Stalo se vám někdy, že dítě uteklo?
Dnes se stalo něco, z čeho je mi ještě teď, když to píšu, hrozně... Byli jsme s celou rodinkou na zahradě, plela jsem za domem záhon, dvě děti byly u sousedů, muž něco opravoval a nejmladší dítě bylo s námi. Venku byl i děda, který byl v přední části zahrady. Dítě odešlo za dědou, pak zpět a tak podobně.. Najednou bylo pryč. Hledali jsme, jestli nešlo dovnitř, za sousedy. Nikde.. Děda nevěděl. Jdu k cestě (silnice první třídy, hodně rušná) která je asi 200 metrů od nás. Shluk lidí, auta výstražné na krajnici a v hlavě jen, že je zle a běžela k místu.
Nakonec vše dopadlo dobře. Dítě šlo po chodníku a hledalo staršího bratra. Lidi ho zastavili a zavolali policii.
Málem mě kleplo...
Teď se cítím jak matka roku.
Uklidnete mě, že se vám stalo něco podobného.. Že jste někdy ztratili dítě, nemohli ho najít nebo něco podobného. 😓
Jo, nas dvoulety syn udelal to same. Za domem reka………………. Ja varila doma, manzel na zahrade se synem rezali drevo…. Najednou manzel prijde, ze hleda synka………nikde nebyl. Po 15 min hledani jsem hystericka rvala, at vola policajty. Policajti dojeli, 4 auta, borci vyresteni, ze budeme hledat 2 letyho kluka u reky, to proste nechces….. ja uz byla mimo v mdlobach nebo uplne myslenim. A syn se nasel pred domem na hristi. Mame radovky. 6 baraku nalepenych na sobe, zahrada 120 m dozadu neoplocena. Musel to nekudy obejit dopredu pred dum, netusim…….. bylo to strasny. Policajti si oddechli, ze nehrozi hledat utopenyho dvouletaka … poucili nas a jeli dom. A ja to rozdychavsm vlastne snad do ted (4 roky).
Nejhorsi situace na tohle je presne ta, ze je na miste hodne dospelych, takze kazdy muze davat pozor na dite a kazdy tak nejak pocita s tim, ze zrovna hlida nekdo jiny. Kdybys byla s malym na zahrade sama, tak se ti to nestane. Proto je dobre si v tehle situaci “predavat” dite, jako si piloti predavaji pri letu letadlo, aby vzdy bylo jasne kdo ho ma v danou chvili na starosti a vedel o tom. Pak je mnohem mensi sance, ze se dite v nestrezene chvili dostane do nebezpeci. Cetla jsem tenhle tip hlavne v souvislosti s bazeny na zahrade apod, treba nekomu pomuze.
Ale jinak si myslim, ze si to vubec nemusis vycitat, stalo se a stane se to spouste lidi. Nastesti to dobre dopadlo, nikomu se nic nestalo, a do budoucna se z toho muzes poucit 😉
Mi takto zmizel ctyrlety. Pred panelakem na hristi. Byla jsem tam s detmi(jeste s sestiletou) . Deti si hraji, sestileta v pohode samostatna, uz chodila ven i sama, a ja si potrebovala odskocit. Nebyla jsem tam par minut? Mozna fakt jen dve. Detem jsem rekla at nikam nechodi ze jsem hned zpatky atd. No a kdyz jsem se vratila (nez jsem se otocila) tak tam malej proste nebyl. Ani na sousedmin hristi par metru vedke pres klidne parkoviste, kde si deti taky hracaky a kreslily. Nikdo z ostatnich rodicu si niceho nevsiml kam sel. Pobihali jsme tam po sidlisti snad pul hodiny🤪😅. No a mladej se proste sebral, taky chtel kakat tak sel za mnou domu, do baraku ho nekdo pustil, mne nejak minul a nahore narazil na sousedy tak sel k nim. (Bezne k sousedum nase deti nechodily, tam meli deti asi o 8 let starsi) A pak tam zustal u lega😝🤣. Ja myslela ze za tu pulhodinu zesilim. Matka ztrati a neuhlida svy dite. Nakonec jsme na to prisli driv nez jsem se dostala k volani policie. Nevim jak bych jim to vysvetlovala 🙈
Stane se.Ale když je více dospělých tak je to vždy na dvě věci....Nejlepší je když se určí jeden ,který hlídá.
