icon

Kdy začnou děti chápat nutnost klidu a poslušnosti?

5. črc 2023

Maminky, kdy začala byt s vašimi dětmi nějaká rozumná řeč?
Máme dcerku dva a půl roku. Je úžasná, ale poslední týdny jsem fakt vyrizena. Dcera neustále zdrha. Je strašně kontaktní, s každým by si povídala, hrala. Jenže ne kazdej je na to zvedavej. Vůbec s ni není domluva, proste není. Poprosim ji, aby chvíli stala na místě a za dvě vteřiny je pryč. Vysvetluju, vysvetluju, ale nechápe. Jsme teď na dovolené a my za ni furt jenom litame a jsme s mužem oba už fakt mrtví. Sedět v restauraci u stolu? Ani omylem.
Nechci ji bit, jsem zastánce respektujiciho vztahu, ale tady jsem fakt vyrizena. Vím, ze se rika, ze se děti nemají trestat, ale spis jim máme dat “pocítit” důsledky jejich jednání. Jaké je ale jednání v tomhle případě? V kolika letech vaše děti začaly trochu víc chápat, ze jsou situace, kdy je fakt fajn, kdy sedí na zadku a nikam nechodi? 😂

Strana
z4
sorboni30
10. črc 2023

@koki88 já jsem hodně dostávala od rodičů. Většinou mi řekli, že jsem dostala proto, abych nebyla rozmazlený jedináček.. ale že se mi nevěnovali a jen "pracovali" a já hledala sama jak se zabavit nebo s bratrancem i když přijeli..to už je nezajímalo, proč vymyslíme a "zlobime". Nebo když jsem přišla pozdě..tak jsem dostala hodně. Ale nemělo to žádný účinek, protože jsem si řekla že to vydržím a stojí za to mi být o hodinu déle s kamarádkou a hrát na hřišti volejbal..protože stejně zas budu doma sama. Rodiče tohle nikdy nepochopili i když jsem jim to řekla. Proto jsem v tomto asi jiná a poslouchám co mi kluci říkají, proč to udělají a proč zlobí. Hledám možnosti, východiska..ale někdy to fakt nejde, no

koki88
10. črc 2023

@sorboni30 😁😁😁jj takové tresty jsou pro ně nejhorší. Malá, když také neposlouchá,tak zavřeme do pokoje a až se uklidní,tak přijde. 😄

koki88
10. črc 2023

@sorboni30 To je rozumné to chápu. Taky jsem chodila pozdě domů,ale kvůli klukovi 🙂🙂🙂taky mi to za to stálo 😁😁😁😁

koki88
10. črc 2023

@marimanta tak to jsme zase někde jinde 😄😄😄to je zase sexuální výchova 😉😉😉

chaber
11. črc 2023

Nepisete, kolik dceri je. Tak je ziva, je zvidava, to je dobre. Chce si vsechno osahat sama. To je taky dobre. Znam deti, co jim date tuzku a kousek papiru a ony u toho zustanou cely den. Ja mam dite, co kdyz se naucila chodit, byl to ocistec. Vsude byla, vsecho na raz delala. Ted je ji 6,5 domluva je na pul, kolikrat za mnou dojde a rekne, ze jsem mema pravdu. A proste takove to fakt blbe obdobi jsme preckali tak, ze jsem vybirala aktivity aby ji to bavilo a aby se ji nic nestalo. A predvidat. Btw. Nemam nevychovane dite, ale v restauraci mi vydrzi az ted, kdyz je starsi. Byla to pro ni nuda, sedet jen tak na zidli a cekat na jidlo. Tal hlavu vzhuru. On uplne takovy specialni recept neni. Ale prejde to.

lenkamikado
11. črc 2023

Každé dítě je jiné, nemůže byt dokonalé! Teprve ho vychovavate, jak staré vychované děti potkavate? Moje 7 leta už je parťák, 5 letá poděs

koki88
11. črc 2023

@chaber souhlasím

Strana
z4