Neutišitelný pláč novorozence

luucik19881988
8. led 2017

Maminky prosim poraďte nebo zda jste tohle taky zazily u svých miminek. Dnes máme 6 den po porodu a už od porodnice resime problém jak po nakojeni odložit miminko do zavinovacky a třeba do postýlky atd. Kojím co 2hodiny u me u prsa v klidu po kojení u me do 5minut usne a jakmile se ji snazim prendat oci otevrene a řev a takhle to je celý den a noc. Jsem z tohohle psychicky už spatna potrebuju fungovat doma,dojít si na zachod osprchovat najíst a mit aspoň na chvilku volne ruce. Nic na ni neplatí ani uzke zabalení ani nošeni na rukou bily sum proste nic chce byt jen u me u prsa a po kojení bytu hnout a spat v me náručí. Je tohle normální nebo za zily jste to taky někdo? Už fa
kt nemůžu

mrkvicka88
8. led 2017

@luucik19881988 Je to úplně normální. Prostě chce být u vás. Byl u vás 9 měsíců a teď by měl být někde sám. Zkuste pořídit šátek, dá se v něm i kojit. A budete mít volné ruce. Moje malá takhle plakala první 4 měsíce, a zpětně si nadávám, že jsem si nepořídila šátek dřív. Taky mi to tady holky radily a já neměla odvahu.

soyevita
8. led 2017

@luucik19881988 Je to normální,takhle to u nás bylo 3měsíce.Neodložitelné dítě,jen náručí a prso.Každý říkal,že ji rozmazlím.Teď je Emmi 5měsíců a chovat se nechce a krásně si vyhraje.Takže vydrž,není to napořád😉

denisamx
8. led 2017

Máme to úplně stejně. Dva měsíce jsem se od ní nemohla hnout 🙂 teď už se to pomaličku lepší jak ji začíná zajímat okolí a dokonce můžu jít na záchod aniž by začala řvát 😀 vydrž bude líp 😉 je prostě hodně kontaktní

luucik19881988
autor
8. led 2017

@mrkvicka88 Já už nad tím taky přemýšlela nad šátkem. Ale přes noc budu muset asi už spát v sedě mam ji na sobe položenou na kojícím polštáři. A pak to u vaši dceři samo nějak ustalo. Netuším jak budu takhle od zítra fungovat manžel jde do prace tak Já už si ani na záchod nedojdu.

netopejr
8. led 2017

Moji novorozenci jsou zásadně se mnou v moji posteli, spi dobře, takže všechno, co píšete, jsem v pohodě mohla dělat. Myslím, ze to ke právě tim, ze se cítí v bezpečí, takže spí dobře. A pokud se vzbudí, stačí na ně zavolat, hlas je uklidni, vi brzy, ze hned přijdu, zatím jsou v teplíčku, hnízdečku plného známého pachu matky.
Vliv taky může mit to, jestli miminko bylo po narozeni s Vámi, nebo někde bez Vás, to ke pro něj hrozná úzkost a tím spíš si Vás hlídá.

lusynkova
8. led 2017

Tak to jsem zažila do puntíku stejně... Když jsem šla na wc, nebo se rychle osprchovat, manžel musel mít malého v autosedačce (nenechal se od něj vzít do rukou) a musel s ním různě házet, aby byl ticho a neřval. Mi usnul u prsa a musel být u něj, jinak řval. Nikdy jsem ho nemohla odložit. Bylo to tak asi první měsíc, pak se to postupně zlepšovalo.
Když mu dopřeješ, co potřebuje - tebe, bude pak v pohodě 🙂. Malý je teď ve svých 10ti měsících dost samostatný a na mě si skoro nevzpomene... Ale když mu budeš sebe odpírat, bude po tobě toužit pořád...

lusynkova
8. led 2017

Jo a jak šel manžel do práce, nosila jsem malého v šátku, takhle byl v klidu a na wc si takhle zajít můžete 🙂

odula
8. led 2017

@luucik19881988 šátek určitě, strašně to pomůže. My takhle roznosili spoustu kolik 🙂 a taky spala se mnou v posteli. Teď sice sem tam usne v postylce, ale stejně nakonec skončí u mě a v leže i kojím. Jsem trochu hysterická abych ji v noci neublizila, takže po kojení se sesunu hlavou na úroveň bříška a chrupcime obě. Neboj, vyroste z toho - a hodně rychle. Mam dvě starší děcka a ty chtej mit uz svůj klid, to maličký chce furt maminku. Když na ty svoje prepubertalni spratouse koukám, tak so říkám jak jsem byla blbá ze jsem si pořádně "neuzila" když mě v těch prvnich

