Kdy přestanou děti s častou masturbací?
Není to problém jen se chci optat kdy to u vašich dítek přestalo? Nejdřív začala v autosedačce a teď mi ,,odjíždí” nohy. 😅 je to vtipné!! Samozřejmě jí vysvětluji že se to dělá v soukromí ale nemyslím si že to ještě chápe 😄
Čtyřletá to také dělá, prostě poznávají svoje tělo. Určitě jsme nebyli jiní 😁
Je to přirozené, prostě poznává svoje tělo, přestanou s tím možná někdy v důchodovém věku? 🤷😂 Těžko říct. Nezbývá než vysvětlovat, že se to dělá v soukromí, syn to začal chápat teď kolem 4 let, ale do jeho soukromí patříme i my. Před námi se nestydí, ale jsem ráda, že na veřejnosti to nedělá.
Syn někdy kolem tří a půl začal akceptovat že "tulíme se, jen dokud oba chceme" (masturboval s oblibou o moje koleno) ... někdy kolem pěti let k tomu přestal potřebovat mě. Ale používá to jako uklidňovák, když je nervozní... takže ve stresových situacich jako třeba příchod do nové školky... Dělá to podvědomně, po upozornění ji vytáhne.

Dítě nechápe co je soukromí a když to na ně přijde tak to přijde . Mladší má 6 a věčně má ruku v trenkách i ve školce všude 😀 starší jakoby zatínal nevím jak to popsat