Nespavost miminka. Co s tím?

26. pro 2023

Ahoj,
Mám miminko 2 měsíce. Přes den spí podle mě tak akorát. Někdy méně, někdy více. Nemá na to večerni spánek vliv. Každý den je to stejné. Kolem 7 usne, ale po chvíli se probudí a od té dobrý nespí až do 11,někdy až do 1 do rana. Najezenej je, vykakanej také. Zkusila jsem mu to i natáhnout, ale i tak to dopadne stejně. Samozřejmě mě napadlo, že je pretazenej a nejde mu usnout. Ale zkusila jsem s ním od těch 7 byt u postýlky, aby opravdu spal a neprobudil se. Ale neúspěšně. Máte nějaké zkušenosti, rady co s tím?

elesse
26. pro 2023

Do jiste miry je to normalni a prejde to. Moje deti taky usnuli treba na hodinu a pak si zase chteli hrat…

pampeliska1313
26. pro 2023

Já myslím, ze je to běžný. Ten spanek miminek se furt mění. Syn třeba v noci spal od miminka vice méně hezky, ale asi jen tím ze celej den prorval.:D každopádně to bude chvíli tak a za nějakou dobu zase jinak. Asi bych ale spanek neposouvala. To je čistě můj názor. Je to ještě miminko. Když je unavený, usne. Doteď si pamatuju jak jsem během krmeni vysedavala třeba ve tři ráno v kuchyni, protože se nabudil a proste ne a ne usnout.

jupiter2013
26. pro 2023

Je to tak. U miminka se to dít může, jejich spánek a chování se , je proměnlivé . Možná ještě zkusit bílý šum , v mobilu , nebo jenom zapnout fén, nějaký monotónní zvuk , který je ukonejší.

konidana
27. pro 2023

Je to normalni
Vecer zpracovavaji vsechny vjemy ze dne a kolikrat z toho nespi a rvou. Ja bezne usoavala od 21.h do 23. Je to obdobi, ktere prejde.

andreacantu
4. led 2024

Rekla bych ze je to normalni. Nase mala ty prvni dva mesice pres den v pohode pak po koupani a vecernim kojeni usnula jako spalek a vzbudila se treba po hodine a pak nespala plakala prdela chtela se nosit do pulnoci nebo do dvou jednou do pul pate, stridave si rikala o kojeni. Je to obdobi vecer je trapi briska. Nam pomohlo hodne nosit v klubicku a pred kojenim masirovat brisko. Pk jsme se hodne tulily kdyz lezela vedle me v posteli tak sice nespala ale aspon nervala. No a pak se to prakticky ze dne na den zlomilo a byl klid vecer usnula a pak se budila uz jen na kojeni a hned usnula. Takze vydrzet tulit mazlit vyprdet.

kubesovaadelka
4. led 2024

Jeeee, tohle období je naprd. Táhlo se to s námi skoro do roku, ale od půl roku to bylo lepší a lepší. Malé jsou skoro dva a stále máme občas dvouhodinové okna v noci a nepomůže nic. Vydržet vydržet vydržet. Já už kolikrát když byla ještě takové miminko jak vaše dítě, a malá neplakala, vzala jsem si ji k sobě do postele, zabezpečila ze všech stran, nakrmila prebalila a jedním okem pak spala. Pevné nerviky a pokud máte jedno dítě, opravdu udělejte to nejnutnější a odpočívejte i přes den s miminkem. Já neposlechla a chodila jsem už pak jak mrtvola, když jsem nemohla spát v noci😁❤️

kubesovaadelka
5. led 2024

Joooo a to buzení večer po hodině spánku jsem asi po měsíci vychytala, jak už jsem i já byla unavená, kolikrát jsem vytuhla s malou v náručí na gauči. Vypozorovala jsem co na ní platí m musela jsem ji mít po uspání ještě minimálně hodinu já sobě, pokud to bylo 50 minut, vzbudila se, ale jak to bylo dýl jak hodinu, tak se asi nabažila a mohla jsem ji položit do postýlky a spala 😁