odula
8. led 2017

@luucik19881988 měsících potřebovaly. 🙂 neboj, to fakt přejde, i když to je zabiracka. A ten šátek hodně pomůže, fakt. Tak se držte 🙂

luucik19881988
autor
8. led 2017

@lusynkova Já se ji právě neodpiram vím že ji takhle je dobře a chci pro ni to nejlepší. Mely jsme těžký porod 30,5hodiny od první kontrakce než mala vykoukla na svět. Přes den to mužů zkusit s tím satkem ale v noci nechci s ni spat v posteli u kojení bojím se ať ji nezalehnu chce byt na tom prsu prisala. Vy jste to jak přes noc resila?

richna19867
8. led 2017

@luucik19881988 takhle jsme to meli s malým celé sestinedeli. Věřím ze to bylo tim že jsem sama byla nervózní, chce to cas než se zžijete 🙂 Uklidnila jsem se ja, uklidnil se malý . Je to tak do teď. A Hodně pomohl, jak psaly holky, šátek. Používáme satek a nositko, vždy kdyz maleho neco trápí, tak nošení zabere. Nakonec využíváme i na normální poponášení. Já maleho od mala učím spat ve sve postylce .. je od mala dokonce i sam v pokojíčku, ale nikdy ho nenechám plakat. Musime si je užívat, dokud můžeme a potřebují nás 🙂 verim, ze se to u Vas brzy srovna.😘

lusynkova
8. led 2017

Malý spí s námi, bylo to tak plánované a on to i vyžadoval. Spal sám v postýlce jen první noc po porodu, pak už to nešlo položit ho tam, museli jsme si s manželem k sobě přirazit postele a spal s námi už v porodnici. Druhou noc po porodu jsem kojila 7 hodin v kuse!! Spal přisáty, občas sál, zase spal...nešlo ho odtrhnout, hrozně řval.
Nebojte se, nezalehnete ho, věřte mi. My máme francouzskou peřinu (2x2 m) a malý spí mezi námi. Několikrát se nám stalo, že jsme ho v noci lovili z pod peřiny, kdy byl celý přikrytý, ale peřinu měl nad sebou tím, že byla po stranách na nás... S dětmi spí hodně maminek a pokud nejsou opilé, na drogách nebo antidepresivech, své děti nezalehnou.

jancip
8. led 2017

@luucik19881988 Zkus si přečíst knížku Nejšťastnější miminko v okolí, pomůže Ti pochopit, co se s ním děje, že pláče. U mnohých miminek je to normální, i když je to samozřejmě o hodně náročnější, než u miminek, co takové nejsou. Ale ony to pak zase vynahradí jinak. Za sebe taky doporučuji šátek a na spaní na noc vázat hodně na těsno "do mumijky" dle Karpa (autor té knihy). A pak se prostě smířit s tím, že takové miminko nedovoluje, aby jeho maminka měla dokonale uklizeno a navařeno tak, jak to mohou mít některé maminky dobře spinkajících neplačících dětí.

lusynkova
8. led 2017

@jancip Asi s tím naštvu pár lidí, ale jsem dost zásadně proti praktikám tohoto chlapa... Dítě potřebuje matku, cítit ji i ve spánku a ne být napevno v zavinovačce.

luucik19881988
autor
8. led 2017

@lusynkova takhle jsem kojila presne taky v porodnici v jednom kuse i ted nedelán nic jiného než že ji mám u prsou a chvilku saje pak usne a dokola a samo se to spravilo u vás?

lusynkova
8. led 2017

Děláte to dobře, výborně tím nastartujete kojení 🙂 U nás trvalo cca 14 dní, než ji mohl vzít manžel na ruce, pak už to bylo lepší, mohl být i u něj. Ale stále trvalo, že jsem ho nemohla položit, když usnul. Teď to máme tak, že přes den spí v nosítku na zádech u mě nebo u manžela, nebo u ntb na kojícím polštáři (právě teď), nebo ho uspím v posteli a ležím s ním. Je to docela omezující, možná... Ale nám to vyhovuje a malý je opravdu velmi spokojené a radostné dítě.

panickatlamicka
8. led 2017

@luucik19881988 nezalehnes ji, to je kravina. Sva mimca zalehaj jen fetacky a alkoholicky. Nech si ji v posteli, nebo udelej z postylky balkonek. Jinak se nevyspite zadnej.

