Neumím uspat své 7týdenní dítě

dockysbazar
3. črc 2017

Maminky už jsem úplně zoufalá. Mám 7 týdenní miminko a vůbec nevím jak ho uspat. Usne u prsa, ale jakmile ho přendám do postýlky, je do minuty vzhůru. Když ho dám odkrknout, tak je vzhůru okamžitě a řve. Když ho chovám (je potřeba dlouhý nošení), občas usne, ale po položení do postýlky opět to samé. Nepomáhá ani zavinutí (to pouze občas v noci, když už je hodně unavenej), bilej šum, v kočárku nespí vůbec. Jde o to, že jsem totálně vyčerpaná. Nemám se kdy najíst natož uvařit, takže hubnu (47 kg), denně mám jen 4 h spánku a to ani ne v kuse. Malej usne jen v šátku, ale i když ho mám dobře uvázanýho (nechala jsem si i zkontrolovat), tak ho neunesu dýl jak 15 min. Už mám totál odrovnaný záda. Někdy už jsem vyčerpáním úplně vzteklá. Vůbec nevím už co dělat...

elis16
3. črc 2017

Asi vám neporadím jak celou situaci vyřešit, ale moje malá ze začátku měla taky období, kdy spala jen v mé náruči nebo nosítku. Vždycky jsem si nachystala apoň rohlík s něčím a při nošení jsem pojídala nebo si dala svačinu podblíž místa, kde jsem si pak sedla, když mi malá spala na hrudi. Je pravda, že co se týče nějakého vaření mi dost pomohla má mamka, takže zkuste zapojit příbuzenstvo 😉

psya
3. črc 2017

A co kojit vleze ve velke posteli? Tim by odpadlo prenaseni

rebe
3. črc 2017

Ten titulek zní, jako že jsi opravdu zoufalá. Jako kdybys měla pocit, že nějak selháváš, když si se svým sedmitýdenním miminkem občas nevíš rady, jako kdyby sis myslela, že ostatní matky to zvládají levou zadní a jenom ty ne. Jenže tak to není. Tohle prožila opravdu velká spousta z nás. Já dokonce můžu říct, že i když jsem si po prvním dítěti myslela, že už ledacos chápu a mám v malíčku, když se mi narodilo druhé dítě, začala jsem úplně od začátku. Zase mi trvalo asi tři měsíce, než jsem se mu naučila rozumět, abych po každém zaplakání poznala, co potřebuje. To, co prožíváš, je normální. Ta únava je šílená, asi každá z nás to prožila, i tu bezmoc a vztek. Bude líp, uvidíš. Postupně se naučíš svému miminku rozumět, sehrajete se a bude vám spolu krásně.
Z praktickým věcí mohu také doporučit kojení přímo v posteli vleže na boku, dítě u kojení usne a není potřeba s ním nijak manipulovat. Potom vůbec společné spaní, hodně dětí spí vedle maminky líp než v postýlce. Když ti u kojení usne, zkus se na krknutí vykašlat, spousta dětí jej nepotřebuje a spokojeně spí i bez něj. A vyzkoušej hnízdo nebo hacku, jsou to věci, které miminko hodně uklidňují. My měli hacku a houpání v ní nám dopřálo spoustu hodin spánku navíc a občas asi zachránilo život.

dockysbazar
autor
3. črc 2017

@psya jakmile ho ale dam odříhnout tak je vzhůru ☹

@elis16
rodina bohužel bydlí daleko, jinak by maminka moc ráda pomohla.
Já třeba tedy nevím jestli nedělám špatně, že ho nosím a usíná mi u prsa. Někde píšou že se to dělat nemá, že si na to zvykne, ale to ho mám zase nechat brečet? Nechci být otrokem dítěte, ale zase mi přijde hrozný ho strčit do postýlky a nějak se s tím spánkem poper.

