icon

Miminko 12h v kuse vzhůru

wnicka
27. črc 2021

Tak by me zajimalo, kdo vymyslel teorii o tom, ze mala mikinka spi denne 20h….. u nas je to naopak. Dcera, mesic a trictvrte, denne poslednich 14 dni naspi tak dve hodiny (a to pouze u prsu). Cely zbytek dne ji musim nosit, protoze jinak neni schopna sama existovat, stejne mi u toho noseni rve. Od narozeni spi spatne a malo, hodne place… navic spanek opravdu melky, clovek se na ni podiva a uz je vzhuru…..
Koliky jedeme od narozeni, rustove spurty, ucpany slzny kanalek, mirny reflux, mega prdiky…..obecne je mala takova neruda a vse si hned bere a rada breci. Jenze dostava strasne snadno takovy hysterak, ze prestava dychat s musim s ni klepat, aby popadla dech.
Je evidentne unavena, oci jalo cinanek, modry kruhy pod ocima, ale nezabere. Vcera rekord 12h v kuse vzhuru!!!!
Na uklidneni zkousime vse, VSE. Na brisko jsme postupne taky zkusili vse, VSE!!!! Situace porad stejna.
Popravde jsem si s ni zatim neuzila jediny den. Jsem vysilena fyzicly i psychicky. Netusim, jak ji pomoct, aby se uvolnila a nebyla neustale tak v kreci a nervozni a ubrecena….
Ted navic zacala delat bordel u kojeni, coz byla dosud jedina chvile, kdy byla sticha a odpocinula si, takze se jen vse nabaluje na sebe…… pediatrovi staci, ze dle jejo uzasne merne tabulky je vse ok a posila nas domu.
Reknete mi, ze s tim mate nekdo take zkusenost…..

Strana
z2
marelle
27. črc 2021

@wnicka dcera byla to samé. Prdy, reflux i ty kanálky slzné. Ale spala v šátku na mně, takže jsem ji skoro celé dny nosila 🤷‍♀️ V šátku se i nakojila a spala dle potřeby. Nezkoušela jsi nosit? Jinak v postýlce to samé jako tvoje miminko. Postupně se to ale zlepšilo. Přeji pevné nervy 😊

mamikry
27. črc 2021

@wnicka Nam spani a psychicke zdravi zachranila perova perinka. Kdyz jsem ho davala jen do kosiku, nezabral nikdy. Pak jsem nekde cetla o metode s perovou zavinovackou od Kiedronove. Zavinovacku nemam, ale doma jsem mela po starsich detech perovou perinku, udelala jsem z ni hnizdo a svete div se, maly v nem zacal spat alespon tu hodinku v kuse, musim ho teda uvozit v kosiku, ale pak spinka.

veroniqess
27. črc 2021

Znám, přešlo to po dvou měsících. Přes den spal jen v šátku (někdo není nosící, já také ne, nosila jsem první dva měsíce a pak už to nebylo třeba). Hodně pomohl hojdavak, používali jsme přes den do třech měsíců, pak přešel z hojdavaku do postýlky.
Když mi někdo vyprávěl, že má miminko, co jen spí a budí se na jídlo, tak jsem plakala. Ale přešlo to a u tebe přejde taky, jen musíš vydržet, pořádně jíst a požádat o pomoc okolí, bude-li to třeba. Je to náročné, člověk si to ani neumí představit, dokud nemá miminko. Některá taková jsou. Ale z mého syna se stal nakonec usměvavý chlapeček, ale je teda pravda, že se velmi lehce rozvzteka, je prostě hodně intenzivní ve všem, mění nálady klidně stokrát za hodinu. Taky to u tebe přejde.
K tomu dechu, netřásla bych. Malej když přestal dýchat a nemohl se nadechnout, maličko jsem mu foukla do otevřené pusy a on ihned popadl dech.
🍀🍀🍀🍀🍀

zrzinda
27. črc 2021

Ahoj, doporucuju mrknout na ig Spánek miminek. Najdeš tam spoustu užitečných rad 🙂

wnicka
autor
27. črc 2021

@marelle v nositku je kazdy den v podstate, nejdriv rev, pak 30 min vytuhne a pak se probere a zase rev a uz je k nezastaveni.