Ze skolky jeden chlapeček je takovej utekar .. a kdyz jsmw byli maly, vetsi grupa deti.. poblíž silnice prbb ve i třídy.. no a najednou dosel borec- v jedny ruce odrazedlo v druhy sousedovic dvouletacku .. ze pelášila v odstavným pruhu po te silnici.. nastesti sporadane drzela smer a odstavný pruh… a borec zastavil radsi 😎
Syn mi jedno leto utikal ze zahrady na chate, dokazal otevrit bezpecnostni zapadku, chytala jsem ho na silnici, musela jsem na branu davat zamek na kolo…dalsi rok uz to nastesti nedelal
@anonym_autor No ,tak manželův tatínek ,hlídal našeho syna přes noc v té době 3 roky ,bydlí v 7 patře v paneláku , být má zámek,že jen z jedné strany taková ta koule ,takže i když se zamkne z venku kluk si samozřejmě otevře, ráno čistili silnice a manžel ještě říká tchánovi večer ať si preparkuje ,neboť pak auta odtahuji, děda na to zapomněl,ráno zaspal a když vstali tak kouká z okna tam policie a jediné auto v ulici jeho ,už čekali na odtahovku , našeho dědu nenapadlo nic jiného ,než se rychle obléknout dát synovi k oknu židli a říct mu ať se na něho dívá z okna ,že jen běží dolů řešit auto 🙈. Syn tedy zůstal sám v bytě a ještě měl u okna židli !!! Děda mi to pak vyprávěl,jak byl syn hodný ,že to tam sám zvládnul 20 minut to nakonec trvalo,než to vyřešil s Policií a než přeparkoval auto. Když mi to děda (s radostí vyprávěl,že syn byl hodný ) já bledla a málem sem se složila ,vždycky jsem si říkala ,jak je možné ,že dítě může vypadnout z okna teď už to chápu ve mě by se krve nedořezal.
@anonym_autor S vlastníma se mi to ještě nestalo, máme za barákem vlak, z druhé strany rušnou cestu, takže jsme fest oplocení. Ale můj brácha jako tříletý utíkal furt, jednou se dal na cestu s cigánama, co u nás dělali nějaký výkop, sedl na bus a dojel do vedlejšího mesta. Tehdy ho dovezli policajti. Příště jsme za ním jeli do nemocnice, protože se na útěku zrakvil na trojkolce... Naše máti za moc nestála tedy....Ale stalo se i to, že bratranec, je to pár let zpět, zdrhnul ze školky a vydal se domů, centrem města přes čtyřproudovou hlavní cestu a do cíle dorazil. Byly mu čtyři 🤌🏻 Takže tak.
Nejhorsi situace na tohle je presne ta, ze je na miste hodne dospelych, takze kazdy muze davat pozor na dite a kazdy tak nejak pocita s tim, ze zrovna hlida nekdo jiny. Kdybys byla s malym na zahrade sama, tak se ti to nestane. Proto je dobre si v tehle situaci “predavat” dite, jako si piloti predavaji pri letu letadlo, aby vzdy bylo jasne kdo ho ma v danou chvili na starosti a vedel o tom. Pak je mnohem mensi sance, ze se dite v nestrezene chvili dostane do nebezpeci. Cetla jsem tenhle tip hlavne v souvislosti s bazeny na zahrade apod, treba nekomu pomuze.