dockysbazar
autor
3. črc 2017

@rebe ano to je pravda, připadám si neschopně. Nemám kolem sebe nikoho s dětmi a když už tu někdo je, tak mají klidná, spící miminka.
Mamka nechápe, že mám malého pořád u prsa (většinou kojím cca co 2h, a kojím kolem 30 - 40 min, zatím se to nijak nezkracuje) a že doma nic neudělám. Ona semnou byla věčně venku, jezdila v kočárku a zvládala všechno v domácnosti. Tchýně to samé, kluci nakojeni za 5 min, po napapání hezky spinkali. Teď nechci nadávat na mamku ani tchyni, obě jsou jinak skvělý. Ale přijde mi, že mi to s malým nejde. Projíždím na internetu diskuze a články a mám pocit, že dělám vše špatně, že si akorát na sebe pletu bič.

hojda
3. črc 2017

Zjisti si třeba, jestli v okolí není nějaký školka/ škola kam by sis mohla chodit v rámci dopolední procházky pro jídlo. Pokud dítě u tebe v posteli po kojení spokojeně usne, tak bych ho tam nechala (bez výčitek). Tohle většinou řeší maminky u prvního miminka. S druhý už pochopí, že neexistuje nic takového jako správně uspávání. Důležité je, aby ses vyspala ty i mimčo.

prostejina
3. črc 2017

Rozumím ti, měla jsem to samy. To odrihavani jsem vyřešila tak, ze jsem vypodlozila nohy postele a ještě pod matrací, aby byla mala výš. Kdyby miminko blinkalo, jeho dýchací cesty jsou přizpůsobeny k tomu, aby to šlo i nosem, neudusi se. Zkus kojit vleze, a u toho si zdrimni taky. Ono to přejde, je ještě strašně maličký, citi se v bezpečí jen u tebe. Možná ho i bolí bříško a prs ho uklidňuje. Potrbujes si odpocinout, dej mimco do kočárku a vysli někoho ven, klidně na 2 hodky s ty bez spát. O víkendu navar zásoby, strc to do mrazaku a pak jen vyndavej a ohrivej. Musíš jist a odpočívat. Já to na začátku nedelala, první jídlo jsem snedla az kolem 16 hodiny (jeden rohlík) a tím stresem a hladověním jsem přišla o mliko, mala přestala prospívat, byly jsme pak obě v nemocnici. Takže zacni si věci zjednodušovat, uber nároky na sebe.

rebe
3. črc 2017

Děláš o skvěle, věř mi. Tvoje máma a tchyně to skvěle uměly se svými dětmi, ale ty máš svoje dítě, a to je jiné a neopakovatelné. A jen ty víš, co je pro něj nejlepší. Pro moje děti to třeba bylo nošení, kojení a společné spaní. Neudělala jsem nic. Manžel mi večer po návratu z práce vařil, abych se aspoň trochu najedla. A neboj, dětem to nezůstalo, dneska jsou to klidná, samostatná stvoření, která usínají sama 🙂 Ještě mě napadá, zkus zalézt do postele, svléknout sebe i prcka, na všechno se vykašlat a jenom kojit, mazlit se, povídat si a zpívat, nic neřešit a jen si užívat, že máš to sladké miminko a že se milujete. Nic neděláš špatně, jediné, co potřebuješ, je získat sebedůvěru a klid. Jsi báječná máma, pro svoje dítě ta nejlepší, a ten drobek to ví!

karlajasmine
3. črc 2017

@dockysbazar delas to vsechno skvele. Pokud mas doma pohodlne kreslo, nech syna po nakojeni spat u sebe v naruci na tvem tele a pust si film. Moje dite se nechalo odlozit do postylky az nekdy ve trech mesicich. Reci okoli, ze si ''na to zvykne'' jsem ignorovala. Dneska je z nej samostatne sebevedome spokojene dite, ktere beze me klidne vydrzi i 18h v kuse, protoze vi, ze ho maminka neopusti. Absolutne nesrovnavej svoje miminko ani svuj styl rodicovstvi s nikym jinym. Ja jsem taky prvni tydny nejedla, varil mi manzel a pres obed jsem si strcila za chuze do pusy kus rohliku se syrem. Nebo si jidlo objednej z restaurace. Ver mi, ze casem zvladnes vsechno... moje batole ted spi a ja tu piju caj v krasne uklizenem byte. Vcera jsem v noci spala 10h v kuse. Na zacatku je tohle nepredstavitelny, ale proste to vsechno prijde. Ted se starej jenom o sebe a dite a vsechno ostatni at jde stranou. Noci se taky zlepsi, prijdes casem na to, co u nej zabere. Hlavne klid 🙂 O vikendu vraz dite manzelovi a bez si lehnout. Jsi skvela mama.

