Neutišitelný pláč novorozence
Maminky prosim poraďte nebo zda jste tohle taky zazily u svých miminek. Dnes máme 6 den po porodu a už od porodnice resime problém jak po nakojeni odložit miminko do zavinovacky a třeba do postýlky atd. Kojím co 2hodiny u me u prsa v klidu po kojení u me do 5minut usne a jakmile se ji snazim prendat oci otevrene a řev a takhle to je celý den a noc. Jsem z tohohle psychicky už spatna potrebuju fungovat doma,dojít si na zachod osprchovat najíst a mit aspoň na chvilku volne ruce. Nic na ni neplatí ani uzke zabalení ani nošeni na rukou bily sum proste nic chce byt jen u me u prsa a po kojení bytu hnout a spat v me náručí. Je tohle normální nebo za zily jste to taky někdo? Už fa
kt nemůžu
@luucik19881988 a zkoušeli jste šátek na nošení dětí...? Třeba úvaz Kolíbka? Miminko asi potřebuje cítít u sebe maminku, je na světě chviličku. Nám taky děti plakaly a v šátku se vždy uklidnily, plus volné ruce na práci. Uzivejte si novorozence, je to nádherné období 💜
a bílý šum, zurčení potůčku byl top
@luucik19881988 A ještě můžete zkusit hačku.
Tak jsem to měla minimálně 3 měsíce, pomohl šátek, později manduca, přes den spala v kočárku, ale jen když se jezdilo, asi po půl roce i když stál 🙂 jinak doma jsem jí nosila všude sebou. V noci spala se mnou přisátá na prsu, fakt jsem jí za 18 měsíců nezalehla a mám za to, že díky tomu jsem nezažila ani jednu probdělou noc a ated už spí krásně celou noc , má 18 měsíců, ale spí s áma a usíná tak, že mě objímá okolo krku. Přes den mi spala položená na břiše, já jí pohupovala a četla nebo koukala na film, byla jsem krásně odpočatá 🙂 ted už je to daleko horší 😀
Měli jsme to podobné, věčně na prsou, pořád plakala, manžel odešel v šest na noční a já jí do půlnoci nosila na rukou, než měla noční spánek a nechala se odložit do postýlky. Až někdy na 4m jsem si pořídla šátkové nosítko, lituji, že ne dřív. Jinak první měsíce byly prořvané, jak jsem jí odložila, lepšilo se to až když začala lézt a dělat pokroky. Noční spaní nám fungovalo odložit jí spící do postýlky, výjimečně spala s námi, přestalo nám to fungovat teď (17m), kdy spí v posteli s námi, protože má snad radar proti odkládání. Přemýšlím, že možná zkusíme už jí dát do větší postýlky bez bočnic. Co zkusit variantu, že sundáte bočnici postýlky a přisunete si jí k posteli, abyste spaly spolu, ale přitom byla ve svém??
@lusynkova Tak Estivill je mi taky proti srsti. Děti se oproti jiným živočichům rodí opravdu předčasně, aby prošly porodními cestami (daň na možnost chůze po dvou) a některé děti ten přechod zvládají lépe, jiné hůře a některé velmi citlivé děti vůbec. A pak opravdu platí do puntíku to, co on píše o potřebě 4. trim. Kdybych s tím neměla tak bohaté zkušenosti, vůbec by mě nenapadlo nad tím takto přemýšlet. Při tom byl syn přenášenej, žádné nedonošené miminko a řval nonstop, i když byl v náruči....a ono to tím novorozeneckým obdobím nekončí...tyto děti bývají zpravidla na něco citlivější i pak dál.
@marelu Těžko říci, na to nikdo nedá správnou odpověď. Osobně si myslím, že ne, že je to spíše její citlivou povahou. Ale toto se podle mě nijak zjistit nedá....A nebo to klidně může být tak, že to přenášení je důsledek povah dětí, které jsou tak citlivé a napojeny na matky, že jim těch 9 měsíců opravdu nestačí a ten porod jim tu jejich "pohodu" přeruší dříve, než jsou připraveny. Ale pak ta jejich následná citlivost nemá co dělat s tím porodem, ale právě s tou povahou. Ale to je spíš jen filosofická teorie🙂
@marelu Jestli si ji vezmeš do postele nebo ne, je Tvoje věc, ať tak ci onak, pokud o to stojí, hodně mazlit, reagovat na potřeby - přijít co nejdřív, byt s ni, byt ji k dispozici,když chce (nemyslím přehnaně, at si klidně hraje sama, ale když chce vzit do náruče, něco rika, chce si cist atp. vyhovět, pokud to jde. Proste kontaktnetak všeobecně.