Ale jinak si myslim, ze si to vubec nemusis vycitat, stalo se a stane se to spouste lidi. Nastesti to dobre dopadlo, nikomu se nic nestalo, a do budoucna se z toho muzes poucit 😉
@mysh_me Přesně takhle jsme si předávali syna, když jsme ještě neměli oplocený pozemek. Prostě jsme se vzájemně ujistili, kdo ho má zrovna na starost. Co máme plot, tak jsme dost polevili, už ho občas nechám i pár minut "bez dohledu". Ale ze začátku jsme radši zamykali zamykali branku. Syn sice ví, že nesmí za plot (bydlíme silnice), ale jsou mu čtyři a nedělám si iluze, že nemůže mít nějaký zkrat a neodejít... 🤷♀️
@anonym_autor No ,tak manželův tatínek ,hlídal našeho syna přes noc v té době 3 roky ,bydlí v 7 patře v paneláku , být má zámek,že jen z jedné strany taková ta koule ,takže i když se zamkne z venku kluk si samozřejmě otevře, ráno čistili silnice a manžel ještě říká tchánovi večer ať si preparkuje ,neboť pak auta odtahuji, děda na to zapomněl,ráno zaspal a když vstali tak kouká z okna tam policie a jediné auto v ulici jeho ,už čekali na odtahovku , našeho dědu nenapadlo nic jiného ,než se rychle obléknout dát synovi k oknu židli a říct mu ať se na něho dívá z okna ,že jen běží dolů řešit auto 🙈. Syn tedy zůstal sám v bytě a ještě měl u okna židli !!! Děda mi to pak vyprávěl,jak byl syn hodný ,že to tam sám zvládnul 20 minut to nakonec trvalo,než to vyřešil s Policií a než přeparkoval auto. Když mi to děda (s radostí vyprávěl,že syn byl hodný ) já bledla a málem sem se složila ,vždycky jsem si říkala ,jak je možné ,že dítě může vypadnout z okna teď už to chápu ve mě by se krve nedořezal.
@evellin123 tak muj chlap byl doma s detma tenkrat asi 2 a 4 roky, deti v pokojicku, chlap vedle v kuchynoloznici bud varil nebo si dachnul a spal, a najednou prej zvonili policajti. Deti staly u otevreneho okna na topeni a koukaly ven a nekdo z protejsiho oanelaku zavolal cajty, ze deti skacou z okna🙈 No neskakaly, jen se zpusobne divaly ven z 5.patra😅 (parapet u kolen a pred nima za ramem okna jeste skoro metr siroky parapet😎) . Ja u toho nastesti nebyla,
@anonym_autor No, mě se to zatím nestalo, ale v rodině takhle kdysi odešlo dítě tatínkovi, ušlo asi 200 metrů podél vody na zastávku, nasedlo do busu a jelo. Naštěstí po pár zastávkách bylo zřejmé, že k nikomu z cestujících nepatří, tak se volala policie. Mezitím už tatínek šílel strachy, v té době nebyly mobily, no děs. Dobře to dopadlo, ale tu jeho hrůzu si nechci ani představovat 🫣
Příště zamknout branku 😉
@anonym_autor No, mě se to zatím nestalo, ale v rodině takhle kdysi odešlo dítě tatínkovi, ušlo asi 200 metrů podél vody na zastávku, nasedlo do busu a jelo. Naštěstí po pár zastávkách bylo zřejmé, že k nikomu z cestujících nepatří, tak se volala policie. Mezitím už tatínek šílel strachy, v té době nebyly mobily, no děs. Dobře to dopadlo, ale tu jeho hrůzu si nechci ani představovat 🫣
Příště zamknout branku 😉
@emillyhk Branka byla zamknutá, ale umí si ji odemknout.. Minulý rok už si odemykal a to jsme brali klíč. Teď už to ale nedělal. No chyba.
Děkuji všem za odpovědi.