baris
3. črc 2017

@dockysbazar já jsem teda nekojila, ale obě dcery byly velmi nespací 😒

Uspávala jsem pomocí gymnastického míče - skákala jsem jak blbec dokud neusnuly. Večer stačilo 5x skočit a už spaly jak dudek, v noci a přes den déle. Jednu dobu je vůbec nešlo položit do postýlky - hned byly vzhůru a hysterák. Po několika zcela probdělých nocí jsem dala do postýlky 2 péřové polštáře a holky po uspání je do nich položila. Tam se zavrtaly a spaly dál.

A nikdy neusnuly v kočárku, na rukách ... vždy jen ten balón (a pak samozřejmě auto 🙂)

Co se týče jídla - chodil nakupovat manžel. Dostal seznam a cestou z práce vše nakoupil. Přinejhorším - určitě někde chodí na obědy - nešlo, aby ti taky přibral 1 porci??? Není to samozřejmě napořád.

@dockysbazar mam asi stejne staré mimnko a musím říct, že moc heykz to napsala
@rebe. taky to nezvládám. kolikrát jsem volala mužovi a brečela mu do telefonu. jím, co je po ruce - jablko, sušenku, sýr, cokoliv, co nepotřebuje přípravu. nevařím, nestíhám🙂 teplý jídlo mám jenom, když jsme u babiček.

zkus kojit vleže, nedávej odkrknout, já taky nedávám. malej si občas ublinkne nebo odkrkne sám. kolikrát usnu s ním. jak ho uspat nevím, nenechávám vyřvat, občas chce nosit, usne na ruce a zase vzhůru. tak znova a znova. pak většinou usne u dalšího kojení, tak ho nechám v posteli (obklopím polštáři, aby náhodou nikam neutekl a jdu jíst.

mimochodem někde zase píšou, že děti potřebují tzv. čtvrtý trimestr donosit, takže podle týhle teorie se zase nosit má. našemu malýmu kolikrát stačí vzít do náruče, sednout na gauč, pohodlně opřít ruku, ve který je, a chrní. (někdy ale zase řve, že chce abychom chodili).

A pokud je maminka daleko, pozvi si domů nějakou kamarádku, holky strašně rády chovají, navíc takhle malý miminko, a ty si aspon sníš chleba🙂

elis16
3. črc 2017

@dockysbazar nechat vybrečet určitě ne. Je na světe teprve 7 týdnů a jediná jistota jsi ty. Vím, že je to ted hodně těžké, ale věř že se to časem zlepší. Pro mě byli nejvíc vyčerpávající prví tři měsíce a pak se postupně vše zlepšilo. Jinak já jsem odříhávat první měsíce nedávala, protože mi potom hrzně blinkala a kojit vleže taky první měsíce nešlo, kvůli blinkání.

nafuka
3. črc 2017

já taky uspávala dlouho u prsa, máš miminko malé, koj podle potřeby. Já kojila i dřív jak za dvě hoďky. Pak už stačilo jen po jídle moje přítomnost a spinká. Odpočívej co jde, kašli na úklid a vaření a zapoj možná víc manžela jestli to jde.

dockysbazar
autor
3. črc 2017

Moc děkuji za tak velkou podporu.
Jídlo si asi zkusím na nějakej čas objednat, to je dobrej nápad.
A za jak dlouho se to tak začalo zlepšovat? Mě všichni říkali, že po šestinedělí už to bude lepší, ale vůbec ne...

karlajasmine
3. črc 2017

@dockysbazar Me po 3-4 mesicich. Po tech 3 uz to bylo o neco lepsi a po tech 4 uz o dost lepsi 🙂 Tak jeste chvilicku vydrz.

