icon

Roční dítě se budí ve 2 ráno. Co pomůže?

monuleee
6. led 2023

Malej vždy usinal nejdřív v 17:00, nejpozději kolem 20:00 a spal cca do 5-6 ranní. Mezi tím jedl 1-2x. Nikdy nebyl problém. Teď už je to pár dní co se mi vzbudí kolem 2.hodiny ranní a můžu ho krmit,uspavat,...nic. prostě řve a dělá blbiny,spokojenej je až když ho vezmu a jdeme si hrát...takhle si hrajeme až do 7 někdy do 10, než se mu chce znovu spát. Večerní uspavani jsme zkoušeli posunout, ale zadny rozdil. A pije čaj na klidne spaní, kterej myslím dřív měl efekt, ale teď ani to... už jsem tak vyčerpaná a mám nervy v kýblu. Jsem zralá na antidepresiva

Strana
z2
sikkacirek
6. led 2023

u nás funguje ignorovat, ignorovat, ignorovat...malá má bdělá okna snad od narození a je to čím dál horší, manžel jí nosil jak debil, spal s ní na gauči v sedě :D a poslední měsíc máme ultra peklo, kdy sice hned usne krásně v půl osmé, ale budí se každou hodinu a od dvou prostě řve a kope a přelejzá, dělá neskutečnej bordel, klidně do sedmé ráno, jakmile jí chceme utěšit, tak nás flákne, kousne :D, zkusíme dát dudlík, tak to je takovej jekot, že se divím, že sousedi nevolají policajty :D..ani to prso nechce :D...a dokud prostě s ní nevylezeme do obýváku tak řve a řve....ale zjistila jsem, že když jí prostě hned strčím prso, ona se pak vzteky odvalí a řve si a pomalu skáče na místě a ignorujeme to, tak se postupně sama uklidní, někdy to trvá hodinu, někdy čtvrt hodiny, ale testujeme tento přístup asi týden a je to lepší a lepší :D...ale manžela se v týdnu ptali v práci, zda není nemocnej :D, že má úplně krvavý oči :D

kytickaaa
6. led 2023

Zkusit dát spát až po obědě max 2hodiny.
Večer dát spát do 20 hodin. Nerostou mu zuby?

monuleee
autor
6. led 2023

@eithelwing děkuji moc za radu a podporu
@katule1990 dekuju moc, to je dobrej napad říct kdo všechno spinká, otázkou jestli to pochopí. No když ne, tak ho zkusím nechat asi vyřvat, zatím jsem nevydržela dyl jak 1,5 hodiny. Jsem ráda že tady mám aspoň pochopení. Chlap mě doma sice polituje,ale myslím ze si to nedokáže vůbec představit co to je

monuleee
autor
6. led 2023

@sikkacirek taky jsem zkoušela ignorovat, ale vydržela jsemto jen hodinu a pul

monuleee
autor
6. led 2023

@kytickaaa no to tak právě děláme. Vždy v pohodě ale teď ne. Zoubky rostou, ale už dlouho, takhle vyvádí až ted

kytickaaa
6. led 2023

@monuleee mám dvě děti. Syn byl extrém, nespavec. Malá spí krásně, ale když je nemocná nebo rostou zuby, tak taky nespí. Může to být jen nějaké období. Fakt bych to zkusila takhle a zkusit to jeho “křičení” vydržet. Možná se naučil, že si chce jít hrát, oni jsou děti vyčůraný. Takhle jsem malou naučila večer na pohádku, když nechtěla večer spát a pak to bylo každý večer. Pak sem musela pár dní vydržet a vše bylo ok.

inssomnia
6. led 2023

@monuleee dcera poprvé prospala celou noc ve 2.5 letech. Syn spí krásně od narození. Oba spí s námi v jedné posteli. Je to strašný rozdíl. Sice se sypou jiné věci, ale spaní je OK a najednou se všechno dá zvládnout....
S dcerkou jsem v noci kolikrát nejela na strašně monotónní výčet - zlato, je noc, tatínek spinká, babička spinká, kočička spinká (až do zblbnutí co mě napadlo, kolikrát jsem u toho usnula já :D ) a dcera se přestala vztekat a nakonec z nudy usnula. Co taky... z postele jsem ji nepustila. Pak když byla větší a tahala nás z postele v 5 ráno, tak dostala možnost být s námi v posteli nebo si jít hrát sama. A jak pěkně kolikrát usnula ještě na hodinku dvě... bez nás nešla nikdy.