wnicka
autor
27. črc 2021

@mamikry ja zavinuju a dost se mi osvedcily Karpovy tisici metody, ale fungovalo jen docasne… :(

wnicka
autor
27. črc 2021

@veroniqess presne, hodne intenzivni ve vsem. Cokoliv dela, tak naplno. :D holt je po rodicich… taky je schopna menit svoje stavy v sekunde…. Rve a rve a nedejcha a u toho je schopna se rozhlizet po pokoji co kde lita, svetlo ji noc zajima…. A v sekunde po revu se na me podiva a vysekne takovej usmev, jakoby nic…..

janinasm
27. črc 2021

@wnicka tohle co popisuješ mi nepřijde úplně v pořádku. Na tvým.miste bych vyhledala lékaře ať miminko pořádně vyšetří. Když dokáže být 12hod vzhůru tak je něco špatně

wnicka
autor
27. črc 2021

@janinasm dva pediatri mi rekli, ze to mame vydrzet a jelikoz prospiva, tak je vse ok. Se spankem se neda nic delat, kdyz nechce spat tak proste nebude no….. ze pry to vic souvisi s jeji povahou, nez se zdravotnim problemem.

lazoplazo
27. črc 2021

@wnicka asi tě moc nepotěším, ale měla jsem to s mladší stejně a to nejhorší období trvalo tak do půl roku, než začala lézt. O dost se to i zlepšilo, jak začala pak chodit a mluvit. Ostatní mi tvrdí, že to jsou tyhle “zrychlené” děti, co trpí v těle miminka, ale nevím no. Ze vzpomínky na tyhle hysteráky bez objektivního důvodu se mi dělá zle ještě teď 🙄 koliky, nenávist k šátku, nosítku, kočárku, spaní po minutách (max půl hoďky až do 11m!) atd. Během chvilky ze spokojenýho dítěte dušení řevem a pak zase dobrý. Já k tomu měla ještě starší dceru doma a bylo to peklo 🤦🏻‍♀️ Tak snad to přejde dřív ✊🏻 Teď je malá pořád divoká, ale spí už dobře. Je to povaha…

mamikry
27. črc 2021

@wnicka Ja prave nezavinuju uz dlouho, jen ho na tu perinku polozim, ona hezky chladi a drzi teplotu a ma kolem sebe z ni hnizdecko, tak je mu to asi prijemne. Jen na matraci a zavinuty se mi budil.

lazoplazo
27. črc 2021

@wnicka jo a ještě doporučím hojdavak. Dýl než půl hoďky tam nedala sice, ale na uspání únavou padajícího dítěte to fungovalo

wnicka
autor
27. črc 2021

@mamikry tak u nas naopak. Jak spi lehce, jak spi lehce a je neklidna, tak jak neni svazana do kozelce, macha rukama a budi se sama o to vic.

kvmatonka
Autor odpověď smazal
kvmatonka
27. črc 2021

@wnicka napadá mě kiss syndrom. Mrkni na net. I tady jsou maminky se zkušenostma. Poradí.

netopejr
27. črc 2021

Zk7s šátek nebo nositko (lepsi ušité ze satkoviny nez platna), a jdi se projít. Ta chůze ma kouzlo a ty 2-3 hod jsou balzam. Nebo zkus hačku na doma, nektery deti v ni spi hodiny, jinak ne. Odpočinek pro Tebe: kojit na boku v posteli a klidně s nim usnout. I dite, který jinak nespi vubec/obrizne/kratce spi takto tri hodiny. Některý se odpoji nebo odpojit jdou a stačí jim Tvoje blizkost, Tvoje tělo, tep, vůně. Od některých lze na větší ci mensi chvíli odejit - cítí porad Tvoji vuni a vi, ze to je i Tvuj pelech....
A Zy se bud vyspi, něco si precti nebo si pust film... Vyspane dite ma.lepsi naladu a Ty budes trochu zrelaxovana.