jancip
8. led 2017

@lusynkova Kdybych s tím neměla zkušenost, nepsala bych. Ano, dítě matku potřebuje, ale matka i dítě se potřebují v noci vyspat, a pokud dítě řve i v náručí matce a nemůže usnout, tak to těsné zavinutí pomůže (matka ho samozřejmě neodloží, ale "uchová ho tak") a v noci ho má takto položené vedle sebe. Na volno totiž třeba řve jako řval syn mně. S šátkem prostě spát v sedě nejde a nebo jde, ale jak dlouho to matka vydrží? Syn mi i v náručí opravdu řval nonstop. Musel buď být na těsno v šátku (a ještě jsem musela chodit a pohupovat s ním) nebo na těsno zabalený dle Karpa a takto v náruči. Ale on byl možná opravdu extrém. Takže tento pán mi zachránil mé nervy.

lusynkova
8. led 2017

@jancip Jó, tak jestli ho máte u sebe, tak s tím nemám problém 🙂 Já to nemyslela zle, jen jsou mi jeho metody proti srsti... Ale takhle to beru 🙂

monikagurthova
8. led 2017

@luucik19881988 ahoj heled já v noci měla malou na sobě na břiše jinak by prostě nespala a takhle jsme spaly a nikdy se nic nestalo. Neboj prcka nezalehnes já se třeba takhle sice v noci ani neotocila ale aspoň jsme se obě vyspaly. Přes den zkus ten šátek a držím pěsti protože naše malá v šátku nechtěla být takže jsem s ní musela i na záchod a mít jí na ruce..... nepotrva to věčně musí si zvyknout na svět

lusynkova
8. led 2017

@monikagurthova Jj, mně malý (10 m) spí dodnes na břiše, když je nemocný 🙂

soyevita
8. led 2017

@netopejr No moje dcera se mnou byla od začátku hned po porodu,měla jsem ji už v porodnici ve své posteli a to stejné i doma.Jak jsem se hnula,nebo ji položila ,byl pláč.I teď si ji nosím všude sebou,aby mě viděla a je naprosto spokojená.

jancip
8. led 2017

@lusynkova Můžu se zeptat, jaké jeho metody? Jsem totiž z té knížky neměla pocit, že by podporoval odloučení matky od dítěte. Ten těsný úvaz doporučoval třeba právě na to usínání a spaní, ale ne tak, že ho má matka zabalit a odložit. Ale je to už delší dobu, co jsem četla, tak mi možná něco uniklo.

denisamx
8. led 2017

Taky spíme spolu, jinak by to nešlo a nevyspali by jsme se vůbec nikdo.. A instinktivně mimčo fakt nezalehneš.

luucik19881988
autor
8. led 2017

Verim ze se to časem zlepší a šátek zkusíme. Ona proste chce byt u prsa přiložena cítit ho 2xsi podunda a usne. V noci zkusím nakojit vleze na boku a jak zabere zkusit se vzdálit kousek od ni a spat takhle popřípadě zkusit prendat do postýlky někdy se to povedlo na hodinku dvě.

lusynkova
8. led 2017

@jancip Tak to čtu znovu... a Karp :D... chyba se vloudila, dělám více věcí naráz a nesoustředím se ani na jednu se dívám.. čtu Karp a myslím Estivill... U Karpa nesouhlasím jen s dudlíkem a taky s tím, že se dle něj rodí děti předčasně... Chápu, jak to myslí, ale kdyby to tak bylo, příroda by to zařídila jinak... Promiň tedy 😉

netopejr
8. led 2017

@soyevita Ja to taky nepsala jako jediný a absolutní důvod, jen ze to může mit vliv 😉

netopejr
8. led 2017

Zavinovačku maji vets. rady nedonošené nebo male děti - víc jim vadí ten volny prostor. Větší novorozenci ji většinou rádi nemají. Já zavázat dítě do zavinovačky, tak bude řvát, dokud z ní nevyleze 😂
Ale pelíšek z polštáře, obtočení dekou, hlavně kolem hlavy, to jo.

luucik19881988
autor
8. led 2017

@netopejr malinka mi přijde te taky uplne těsnou zavinovacku nemá ráda a je větší 3,83kg a je po termínu týden. Jsem holky ráda a uklidnilo me ze v tom nejsem sama ze jste to taky zazily 😊

soyevita
8. led 2017

@netopejr Já vím,jak jsi to myslela.Jen bych chtěla říct,že i přes zkušenosti a vyčerpání všech možností neplatilo nic.
A teď v 5měsících je zlatá,přes den si krásně hraje.Jen ty noci by mohly být lepší,ale u kojených dětí to tak většinou bývá