda max do roka, kdy už mi z toho kyblíku chtěli vylézat. Mimina byla komplet ve vodě a rozhodně neseděla, tělo jim plavalo, ale musela jsem držet hlavičku, aby nešli pod vodu 🙂
Zkusila bych koupání bez té vložky, třeba je dítku jen zima a potřebuje být ponořené. Někdo musí držet hlavičku. Zbytek těla bude plavat nebo se opře o dno vaničky. Ze začátku můžeš potřebovat někoho k ruce (něco podat atd), později jsem to zvládala i sama.
@lis6 Mně seděla dcera v 8 měsících. Kyblík jsem nepoužívala a můj názor je takový, že nesedící dítě bych do něj nedávala. 🙂
Sedla jsem si do vany, polozila si mimino na sebe, umyla ho a podala zase manželovi. A bylo to v pohodě a bez řevu. Což se o vaničce říct nedalo.
Koupala jsem v teplejsi vode, prikryvala plenkou, nebo spolecne ve vane
Ono je to těžké než to vychytáš... Nejstarší syn musel mít teplou vodu, prostřední ji zas chtěl hodně a bez podložky a nejmladší zase musel mít třeba na mě až moc chladnou, v teplejší řval jak tur 🤦🫣 a co máme teď měsíční vnouče,to musí mít kolem sebe látkovou plenku,jak je celý nahatý, řve a řve a je jedno jaká je voda 😉
přesně tak, může být problém v teplotě vody, že je teplá moc, že chce chladnější, není to vždy o tom, hlavně teplo, teplá, u nás byla také preference až téměř chladné vody, jinak řev...
Měli jsme klasickou vaničku, dcera řvala, pak mě napadlo napustit ji plnou až pod bradu, držela jsem pod hlavičkou, a bylo po breku. U syna jsem to tak dělala od začátku a bylo to hned bez breku. Voda byla 38 stupňu.
zabalení do pleny. https://www.jituli.cz/a/koupani-miminka
Známá musí dávat mimcu přes tělíčko plenu látkovou, aby neplakalo, pak si to užívá 😁 jak je nahatej, řve
U nás se osvědčilo jednak lehátko do vaničky, pak teplota vody opravdu 36-37 °C. Řev byl ale po vyndání z vody, kdy byla synovi (2m) zima. Takže teď manžel koupe, já mám ručník na topení a na poslední chvíli ho donesu hezky zahřátý a malý je rád, že jde z vody dobhezky teplého ručníku. V tu chvíli se celou dobu usmívá a ani nepípne.
Já rodila do vany, ale i přesto syn nechtěl být ve vaně sám. Pomohlo, když jsem tam s ním vlezla já nebo manžel. A v koupelně muselo být o dost tepleji než v ostatních místnostech. Ale ono se to brzy obrátí. Syn cca od 6 měsíců ve vaně pěkně řádí…a vodu miluje

@vendulis moje dcera se do 2 let bála vody. Asi se něco při porodu stalo a pak se bála.
Trochu pomohlo přes ní přehodit při koupání bavlněnou plenu.
Když měla už trochu rozum, tak jsem jí jen umývala vedle vany. Koupaliště a bazén prořvala.