Jak zvládat více dětí? Sdílení zkušeností maminek
Dneska jsem tak uvažovala nad tím, jak to dělají ženy co mají více dětí…
Mám jedno a nejsem si úplně jistá, že bych chtěla další. Miluju ho nadevše. Ale je to šílený a představa, že bych měla mít další miminko a k tomu ještě další starší dítko, které potřebuje taky péči, tak se zblázním.
Synovi bude 9 měsíců a je to neskutečný ďábel a nevím, jestli je to tak všude nebo je to prostě drak. A bude to horší a horší. Z pohledu mu kouká, že se nikdy nezastavíme..
Není to typ dítka, co někam posadíte a on chvíli vydrží. V kočárku max 30 minut pak se začne vztekat. Spí jedině v postýlce, ma rád svůj režim a dává to výrazně najevo. Přes den vlastně pomalu ani nevnímám čas protože už je období kde se všude staví, všude padá, všude šmátrá.. já neustále za ním. Když chci něco někde poklidit musím ho brát s sebou do dané místnosti a snažím se ho zabavit. Po odchodu z dané místnosti je v ní výbuch , všechno všude. Moc si hrát nechce, hračky ho moc nezajímají takže opravdu jen kam dosáhne , to vytáhne atd… když vařím tak ho musím dát do jidelni židličky a dát mu nějakou svačinku aby na mě mohl koukat, nejradši by vlezl do hrnce.
Opravdu si nedokážu představit pohled do budoucna, kdy toto dítko je již starší a k tomu bude další podobného rázu, tak vlastně nedělám nic jiného a zešílím z toho.
Nechápu pak nějaké maminky na YT co natáčejí videa a mají 4 děti a více… vše poklizené, děti v klidu, oni k tomu ještě vaří, natáčí…. Úplně nevím , jestli je to reálný, ale u mě je realita jiná a tak mě zajímají vaše pocity, názory na mateřství… na děti… co vás vedlo k tomu mít více dětí??
@marty154
Nechces sa podelit o nejake vychytavky?
Ze co robis teraz pri siedmom inak Ako pri prvom dietati?
Ako vyzera tvoj bezny den,ked su deti v skolke a v skolke?
A vikend?
Jak riesis nakupy,varenie,rozvoz do skolky a n'a kruzky?
Ta moja kamoska ma prave manzela pri ruke a svokru k dispozicii,tak to ma lahsie.
@mabs proč šmudla? A jak víš, že se o děti nestará? Už tu tohle osočování čtu opakovaně, ale nic z toho nepozoruju.
@95newmommy2020 ach Karol...to je taková....no taková....ehm..
Zvláštní stvoření😀
Já mám dvě děti omylem. 😀 a nebyt toho, že první syn narodil nemocný a já jsem chtěla zažít pocit mít zdravé dítě, by tu druhá nebyla, šla bych na potrat. Nejsem holt moc mateřský typ a jedno dítě je až až. 😀
Takhle mám dvě děti po 15m, jedno nemocné, bez pomoci, s chlapem, co je věčně pracovně na cestách. 😀
Teď už to je dobrý relativně, mladší bude mít za měsíc 4, starší má 5. Chodí do školky, já jsem si konečně našla aspoň malou práci jen ve školní dny (skrz nemoc staršího to zatím nijak nejde), už dávno jim člověk nemusí stát za prdeli a docela se zabaví sami.
Nicméně tak do 3 roku staršího to bylo čisté peklo na zemi. Ale nějak jsem to přežila, zvládla, ale nevzpomínám na to a věk dětí do 3 let považuju za ten nejhorší (jo, ještě počkám, co puberta 😀). Taky zjišťuju, že můj mozek spoustu věcí raději zapomněl. 😀
Každopádně ani ted nemám dokonale naklizeno, nevarim 10 chodovy menu, nepeču každej den pečivo a buchty..to ani omylem. To totiž nikdy nebyl můj cíl.😀 nějak to nepovažuju za důležité v životě. 🙂 A taky doufám, že se mi jednou splní můj celoživotní sen a to mít paní na úklid. 😀 aspoň 1x za 14 dní. 😀
A ty IG matky? Nad tím nelze než se pousmát.
@la_amanita tak asi nesleduješ pořádně. Všimla sis, v jakém bordelu žijí, že se nečešou, že chodí x dní i ve vedrech ve stejném oblečení a pak v něm i spí? Že ráno obstarává holky ten její nový a odpoledne a večer otec? Vždyť ona jim ani neuvaří. Za mě by takové rodiny měla kontrolovat sociálka. O ty holčičky není dobře postaráno.
Mam velkou dceru a ted jsem tehotna. Můj muž by chtěl i druhé společné dítě a vzhledem k veku by muselo to moje treti (jeho druhé) prijit rychle po sobě, ale já na to nemám. Přiznám se, ze nejsem matka, která slinta do kocarku a dítě je stredobodem vesmíru. Potrebuju mít vlastní směr a život a raduju se z kazdeho pokroku dítěte k samostatnosti. Taky nemáme uz maminky, jen táty, takže bohužel žádná babička a pro mě by byly dve malé děti na kulku do hlavy. Dat tedy bezmeznou lásku a plnou péči dvema bytostem mi k naplnění v životě úplně stačí.
Chápu, že jiné ženy to maji jinak a mají muj obdiv. Já holt budu mít dva jedinacky, ale je mi to tak nějak jedno. Dcera není žádná rozmazlena pipka, tak se mi to snad povede I u druhého dítěte stejně.