Je mi trochu lépe 😃♥️
Hlavně, že všechno dobře dopadlo ♥️ Ty silnice s dnešním provozem jsou opravdu nebezpečné 🙏
A proto můj děda až paranoidně zamyká branku. Akorát my máme dvě zahrady vedle sebe a musí se přes chodník, takže děti už samy přechází 🤷 Já upřímně moc nevěřím, když někdo napíše, že se mu to nikdy nestalo a vždycky přesně věděl, kde které jeho dítě je. Protože ono kolikrát stačí fakt jenom otočení hlavy na hřišti, zdržení kvůli kamínků v botě u druhého dítěte, prostě kravina. Jasné, z gauče u tabletu se neztratil ještě nikdo. Pak už záleží jen, jestli se dítě odhalí během okamžiku, nebo se hodinu hledá v parku 😥 Jinak jak zaznělo, v případě více dospělých je to paradoxně složitější a je lepší na to pamatovat. Nadále budete až přeopatrní 🤭
A proto můj děda až paranoidně zamyká branku. Akorát my máme dvě zahrady vedle sebe a musí se přes chodník, takže děti už samy přechází 🤷 Já upřímně moc nevěřím, když někdo napíše, že se mu to nikdy nestalo a vždycky přesně věděl, kde které jeho dítě je. Protože ono kolikrát stačí fakt jenom otočení hlavy na hřišti, zdržení kvůli kamínků v botě u druhého dítěte, prostě kravina. Jasné, z gauče u tabletu se neztratil ještě nikdo. Pak už záleží jen, jestli se dítě odhalí během okamžiku, nebo se hodinu hledá v parku 😥 Jinak jak zaznělo, v případě více dospělých je to paradoxně složitější a je lepší na to pamatovat. Nadále budete až přeopatrní 🤭
@mourovatakocka Už hledám schránku na klíče na kód 🤣
@anonym_autor me jednou ztratila dceru babička. Soustředila se víc na nákup nez deti, no... Policajty jsme raději volali, naštěstí se našla, hrála na schovku, jen to neřekla 🙂
A pak letos na běžkách. A to tam byly jen 2 ze 3, běžně mám na starosti všechny tři... Spravovala jsem synovi vázání, které začlo blbnout. Už to vypadali že dobrý a pak zase nefungovalo. Mezitim dcerka dosla dál, podcenila jsem ji. Průser byl že tam bylo rozcestí. No, řvala jsem jak na lesy a lítala jak camrda, ale zas tak rychlá naštěstí nebyla. Samozřejmě šla špatnou cestou. Já zestárla snad o deset let za tu chvilku.... :-/ takže neboj, nejsi jediná
@mourovatakocka Už hledám schránku na klíče na kód 🤣
@anonym_autor Kolik mu je? Aby to nebylo zbytečný. Syn zámek neodemče a čísla už umí. Chce to asi trošku hůře odemykatelný zámek 🙂.
Ale syn je zase žížala, takže on tak běžně utíká z hřišť, protože se protáhne plotem. Dělal mi to už jako batole, už jsem si myslela, že se neprotáhne. No, je pravdou, že teď vyleze po stromě, skočí z něj na druhé straně a protáhne se zase zpátky. Teď už ale aspoň vím, že nepoleze nikam mimo chodník, co je kolem plotu - tu paniku jsem měla asi před rokem-dvěma, kdy já si v klidu sedím na lavičce, syn si hraje v křoví, když pojednou zjistím, že tam kluci pobíhají po chodníku venku - prostě prolezli plotem (a já si myslela, že když hlídám branku, tak že pohoda, no stress - do toho křoví zase tak moc vidět není, jenom že tam jsou, ale to už se nepozná, že prolízají plotem tam a zpátky).
@anonym_autor Kolik mu je? Aby to nebylo zbytečný. Syn zámek neodemče a čísla už umí. Chce to asi trošku hůře odemykatelný zámek 🙂.
Ale syn je zase žížala, takže on tak běžně utíká z hřišť, protože se protáhne plotem. Dělal mi to už jako batole, už jsem si myslela, že se neprotáhne. No, je pravdou, že teď vyleze po stromě, skočí z něj na druhé straně a protáhne se zase zpátky. Teď už ale aspoň vím, že nepoleze nikam mimo chodník, co je kolem plotu - tu paniku jsem měla asi před rokem-dvěma, kdy já si v klidu sedím na lavičce, syn si hraje v křoví, když pojednou zjistím, že tam kluci pobíhají po chodníku venku - prostě prolezli plotem (a já si myslela, že když hlídám branku, tak že pohoda, no stress - do toho křoví zase tak moc vidět není, jenom že tam jsou, ale to už se nepozná, že prolízají plotem tam a zpátky).
@merope Jsou mu 3 a předpokládala jsem, že kód by věděli jen dospělí. Dvě starší děti si můžou otevřít bránu, kterou nejmenší ještě neotevře.
