Miminko 12h v kuse vzhůru
Tak by me zajimalo, kdo vymyslel teorii o tom, ze mala mikinka spi denne 20h….. u nas je to naopak. Dcera, mesic a trictvrte, denne poslednich 14 dni naspi tak dve hodiny (a to pouze u prsu). Cely zbytek dne ji musim nosit, protoze jinak neni schopna sama existovat, stejne mi u toho noseni rve. Od narozeni spi spatne a malo, hodne place… navic spanek opravdu melky, clovek se na ni podiva a uz je vzhuru…..
Koliky jedeme od narozeni, rustove spurty, ucpany slzny kanalek, mirny reflux, mega prdiky…..obecne je mala takova neruda a vse si hned bere a rada breci. Jenze dostava strasne snadno takovy hysterak, ze prestava dychat s musim s ni klepat, aby popadla dech.
Je evidentne unavena, oci jalo cinanek, modry kruhy pod ocima, ale nezabere. Vcera rekord 12h v kuse vzhuru!!!!
Na uklidneni zkousime vse, VSE. Na brisko jsme postupne taky zkusili vse, VSE!!!! Situace porad stejna.
Popravde jsem si s ni zatim neuzila jediny den. Jsem vysilena fyzicly i psychicky. Netusim, jak ji pomoct, aby se uvolnila a nebyla neustale tak v kreci a nervozni a ubrecena….
Ted navic zacala delat bordel u kojeni, coz byla dosud jedina chvile, kdy byla sticha a odpocinula si, takze se jen vse nabaluje na sebe…… pediatrovi staci, ze dle jejo uzasne merne tabulky je vse ok a posila nas domu.
Reknete mi, ze s tim mate nekdo take zkusenost…..
@treasurka ano, vecerni ritual s koupanim a tim vsim se take osvedcil, ale pres den to ne vzdy jde. Treba, kdyz jedeme na chalupu nebo k doktorovi nebo musi hlidat tata, protoze ja jdu k doktorovi….. nedejboze, kdybych se odvazila jit s ni nekam mezi lidi. Zatim jsme zavreny doma , max jdeme v nositku ven se psama a stranime se vsech, protoze to fakt nejde.
@wnicka Jo, chápu,někdy to nejde, ale my jsme podřídili všechno timu, aby to maximlně šlo, a zafungovalo to. Jinak mě napadá ještě pediatrická poradna na porodnice.cz, MUDr. Magner, je úžasný, a pak je (nebo alespoň bývalo) v Motole nějaké centrum pro tyhle nadměrně dráždivé, nespící kojence, tak možná se na to poptat doktorky...

@wnicka U nas vzdycky (VZDYCKY) zabralo, kdyz mel den svuj rad, pravidelne se chodilo ven, pravidelne na podlozku na brisko, pravidelne spat, vecerni ritualy s koupanim, mazanim, stejna mista, co nejvic klidu pro mimco.