Kolika a neutišitelný pláč miminka. Měl někdo podobně?

6. zář 2023

Ahoj, máme doma 15denní miminko a už asi týden ho trápí bříško. Dr. nám řekla, že to je břišní kolika a dala nějaké rady, co dělat. Nicméně máme pocit, že to je každým dnem jen horší. Pokud nespí, tak jen řve. Ale ten řev je strašný. Pokud je vzhůru, tak neumí být v klidu. Ze spánku se už budí řevem (ještě ani neotevře pomalu oči a řve) a to trvá, než ho nakojím nebo než znovu usne. Zažili jste to taky tak? Že pokud bylo miminko vzhůru, tak jen řvalo, ani chvilka, že by jen koukalo? Já si neumím představit, že to bude trvat třeba 3 měsíce, jak to často čtu.

pampeliska1313
6. zář 2023

Yep. Třeba klidně osm hodin v kuse. Prvních pět měsíců. Pak teda konečně dr připustila, že má abmk, dostal na recept hypo mliko a klid. Jak jen rval, přišlo mi ze vůbec nemohl poznávat svět. Někdy takhle proplakal i celou noc, věřila jsem, že nás vystěhujou 🥲 posílám objetí!!

xnikax1
6. zář 2023

Měla jsem to samé obě děti abkm, vypustila jsem vše mléčné a spokojené miminka.

aktakd
6. zář 2023

Osobne zkusenost nemam, ale kamaradka to tak mela a byla z toho abkm, jak pisou vyse. Zkusila bych to.

miryp
6. zář 2023

Zdravé dítko netrápí meteorismus, není k tomu důvod. Může mít potravinovou alergii (nejčastěji u miminek vadí mléčné bílkoviny), popř. může mít nějaké poporodní blokády (vyhledej si Kiss syndrom). Osobně bych zašla s mimčem k fyzioterapeutovi, aby vyloučil blokády a pak případně zkusila striktní bezmléčnou dietu. Vím, čím si procházíš, syn je od narození potravinový multialergik a první měsíce jeho života byly peklem pro celou rodinu...

uzivatelkapetra
6. zář 2023

A tak zkusit krom tvé diety i třeba den vynechat vigantol? Případně jestli používáš biogaiu tak vynechat tu a pokud uvidíš zlepšení, tak se zařídit.
Jinak jako první pomoc mi hodně pomáhal babycalm (má se až od měsíce věku, ale dávala jsem i dříve, ne před každým kojením ale když byl potřeba).
Vigantol jsem nahradila déčkem od genericy a probiotika jsem dávala z dr max a pomohlo.

miryp
6. zář 2023

@uzivatelkapetra pravda, nesnášenlivost nosných olejů v déčku a probiotikách jsou také častou příčinou, to jsem zapomněla uvést. A u toho babycalmu může pro změnu vadit fenykl, který řada dětí netoleruje, takže i ten je třeba zkoušet s opatrností.

janule0123
6. zář 2023

@uzivatelkapetra zas miminko má 15 dni a vigantol se má dávat až od 14 dne …

hanourek_
7. zář 2023

Taky jsem měla to samé.. furt malý plakal a bylo to šílené..pak jsem zkusila kapky espumisan🙂 a malej byl v pohodě 🙂

kleio
7. zář 2023

Na koliky novorozeného syna jsem zkusila snad všechno, jediné, co alespoň trochu pomohlo, bylo nošení v šátku a zatracovaná rektální rourka. Naštěstí přesně úderem 3. měsíce všechny problémy tohoto druhu vymizely, tak ti přeju ať to máš taky tak 🙂

malytlustyhroch
7. zář 2023

U nas pomahala rektalni rourka, espumisan a velmi opatrne nahrivat brisko fenem (ale za zadnou cenu u toho nesmis usnout a upustit fen na dite). A v moji strave nejvic vadilo drozdi, takze jsem se zivila kneckebrotem, nevim jak je to mozne, ale proste to bylo vzdycky znat. To casem vypozorujete. Neboj se pripadne znova obratit na vasi lekarku, nam ta nase treba hodne pomohla s tim, ze nam predvedla, jak pouzivat tu rourku.