@95newmommy2020
tahleta kojomatka??? Vždyť ta bude rodit děti dokud nebude v přechodu, kojit deti minimalne do jejich 18let, pak je "rozdá" tatínkům na hlídání, hlavně hrát deskohratky a hledat mlaďocha (otec posledního ditete) co bude rádoby novopeceny otec, navíc sotva dostudoval, to je mi terno, mít cca ve 20letech rovnou 4deti na hlídání...
Kdysi byla v insolvenci, najednou má detsky klub? Nikdy nepracovala, by mě zajímalo, kdo ji dotuje? Beztak ten chudák tatínek 3 starších děti...
S více dětmi si prostě zvyknes, vrátit do babyboxu nejdou 🤷♀️ a pak jsi taková "rozhodci" 🤔🤣🤔
@veruuu_kubesovic babyclub už nemá. Nechodili jí tam lidi.
Jo, ten původní tatínek platí holkám vše, včetně školného.
Taky zvažuju. Problém je v tom, že syn je autista
Lehký autik, ale je. A mám strach. Že bude i druhé autista, může být těžký autista, že budeme těžce litovat. Ale už to nepůjde vzít zpátky. Ale může být i zdravé dítě a vnese do rodiny svězi vitr a celkově všechny obohatí a může být tahoun pro mladšího. Syn má miminka a děti rád, uvítal by to. Mít zdravé dítě je velmi žádoucí, ale je tam i ten strach. Velký. A taky si neumím představit fungování. Na hlídáni máme poblíž jen jednoho dědu, který je už ale starší, má své diagnózy a už nezvládá to, co kdysi, beru v úvahu, pak autista, který si neuvědomuje nebezpečí a jedna impulzivně, rozběhne se po cestě auta neauta, opravdu nevím. Placam se v tom léta.
@marty154 Můžu se narovinu zeptat, proč tak moc? (Neboj, ptám se každého. Je to pro mě sci-fi, proč si někdo dobrovolně pořizuje tolik dětí). 😇
@mabs Něco podobné je i Kate&family, ne? Na jednu stranu to aspoň není dokonalá insta matka, na druhou stranu mi přijde, že k normální snaživé mamině má taky dost daleko...A možná se mi to jenom zdá, zas nechci z pár záběrů soudit.
@prejeta_zaba chtely jsme velkou rodinu,od detstvi jsem chtela min.4deti(moje teta mela 4deti,vzdy jako dite jsem jim zavidela,jak se vyhraji,jak se maji radi....)a myslim,ze v tom,musi mit manzele jasno,pokud by jsme si nebyly jisti,ze to zvladneme,nesly by jsme do toho a moje praprababicka mela 12 deti😃 tak asi geneticka dispozice😇 pro me je scifi 1 az 2 deti...😁
Já už jsem "starší" matka. Děti mám 3 po 5ti letech. Nejstaršímu 20, pak 15 a nejmladšímu v září 10. Pořád je to náročné. A přijde mi, že víc, než když byli malí. Jo, když jsou malý, je to se.bevrazedny oddíl.🤣 Když jsou starší, tak se zase řeší škola a úklid pokojů. Nejstaršího čeká za rok maturita, prostřední letos přijímačky. 🙈 Nejstarší už hooodne pomůže, prostřední je ve věku absolutní lenosti. Doma s ničím nepomůže, totální ignor všeho. Ale zase by všechno chtěla. No ale má smolika, když ona nic, tak já taky ne.👍 Tenhle věk je šílený v tom, že si o sobě myslí, že sežrali po Šalamounovi houno. Já se u prvního uklidňovala, že nic horšího než byl první, fakt nemůže přijít. Nespal, všude vlezl, všechno rozházel. Manžel s ničím nikdy moc nepomohl. Jednou za půl roku uvařil špagety. To je zvláštní, že teď s mladším modylkem vyváří a hraje si na dokonalého.🤷 Pro mě je teď odměnou, že děti za ním jezdí jen z důvodu, aby jim otec nenatrhnul kapesné.🤣 A on si myslí, jak ho milují. Neboj tohle přejde a dřív než si myslíš. Z tohodle skončíš rovnou do puberty.🤣 A to je teprve masakr! 🤣🤣🤣 Ne v klidu, i když občas mám pocit, že si lehnu na koleje. Opravdu platí malé dítě malé starosti... Představ si, že řešíš maturitu a přijímačky.🤦pokud ti není s prvním 45, tak druhé, třetí dáš. 👍 Já začala ve 20ti.🤣 A pak jela 5ti letka. 🤣 Teď jsem ve fázi, kdy vážně obdivuji každou ženskou, co si k pomalu dospělým dětem ve 40ti plus pořídí mimino. Mě by jeblo.
Můj syn v 9 měsících vydržel v kočárku tak deset minut (a ještě jen s necim) a navíc byl nejedlik,takže zabavení jídlem neexistovalo...mám pocit,že jsem přes den začala vařit až po jeho roce. Taky jsem nechápala,jak to dělají druzí... já zase celý den se snažila zabavovat (doma rval) nebo uspavat (do roku a půl spal jen venku v pohybujicim se kocarku)...
Kazdopadne: Bude to LEPSI! opravdu... až bude samostatne chodit a mít větší zájem o hračky, bude to klidnější,ver tomu ❤️

@marty154
Ahoj, mas to jak jedna moja kamoska.
Klobuk dole. Si skvela !
Hlavne nech su zdrave deticky.
Ale nemenila by som s tebou ani za zlate prase. Ja vela deti a byt doma nedavam.
Co manzel? Mozes aj IP,ak nechces verejne