dockysbazar
autor
3. črc 2017

@nafuka taky kojím někdy i dřív, ale snažím se to třeba trochu natáhnout tím že si povídáme, paseme koníky nebo ho dlouho přebaluju (je rád hambatej)

dockysbazar
autor
3. črc 2017

@karlajasmine a v čem se to pak zlepšilo? Ve dne pak líp usnuli a v noci spali dýl.
Někdy se trochu uklidní dudlíkem, ale ten chce opravdu jen výjimečnè

zuzkaasteli
3. črc 2017

Mimcu to trvalo tak 4mesice,nez si zvyklo,ze se napapka a pak spinka. Kazde je jine,hlavne at jsi ty v pohode,pak bude i maly 🙂 jak nekdo pise,zkus i kamosku..

luska__
3. črc 2017

@dockysbazar bolesti nemá? a nezvrací hodně po kojení?
co Vám řekla doktorka?

xdrak102
3. črc 2017

Ahoj, napíšu co pomohlo mě a nechám na tobě, jestli v tom něco pro sebe najdeš... Nezoufej, opravdu se vše zlepší!
KOJENÍ - koukla bych se na youtube, jestli opravdu saje, 30-40 minut pravděpodobně aktivně nesaje, ale spíš si tam po najedení spokojeně chrní a podudlává, občas si pustí trochu mlíka ale pro najedení to nepotřebuje. Mrkni na videa, pozná se to na "pauze v bradě". Pak mimčo až přestane a bude si jen tak třeba 5 minut už jen užívat, tak ho odpojíš sama (kamarádce se odpojovalo samo, mě se neodpojovalo a vydrželo tam i hodinu a půl klidně, když jsem u toho usla a neodpojila ho). Tím se ti zkrátí kojení a budeš mít kapku víc času.
JÍDLO - já byla ze začátku na polotovarech z mrazáku, nebo jak tu bylo zmíněno můžeš zkusit donášku, vařit superrychlá jídla ala dát kuřecí stehna do trouby péct dohromady i s bramborem, plátek masa hodit na pánev na minutku apod., vařit na více dní (to praktikuju doteď). Nakupovat online (ale to záleží kde bydlíš a jestli tam ta možnost je).
USPÁVÁNÍ - základ je.....NEUSPÁVAT. Naučit si miminko usínat samo v postýlce. Jinak si vypěstuješ na sebe pěkný bič. Sama jsem zažila přesně to co ty. Nejprve mi fungovalo dávat spát po nakojení. Jenže pak se mi přenášením začala budit, taky na konci šestinedělí (neodříhávala jsem abych ji nebudila, ale stejně to nezabralo ani tak). Pak ke mě přijela kamarádka a říká mi o naší jiné kamarádce, že miminko prostě položí do postýlky, přikryje, udělá "ššššš" a odejde z místnosti. Miminko samo usne a ona si ho jen za 15 minut až půl hoďky zkontroluje. Zdá se ti to nemožné? Já byla úplně štajf, jak to může dělat, že to je neskutečný! No a už mi takhle stejně usíná 8 měsíců😀 Základ je, říct si...dneska začínám učit své miminko usínat samo. Nepovolím, budu důsledná a vyspím se pak o to lépe.
Jak na to....nakojíš, odříhneš, můžeš třeba zazpívat, cokoli co budeš dělat každé uspávání, úplně stejně pořád a pořád dokola a nebude ti to vadit. Dáš třeba miminku i nějakou uspávací hračku (pozor zafixuje se na ní a budeš jí pak muset všude vozit s sebou). Dudlík nedoporučuju, naučí se na něj a budeš ho pak muset nandavat když se probudí v noci. Takže, nakojíš, odříhneš, zazpíváš (nebo něco jiného), položíš miminko do postýlky, přikryješ ho, řekneš třeba dobrou noc, nebo zmiňované šššš a odejdeš (já šla k sobě do postele ty první 2 dny). No a počkáš na řev. Připravíš si hodinky. Až začne řvát, přijdeš, např. pohladíš, řekneš že už musí hezky spinkat a zase zmiňované šššš a odejdeš. Čekáš na další řev, tentokrát si řekneš přijdu až za minutu řevu. A zase přijdeš, pohladíš etc, uděláš šššš a odejdeš. Čekáš na řev...tentokrát 2-3 minuty, jak sneseš. Tak pokračuješ, intervaly natahuješ, až už to miminko nebaví a usne. Vše záleží jen na tvojí vůli, přesvědčení a důslednosti. Miminko netrápíš, protože ho nenecháváš dlouho osamotě, ale samozřejmě řev bude. U mě první den usnula po hodině. Maximální interval jsem nechala 10 minut. Další den usnula po 20ti minutách a od té doby pokaždé skoro hned, max jedno další šššš a spí!!!! No a teď sestřenice která si naučila malého na uhoupání a ten má 8 kg v půl roce jen kroutí hlavou a závidí a léčí si zničená záda. Řekla bych že začít po tom šestinedělí, nebo ve 2 měsících je tak ideál, později už budou mít fixované svoje zvyky - houpání, uspání kojením atp. Popisuju metodu, která zafungovala mě a zachránila mě, protože už jsem se bála každého večera, byla v hrozném stresu co zase bude. Malá byla totiž extrémní nespavec a prudič, navíc jsem s ní úplně sama, takže jsem byla fakt na pokraji sil. Je to pohoda a úspora času a i ona vypadá spokojeně. Má své bezpečné místo na spaní, chvilku si v postýlce pohraje a usne.
Hodně štěstí