monuleee
autor
6. led 2023

@inssomnia zkusím to dneska vydrzet... bude to asi husty🤕 zítra dám vědět, pokud mě neodvezou do blazince

jerrabina
7. led 2023

Mě to dcera naštěstí nedělala nijak pravidelně, ale vždycky když už jsem ten řev nemohla vydržet a nic nepomahalo, stacilo odejít a brzy spinkala jako novorozeně. V noci většinou ok, ale potřebovala odpolední spánek, ale měla problém na světle usnout, zvlášť když tam byl někdo další a mohlo se dít něco zajímavějšího než spánek. (přitom si protirala oči, zívala a byla protivná). Byl to můj pud sebezáchovy to odcházení, chodila jsem se uklidnit, zobnout si čokoládu abych přežila... A občas zjistila že mezitím spí.

kytickaaa
7. led 2023

@monuleee tak jak?

holkaokomodra
7. led 2023

@monuleee hele Moni, ja saham po spuntech do uší, on ten pláč pak tqk nedrasa nervy, máme doma podobnyho skřítka, pres den milionovy dítě, ale v noci si vydupava, ze chce to ci ono, vetsinou byl do dvou dnu pokoj, ale obcas se nam ta. potiz vraci, treba ted po vanocich, to je tolik zážitků, ze se budil casteji a ted chce pozornost na novo, neda s enic delat, kdyz se vzbudi a zacne dostane max napit vody a ulozim ho, jsem vedle nej, ma moji ruku k prituleni skrz sprucle, plysacka a dudlik, ale vic nedostane, vuuubec se mu to kolikrat nelibi a zacne, ale taky po dvou nocich pochopi, ze uz nic nebude... je to náročný chapu te, kolikrat uz se cejtim i fakt blbe ze treba nejedu na pozvani k pratelum nebo tak, ale ja jsem furt vystavena, z tydne nam spi prcek v kuse tak jednu noc a zbytek je furt vselijakej🤷‍♀️🤦‍♀️

monuleee
autor
7. led 2023

@kytickaaa dnešní nov jsem zvitezila💪🏆 v 1 hodinu se vzbudil. Já vůbec nereagovala jen jsem jednou řekla háji a asi 2x podala dudlík a ve 2:15 usnul. Vzbudil se pak ve 4 a zkoušel to zas, ale brzo zas usnul. Tak jsem zvědavá co dneska. Moc dekuju za oporu

monuleee
autor
7. led 2023

@holkaokomodra no taky mě napadlo že to je třeba téma vánocemi, pořád nějaký návštěvy... nicméně dnešek už byl lepší...kéž by to vydrželo a bylo to zas dobry

holkaokomodra
7. led 2023

@monuleee určitě bude neboj, ale jako můžu ti říct, že kdyby mi tohle dělal můj první asi bych byla úplně zoufalá, že už se nikdy nevyspim... ale ono to rychle utíká, každý období 😉

monuleee
autor
7. led 2023

@holkaokomodra přesně to tak mám. Taky si říkám že se už nikdy nevydpim. A kazdej večer ušleháme s otázkou,,tak v kolik se vzbudí dnes, a vydržím to?"

holkaokomodra
7. led 2023

@monuleee vydržíš 👍 víš co zkus si dávat malý cíle a nechtít po sobě zázraky, víš že odnětí spánku je celkem slušná mučící metoda? Na tom prý uvařili i větší borce 🤣 takže jestli to máš jako já a jediný na co dokážeš myslet je postel a během dne cumis jak umíš, hezky se pochval za každou maličkost, kterou zvládneš navíc... jako myslim třeba i uvaření, úklid atd, protože při dlouhodobým nespani je fakt palec hore, když tohle zvládneme, holt se nám teď ten zivot dost smrsknul na přežití další noci a neustálé překonávání se přes den... ale všechno to pomine a zase se nastartujeme a dospime 😉

kytickaaa
7. led 2023

@monuleee super! To ti přeji, vím jak je to těžké…

fraubecko
7. led 2023

@monuleee jeste zkus bilej sum. U nas to funguje a to ze ji ignoruju, dam ji napit, prebalim a jde do postylky. Jsem vedle v posteli, max reknu haji a cca do pul hodky usne. Ale je to na palici.

monuleee
autor
8. led 2023

@holkaokomodra já se chválím za to že mě ještě nekleplo 🤕😁 ale dnešní noc super. Malý ve 3 zacat brečet. Dalajsem dudan a spal až do cca 6. Jupiiiii 🏆🏆🏆

holkaokomodra
8. led 2023

@monuleee 🥳🥳🥳💐💐💐u nás se spalo do čtvrt na šest 🙏 a pak ještě chvilku po kojení 🥳

monuleee
autor
8. led 2023

@holkaokomodra paráda, takže si dnes můžeme gratulovat🏆jsme dobry 💪😁

kytickaaa
8. led 2023

@monuleee 🥳

holkaokomodra
8. led 2023

@kytickaaa jo! uvidíme co zitra? 🤣😉

Strana
z2