Ja mam třeba dve deti po sobe, stejného pohlaví, stejne vstupní podmínky, jedno se jako batole ode me odloucilo, druhé je prilepena mazlivka i ve 4 letech (pak je dalsi dote, stejny vekovy odstup, takze to neni nejmladsi mazanek). Takže ono zalezi i na nich, co maji ve vinku.
Proste to tak u porodu po porodu bylo, a delas, co nejlepšího můžeš. Pokud nemate domácnost ve stylu, ze dítě nesmí do vasi ložnice, nesmí do obyvaku, když něco provede, stoji v chodbě v koutě na hanbe, ale je s láskou opečovávaný, tak ses na svem maximu. Prehnana pece, nadmerna starostlivost, neustala pozornost rodice je taky spatne. Chyby děláme všichni, vždycky jsme mohli něco udělat lip, člověk je tvor složitý, ale taky nesmírně houževnatý a zvládne překonat lecos, par hodin separace není nenapravitelné.
Ať je va spolu dobře!
@jancip No vidíte, tímhle směrem jsem vůbec nepřemýšlela 🙂
@netopejr Ne, takovou popisovanou domácnost určitě nemáme, jen bychom rádi i v jejím zájmu měli určitá pravidla, ale zatím to v jejím věku moc nefunguje, ještě na ní nemáme moc páky a i přes případné vynadání, vysvětlování, plácnutí stále některé věci opakuje (jako třeba lezení do koše) a je jí to zcela šumák. Taky dost věcí musíme dělat přes odpor a řev, když zabavení nefunguje jako např. čištění zubů, odsávání nudlí atd. ... Děkuju za povzbuzení 🙂
@marelu To je ale jen teorie🙂 Ale když nad tím tak přemýšlím, tak možná opravdu reálná. Jinak syn bude mít 5 a pořád spí s námi v ložnici (má přiraženou postel) a nemá rád změny (možná i proto jsem rodila 3 dny, prostě se mu nechtělo ven🙂. Kdyby mi to řekl někdo před porodem, tak bych řekla, že se zbláznil. Na druhou stranu, kdybych měla miminko, co bych mohla vozit v kočárku, pěkně spalo v postýlce a bylo spokojené, možná by mě vůbec nenapadlo to dělat jinak.
@luucik19881988 Jako bych viděla sebe. Kojila sem v noci na kojícím polštáři v křesle (větší blbost sem nemohla vymyslet 😀 několikrát sem tak usnula, bylo to nebezpečný). Ve dne sem si ani na záchod nemohla dojít. Jedla sem poprvé v šest večer. Nemohla sem jí z toho polštáře vůbec sundat, kolikrát sem tam seděla hodiny. Zpětně si říkám, že sem měla prostě kojit vleže, abych s ní nemusela hýbat. A v noci vzít do postele od začátku, to přendávání, vstávání, to nejvíc unavuje. Neboj miminko nezalehneš.
@vojato šátek asi budeme muset pořídit zase má
m strach jej koupit stoji to docela dost a třeba mi bude k ničemu
@luucik19881988 zkus se přidat na fb do regionální skupinky nošení, holky i půjčujou a naučí vázat.
Tak ja nevim. Ale ani satek neni vsemocny. Nase skvrne rvalo temer non stop. Na intenzite pridal kazdickou noc od jedne do sesti. Spal minimalne. Nepomohlo nic, noseni, chovani, mazleni, probiotika, rourka, satek, manduca, homeopatika, no nic. Zlepseni bylo kolem 9.mesice, vyraznejsi v roce a pul. Ale doted je maly vztekavy cita, co odmita jist a spatne spi. Kazdou noc 2x mliko, a tak 1-2x vstavacka jako kontrola jestli je vsechno jak ma. A dat ho k nam do postele? Jeste horsi,to odmita uplne. Jedine co pomohlo zachovat me dusevni zdravi, bylo to prijmout. Neposlouchat ostatni co jak mam delat a nedelat, zklidnit se a rict si -j
e to tak.