dockysbazar
autor
3. črc 2017

@luska__ nezvraci vůbec, výjimečně si ublinkne. Doktorce jsem nic neříkala, on jinak vypadá spokojeně

elveren
3. črc 2017

@dockysbazar Prcek chce být s vámi, to je pochopitelné - devět měsíců slyšel tlukot vašeho srdce. Pořiďte si šátek nebo správné ergonosítko a uspávejte tam. Já jsem na tom podobně. Niky usne buď se mnou v posteli - po nakojení si spolu lehneme, někdy se mi podaří vstát, někdy ne; nebo v nosítku a mám ho na sobě. Bez nosítka bych neudělala skoro nic. Malý je spokojený, já taky 🙂 Vyspím se i já, občas totiž do nosítka nechce a chce být jen v té poloze, takže zalezu do postele do polosedu a samozřejmě vytuhnu taky :D
A nějaká domáctnost? Klíííd, on ten bordel nikal neuteče a pokud si někdo bude stěžovat, má smůlu.

pajula123
3. črc 2017

Nedavala jsem odrihnout,jak usnul v posteli u kojeni,nechala jsem tam,jinak by se taky vzbudil. Kdyz byl vzhuru,od miminka musel vidrt,ze jsem s nim,jinak plakal. Kojil se co hodinu,vzdy min. 30 minut,takze na to,abych neco udelala,jsem mela max tu pulhodinu,ani ne. Nam fakt hodne pomohla manduca a jeste vic hacka,v te krasne spinkal do roka. Uspavani v hacce je fakt nenarocne,polozis miminko,sednes si a jednou rukou houpes. Kdyz usne,nechas spinkat v ni,kdyz by mel tendenci se probouzet,nekdy stacilo parkrat houpnout a zase spal. Zavinovani absolutne nesnasel,bily sum nam teda pomahal. Drz se,bude lip! 🙂
https://www.google.cz/search?q=hacka&client=fir...