wnicka
autor
27. črc 2021

@netopejr no to by to kojeni musela chtit….. ;( strasne u toho vyvadi, prat se s ni nemuzu, to by bylo jeste horsi. A kdyz jedina klidnici technika nefunguje….

wnicka
autor
27. črc 2021

@netopejr a jak jsem psala vyse, nositko funguje na 30 min

garpova
27. črc 2021

@wnicka Dcera to měla ze začátku na střídačku. Později jsem se dočetla, že to je adaptací na tento svět, hodně vjemů a ruchu, je to pro ně náročné. Taky může být více dráždivé miminko, tak asi nezbývá, než přetrpět toto období. A jaký jsi měla porod? To taky může hrát roli.

netopejr
27. črc 2021

@wnicka zkus ji dat vycurat - mrkni na bezplenkpva komunikacni metoda, některý mimi vybadi, kdyz curaji a curaji, kdyz se zacnou kojit. A/nebo zkus pred kojenim trošku odstrikat, mozna tece moc proudem a nestíhá polykat.

Na noseni si potřebují zvyknout. Mimi vyspane v dobré nalade (ne unavené, to rve vsude, nositko pak finguje az je na nej mimi zvykle), vyprazdnene/prebalene, najezene (ale ne hned po jídle, některý stlacenim bříška muzou blinkat). Ponosit parkrat chvilku, chodit, nejlip venku, většinou si po par nosenich zvyknou.
Jsou nosenci, co tam radi večer usinaji a dvě jinak uknourane podvečerní hodiny tam spolojene stráví nez usnou, jini se nosi radi a hodne a pres den tam klidně si, ale vecerni uspavani chtějí v posteli, u prsa a rozvalit se do siroka. Nejsou ty degi stekny, ani sourozenci pri podobnym rezimu/pristupu. Vzdycky je potreba to přizpůsobit konkrétnímu diteti.

cikitkapb
27. črc 2021

V souvislosti s kojením… používáte dudlík?

keysi90
27. črc 2021

@wnicka nechala bych ji vyšetřit fyzioterapeutem. A to bych udělala co nejdříve..můžeš se objednat sama bez žádanky, jen si to zaplatis..

keysi90
27. črc 2021

@wnicka a jestli ji hodně zlobí bříško, zkus vysadit ty sama ze své stravy mléčné výrobky. Může mít třeba alergii na mléčnou bílkovinu.

luciksima
27. črc 2021

Dcera byla to samé od miminka nespokojená ,uplakaná prostě hodně náročné miminko a pak dítě..zabíralo na ni jakžtakž být v měkkém třeba ležet na polštáři nejlíp se mnou a pouštěla jsem jí bílí šum celou dobu co spala jak se vypl byla vzhůru..držím palce ať je brzy lépe🍀

wnicka
autor
28. črc 2021

@cikitkapb ano, ve chvilich kdy je prudce nervozni a berou ji prdiky, zvlada to s nim lepe, jakoby to “rozcuca”

wnicka
autor
28. črc 2021

@keysi90 kdyz jsem psala, ze jsme zkusili / zkousime vse, myslela jsem doslova. Mleko, celkove moje strava, teplo, masaz, cviceni, noseni, polohovsni, kapky, rourka, mic, uz ani nevim, co dal

wnicka
autor
28. črc 2021

@keysi90 a duvod?

wnicka
autor
28. črc 2021

@garpova porod myslim normalni, narodila se o 11 dni driv akorat…. Jinak mi praskla voda, jeli jsme, cely den jsem mela kontrakce, ale neotvirala se. Pak mi nakonec dali epidural, behem toho se ze tri centimetru stalo osm a slo se tlacit…. Mala krasny apgar skore a vse v pohode.

keysi90
28. črc 2021

@wnicka může mít něco zablokované. Chodila jsem s dcerou cvičit Vojtovou a fyzio mi tehdá říkala že její kamarádka měla také miminko co pořád plakalo, nespalo a mělo blokly sval nebo něco takového. Začala cvičit a miminko bylo jako vyměněné. Nejspíš bych malou zkusila zkontrolovat.

85hanina
28. črc 2021

@wnicka vyloucil pediatr Kiss syndrom?

Strana
z2