@luucik19881988 da se půjčit a pokud koupíš z druhé ruky přidáš bez ztráty
..prodas... Ty opravy, pardon.
buď šátek a nebo si ke kojení lehnout na manželskou postel a až miminko usne,tak ho nepřendavat, ale nechat ho spinkat tam, aby se neprobudilo
A jak bych tedy poznala, že dítě v noci pláče kvůli problémům s trávením, kvůli bříšku - ala Vigantol?? Nikdy mi to u našeho malého nepřipadlo, že by ho bolelo, ale je fakt, že prořval hodně nocí a hodně měsíců, tak doufám, že jsem něco nezanedbala ☹
tak koj v leže, a pak se opatrně odpoj, dítě bude pořád ležet, nebude to pro něj taková změna a třeba se nevzbudí ;)
další tip, koj v sedě, ale dítě si dej na péřovej ne moc vycpanej polštář...až dokojíš, tak ji opatrně přendej na postel, jak ji budeš držet na tom polštáři, tak taky tak neucejtí, že s ní nějak hejbeš a taky by se nemusela vzbudit ;)
jinak evidentně dcerka potřebuje kontakt, což jen aprosto v pořádku. taky co bys po ní chtěla 6. den po porodu, může ji trápit milion věcí a nemá, jak to dát jinak najevo, enž pláčem. zkus ten šátek, ten pomůže mnoha lidem. na netu se prodává fakt hodně onošenejch, takže to není taková investice, a pak ho taky úplně snadno prodáš dál, takže tohohle bych se fakt nebála.
http://www.nosenideti.cz/bazar.php
taky doporučuju wen prosimspinkej.cz
jinak dítě opravdu nezalehneš ;) hooodně rodičů spí s dětma v posteli, a pokud nejseš napitá, napráškovaná nebo podobně, máš na to prostě radary, hnedka si zvykneš;)
další věc, můžeš zkusit to zavinování, ono se to dětem většinou nelíbí ze začátku všem, že jako chvíli řvou, ale pak se uklidněj. ale chce to pořádnou zavinovačku, ideálně třeba swaddler
a dítě takhle orpavdu rozmazlit" nelze... kontakt je nezbytnej a vůbec bych se nebála to s ním přehánět!!! to dítě tě cejtí 9 měsíců v kuse a najednou ho jen občas pochováme, popobvídáme si s ním? jasně, jsou i děti, co to nevyžadujou a i tak sou spokojený. ale pokud ne, je potřeba chovat, mazlit, zpívat, nosit, houpat, hladit.... znovu odkazuju na tu stránku a nebo taky kontroverzní knihu Koncept kontinua, která je sice trochu extrémistická, ale podstata je celkem jasná a výstižná. nebo jiný knihy o kontaktním rodičovství🙂 když se dítě nevymazlí jako malý, bude si vyžadovat pozornost pořád a tohle už nedožene nikdy. přitom to potřebuje pro to, aby moh pozdějc výst normální nepatologický vztahy plný závislosti a vysávání🙂
třeba švagrová to nijak moc nepřeháněla s tím chováním a tak, a ted jsou děti větší, celkem jako v pohodě, ale vyloženě si užívat každou příležitost, kdy se jen trošku bouchnou, někdy to i vyloženě hrajou, aby je máma pochovala...protoože mám bohužel pocit, že je to jediná příležitost, kdy to ta máma udělá... tomu staršímu už je 3 roky a 8 měsíců. proč by mu četla pohádku, když existuje kazeťák a cdčka s pohádkama? a taky dudlík? a taky postýlka ve vedlejším pokoji, že? dítě je přece " v ophodě" a usne i tak... ale víte jak no.... ono se to někde projeví, myslim si🙂 a pak tyhle mámy nejvíc sere, dyž jejich dítě vyletí z hnízda, pořádně si to neužívaj a sou z nich závislačky, co ještě ve 40ti svoje děti kontrolujou. (samozřejmě, nedá se generalizovat, ale co tak pozoruju ve svým okolí, přijde mi, že tahkle to opravdu většinou funguje)

To znám a když to píšeš úplně to mám před očima. Poradím asi to co tady už zaznělo : zavinovačka, rourka, vysadit nachvilku vigantol a nakonec co mi zachránilo psychiku byl kočár domů, starej houpací. Nejlépe liberta.