tanak
3. črc 2017

Mám 8 týdenní miminko a nás to s uspáváním taky není žádná hitparáda 🙂 Přes den spí jen v nosítku nebo šátku (kočárek bojkotuje, spala tam asi první 3 týdny občas...i když teď v něm občas 20 minut pobyde, ale musí ležet na břiše🙂 ). Protože mám ještě starší dítko, co nechodí do školky tak fungovat musím. Vyřešila jsem to tak, že prostě malou opravdu celý den pronosím (možná to chce i vyzkoušet, jestli miminku vyhovuje daný šátek - mně malá preferuje Caboo, i když mám i klasický šátek a Manducu, přijde mi že v tom Caboo je zatím nejspokojenější, tak to střídám a zkouším).
U vás když ho neunesete, tak mně napadá, spí v tom šátku i když sedíte? pokud jo, tak doporučuji zavázat a spát i s miminkem na gauči v sedě 🙂
Tím nošením jsem si ale asi malou naučila a neumí teď usnout jinak než na břiše, večer tedy usíná v postýlce bez bočnice přiražené k naší posteli...Dokud jsem zkoušela ji uspat na zádech nebo na boku tak jsem uspávala jak pako 2 hodiny (u kojení mi usínala tak maximálně do 14 dí věku, teď čumákuje a neusne ani omylem), teď ji dám na břicho a za 15 minut maximálně mám hotovo 🙂 Tak když tak zkuste uspat na břiše?. Já ji pak zapnu monitor dechu a až vidím že je "tuhá" (cca za 30 minut až 1 hodinu), otočím ji na záda a už na nich normálně do 1. kojení spí 🙂 Nejsem z toho spaní na břiše moc odvázaná kvůli riziku SIDS, ale prý jsme naše generace na břiše spali od narození a monitory nebyly tak snad bude vše ok..
U nás tedy nefunguje ani kojit v leže, nebo jak si neodbrkne tak se do 20 minut vzbudí s pláčem a buď si ublinkne nebo ji stihnu zvednout, aby si odříhla a pak se probere ještě víc, než kdyby si říhla hned po kojení...🙂
Co se týče rodiny a okolí, tak někdo má pro "náročnost" našich dětí pochopení a komentují nošení hezky a někdo má debilní rady a řeči - ať ji nechám vyřvat, že tohle jejich děti nedělaly, že budu otrok nošení a budu mít nemocné záda...
U první dcery jsem o sobě pochybovala, co jsem to za matku, že mi dítě nespí v kočárku ale řve, že spí s námi v posteli protože v postýlce řve...a tyto úvahy měly vliv na moji psychiku a trvalo mi dlouho než jsem si řekla, že oni s námi nežijí a nejsou v mé kůži a já musím dělat vše proto abych já byla v pohodě a malá taky...Naučila jsem se tedy myslet si něco o prdeli a při blbých narážkách se diplomaticky jen pousmát - vím totiž že tohle období přejde a nebudu ji nosit do puberty 🙂
Co se týče jídla, tak doporučuji meníčka 🙂. Sice vařím cca obden, aby bylo jídlo na 2 dny (měla jsem taky v mrazáku i zásoby naloženého masa, upečenou sekanou, ovocné knedlíky a vývary...to ale padlo během 6ti nedělí 🙂 ), ale jak se mi vařit nechce nebo holky mají náročnější den tak hold jdeme na teplé jídlo do restaurace nebo si ho necháme přivézt. A období, kdy zase začnu péct chleby a dělat 5-ti chodové menu zase přijde 🙂
Jako nějaké extra rady asi nemám, někdy jsem taky z toho kolotoče unavená . Mně trochu deptá to, že nejsme tak "nezávislí", jak jsme už s 5 letou slečnou byli...že musíme plánovat, kdy a kam s miminkem půjdeme, abych měla klid ji někde nakojit atd...ale opět vím, že to přejde a budu hezky vzpomínat na to období jak byla miminko a dojímat se jak to strašně rychle uteklo 🙂
Chce se to hlavně trošku dát do klidu a nesrovnávat se s okolím a nechat ten život plynout...

dockysbazar
autor
3. črc 2017

@xdrak102 o této metodě jsem četla, ale nevěděla jsem, jestli není ještě brzy. A co když miminko nepřestane křičet, ale bude z toho až hysterické? A mám ho takhle dávat spinkat i přes den nebo jen na noc. Teď mi malej 30 min spí ale uspávala jsem ho prakticky od půl šesté ráno, co se vzbudil na kojení. Až teď byl tak unavenej že po hodině u prsa usnul tak jsem ho přenesla. Tak jsem se aspoň rychle najedla. Už mám od rána ruce jak opice a záda bolavý. A to má teprve 4 kg. Nevím co bych dělala až bude mít víc.

