Řev před spaním. Co se může dít?

lidija1234
1. čer 2022

Ahoj maminky, nevíte co se může dít v dítěti že najednou má hrozné hysterické záchvaty před spaním? Není to pravidlo ale je to děs nikdy to nedělal. Večer jsem dala vždy do postýlky odešla a on spinkal. Teď řev nemůže se napolohovat a zabrat. Řve i přes den musím někdy prostě udrncat v rukách i v kočárku má občas záchvat. Zacelo to teď asi v 7m, máte někdo stejnou zkušenost ? Proč to dítě děla zda to přejde ?

klokanka31
1. čer 2022

@lidija1234 Naše taky před spaním jeden čas hodně plakala, ale neboj, je to jen období 😊

exbordelar
1. čer 2022

@lidija1234 proc to dela se nikdy nedozvis. Kazdopadne ted zkratka nastalo obdobi drncani na rukou 😅 nema smysl s tim bojovat (vazne ne) a vymyslet vsechno mozne i nemozne. Proste se s tim smir a ono to casem vysumi 🙂 z marnych pokusu o navrat do starych koleji budes akorat nestastna. To decko se neustale meni jak roste, ma jine potreby, meni se mu ritualy a co platilo vcera nemusi platit dnes. Preji hodne sil 😘

sirinfirst
1. čer 2022

Proč ot dělá zjistíš těžko. Můžou to být zuby a nebo mu třeba došlo, že nechce být nechán v postýlce a chce prostě při usínání mámu.

rencinka87
1. čer 2022

@lidija1234 u nas v podobnem veku - vecer bez problemu usnul a cca do hodiny hystericky rev, vlastne jakoby spal, nechtel kojit nic, jen jsem se ho snazila uklidnit, chovat, pak se nechal znovu nakojit s usnul - znamenalo to pretazeni - pokud treba ten den min spal pres den a meli jsme narocnejsi odpoledne nebo jsme to pretahli s vecernim usinanim a podobne - proste pretazena nervova soustava..

cilkat
1. čer 2022

Je možné, že se nějak posunul mozek a potřebuje k usínání jiné podmínky, než "ještě nedávno". Samo s tím neumí pracovat a najednou prostě neumí usnout... únava se střádá, přichází flustrace z únavy a neschopnosti spát... a je řev. Je to prostě období, než se mozek zas vyvine a kousek dál a usínání zas naučí.

bbarshaa
1. čer 2022

🙂 Taky muže začínat separacka. Nejsou nějaké změny i mimo usinani? Ze nechce být proste bez mámy ani v místnosti apod?

lidija1234
autor
2. čer 2022

@bbarshaa to bych ani neřekla🤷já si spíš občas nevím rady co vůbec chce když chytne hysterak jestli má hlad nebo chce nosit nebo spát většinou pak usne někdy stačí být vedle něj přes den a usne někdy musím prostě v rukách udrncat. Přijde mi že teď i víc spí přes den a večer pak nemůže zabrat. Jako nemám problém ho udrncat nebo si ho vzít do postele a uspat a pak dát do postýlky ale nerada bych aby si na to zvykl, kamarádka takhle do 3 let dítě uspavala na míči a nemohla jí to odnaučit 🤷