Pomočování u čtyřletého dítěte. Máte radu?
Dobrý den, dítěti jsou skoro 4 roky , a bojují s poničením když spí. A je jedno jestli ve dne nebo v noci . Ve školce jsem kvůli tomu už dostala za uši.
U logopeda mi bylo řečeno že budit v noci. Což je u nás nemožne , chodíme spát spolu a já se prostě nevzbudim abych ji dala vyčůrat když neřve . 🤷
Jsem z to mírně už nešťastná, protože už jsme bez plen byli .
Nyní ji dávám podložky .a měním když je nehoda .
Děkuji za rady
@anonym_autor noční pocuravani v tomto věku není nic zvláštního i u zdravých deti. Může to trvat klidně i do 6 let a u některých dětí to trvá i déle (7-8). Po tom 6 roce se doporučuje zkontrolovat mocak a tak. Ve 4 letech je opravdu brzo něco řešit. I když chápu, že je to otravný....
z toho co pises, tak se tedy zrejme pocura i behem hodinoveho spanku ve skolce? A chodi si odskocit pred spanim? Pokud ano, tak bych to resila s pediatrem. Je dost rozdil jestli nevydrzi celou noc (coz jeste nemusi) a jestli je problem i hodina a pul spanku ve skolce, tam bych to resila
Syn na tom byl podobně. Začali jsme řešit na 7leté preventivní prohlídce, to se v noci už nepočural úplně, ale jen připočurával - ale několikrát týdně. Byl odeslán na nefrologii - tam sono, vyplňovali jsme mikční karty. Byla zjištěná malá kapacita močového měchýře v kombinaci s nedozrálou nervovou soustavou. Jinak je chytrý jak opice, ale prostě na čurání mu to úplně nespínalo. Dostal prášky na noc na zadržování tekutin, tím se močák postupně roztáhl.
Dnes je mu 9, ještě to není úplně stoprocentní, ale výrazně výrazně lepší. Prášky má jen na akce typu škola v přírodě, tábor apod. V noci ho vytáhnu na záchod, jen když vím, že je hodně unavený nebo nemocný. Spí a vždycky spal hodně tvrdě, neprobudilo ho ani když se komplet počural (a to ani při odpolením spánku). Až ráno se vzbudil a zjistil, že je mokrý.
Ve školce taky měly některé učitelky chytré řeči, dnes by jim nejradši omlátila "diagnózu" o hlavu, aby se probraly. Ve spánku dítěti těžko poručíte, že se má vzbudit. Těžko říct, jestli pediatr ve 4 letech bude doporučovat nějaké vyšetření, nebo to bude zatím považovat za normální, protože to opravdu může být ještě v normě. Ale určitě bych se zkusila zeptat.

@anonym_autor rozhodně v noci nebudit, nedávala jsem pít na noc, jako napít jo, ale vždycky když měl kakao, nebo něco sladkýho , čeho vypil hodně a naráz, tak v noci nehoda. Jinak do 5, občasné počůrání v noci je v cajku, pokud je častý, řešila bych s pediatrem