klarka711
3. črc 2017

Přesně jak píše Rebe. Naprosto s ni souhlasím a upřímně bych Ti doporučila vůbec nechodit na nějaká takováhle fora a radit se s ostatními i když si myslíš ze Ti to pomůže. Nakonec postupem času zjistíš ze i když ti každá mamca řekne svoji zkušenost, je tvé miminko úplně jiné. Každý je jak se říká originál. Já mám půl roční holčičku a ze začátku to s ni byl boj. Byla jsem vyrizena jako ty, také se takhle radila a nevěděla jsem co s malou. Za prve se nesmis stresovat, musíš se uklidnit. Používej selský rozum a poslechni sama sebe. Miminko není žádná věda. Je tu chvilicku, potřebuje tvou lásku a ochranu než se s tímhle velkým světem vyrovná. Vim, ze nemáš moc času na sebe a ze je to náročné na zada, ale časem si zvyknou a taky zkus si vzpomenout na porod - myslím ze to bylo horší 😀 měj miminko co nejvíc u sebe a uvidíš bude klidnější 🙂 buď rada ze mas šátek - kdykoli ho v něm přes den uspis, udělej si jídlo a najez se. Vůbec se neboj ze si zvykne nosit se. To u takhle malého miminka snad ani není možné a co se tyče usinani v noci. Z vlastní zkušenosti je opravdu nejlepší uspat ho u prsa v posteli na boku a spat s mimcem v posteli. Uvidíš ze se i ty lip vyspis a časem to bude lepší a lepší. Proste jediný co to mimco potřebuje je TY, jídlo, čistá plinka a spánek 🙂 Věř mi, měla jsem to úplně stejné a teď je malé půl roku a mám oproti tomu co bylo první 3 měsíce klídek 🙂 neříkám ze je to perfektní, ale o 100 % lepší. Držím palce at je to jen lepší a lepší

elveren
3. črc 2017

@dockysbazar za mne bych tuhle metodu nedělala... je to prcek, naučí se být sám, ale teď má dvě jistoty - prsa a mámu a to chce mít u sebe. Být vámi opravdu zkusím pořídit šátek/nosítko. Nebojte se, že bude prcek rozmazlný, vy udete otrok, jinak neusne, budou vás bolet záda a všechyn ty nějčastější řeči proti nošení. Domík mě má občas plné zuby a usne sám v postýlce/kočárku, mám problémy s krční páteří a záda mě 2 měsíce nebolela (má 5,5kila).

tanak
3. črc 2017

@xdrak102 No popravdě jsme na debilní rady okolí, naši nevzdělanost a hloupost metodu co popisujete zkusili (tzv. Estvillova metoda) na 1 dceři a nikdy si to nepřestanu vyčítat...Naštěstí jen díky selskému rozumu jsme to po 3 dnech zabalili a vrátili se k uspávání! Ještě bych to pochopila u 2 letého dítěte které už dokáže chápat, že je večer a maminka třeba má ještě práci.. ale třeba u 2 měsíčního bezbraného miminka? ☹
Je třeba si uvědomit že miminko nepláče naschvál! Pokud pláče, má k tomu důvod - pokud je vyloučen hlad, mokrá plena, jakákoliv bolest, může plakat z únavy, nebo třeba právě touží po náruči maminky...těch důvodů může být hromada a my se jich nikdy nemusíme dopátrat...ale nechat plakat a ležet osamocené malé miminko mi nepřijde normální ☹
Ale ať si každý dělá jak uzná za vhodné, jen si myslím že tahle metoda není vůbec vhodná pro děti do cca 1 roku určitě!

bekyc
3. črc 2017

Ahoj, já uspávala skoro do 8 měsíců tak, že jsem si sedla na postel, jakoby skrčila nohy, položila si na ně miminko a houpala ze strany na stranu a hladila ho u toho, nebo zkus přejíždět prstem od čela na špičku nosu, to funguje i teď v roce. Když byl malinký, tak to trvalo třeba 15 minut, než zabral, postupem času byl tuhej do 5 minut. Zabalila jsem ho do deky a pak přenesla, nebo jsem tak zůstala a třeba si u toho četla knížku. Možná ti to nepomůže ale u mě to bylo zaručený způsob jak uspat, když nemohl usnout sám. Čím dřív se naučí usínat sám, tím líp, ale nesmí se to lámat přes koleno, je ještě malinkej, potřebuje tě. Náš se to naučil ze dne na den až v těch 8 měsících.

gnozka
3. črc 2017

Nečetla jsem vsechny příspěvky . Jen část . Ale nam hodne pomohla perinka od Evy Kiedronove . Mala v ni byla jak v brisku . Hezky zachumlana a zacala krasne spinkat . Ona semnou na posteli vubec nechtěla byt . A v postýlce jen tak vubec ne . Takže jak byla hezky zaborena v te peřínce tak mela pohodlí . Plus tedy bily šum který uz mate .