Ze zahrady, ani z domu se mi děti neztratily. Schovávali jsme i klíče od domu, aby na ně nemohli. Ale chápu tvůj strach a šok. Já ztratila dcerku v jednom herním areálu. Byla jsem tam sama se dvěma dětmi, tenkrát šest a tři roky. Ten mladší, že chce na wc. 💩 Ta starší se odmítla hnout od herního prvku, nicméně potřeba byla akutní, tak jsem usoudila, že tam chvilku prostě zvládne počkat. Vrátili jsme se z "akce" a dcerka nikde. Tak mě napadlo, že šla za námi na to wc (věděla, kde je). A tam nikdo taky. Tak jsem se zase vrátila k tomu hernímu prvku. A chvilku čekala, že ji třeba trkne, že když jsme se tam rozešly, tak se tam sejdem. Pak jsem už mírně panikařila a začala popocházet po areálu. Nakonec jsem ji našla sedět kousíček za rohem na lavičce od toho původního místa v slzách. Šla za náma na to wc, ale pak už netrefila správnou cestu (byly tam dvě) k tomu místu, kde jsme se rozdělily. Od té doby se neztratila, ale ten mladší se nám tak jednou za léto ztratí. 🤦 Když mu byli čtyři, tak v Mirakulu. Šel se mnou na wc, které bylo přes cestičku, kde seděl manžel s kočárkem s nejmladším a dcerkou. Prve on, pak já. Nepočkal na mě a vyrazil napřed. Nicméně jsem usoudila, že přes cestu se nemá kde ztratit. Přijdu za mužem a říkám, kde je syn, že šel napřed. Tak prý nepřišel. A v tom mi už volala jiná maminka, že ho našla. Ať žijí náramky s telefonním číslem. Prostě si to rozmyslel a čekal na mě u toho wc a já jsem si ho nevšimla v tom chumlu lidí. Pak jsme ho ztratili v Techmanii, přesně jeden rodič myslel, že je s tím druhým a dítko se pak nahlásilo na informacích. A naposled letos (má už sedm). Šli jsme z výletu k autu, byli jsme i s babi a dědou. Já s klukama čekala na babičku a zbytek osazenstva čekal na nás pod kopcem. Načež se tento synek ptá, jestli může sjet kopec na koloběžce. Říkám, že jo. Vždyť dole seděl zbytek. On kolem nich profrčel, vůbec nezaregistroval, že na něj volají a jel dál (až k autu). Našli jsme se cestou, ale synek to chudák těžce nesl, že se ztratil a že ti, co byli napřed nebyli už auta, prostě je neviděl. Máme někdy veselo. Ale přesně, jak píšou holky nade mnou. Stačí mžik, řešíš něco s jedním dítkem a druhé frnkne.
Mě ujelo dítě ( v letě) v kočáru po sjezdovce. Během své jízdy překonalo i silnici. Zastavil ho až příkop. Jelo minimálně 80 m. Přežilo, nic mu nebylo. Věci se stávají, život je nebezpečnej.
Jo mě se prostřední na 5 minut ztratila na fesťáčku, po písničce měla dojít za mantinel, kde jsem ji čekala. Furt jsem ji očima sledovala, na minutku se mi ztratila v davu a vzala to asi na druhou stranu než jsem stála. Místo aby čekala za mantinelem, šla sama najít naši deku se zbytkem party, po cestě potkala švagra, který mi zavolal. Matka na infarkt a dcerka si vysmátá chodí na vlastní pěst mezi stovkami lidí. Zahradu máme sice velkou, ale branky zamykáme a ke klíčům se děti jen tak naštěstí nedostanou. No syn si už k babi skočí i přes plot, ale tam ho vždy najdeme 😁
Jen čtu, co se stalo autorce a ostatním, tak to fakt není příjemný pocit.
Co se týče syna, tak doufám, že se nám nic takového nestane, ale člověk neví...
Zatím fungujeme na principu, že mu někdo pořád stojí za prdelkou, ale jo, je to mžik.
Můžu uvést pár příkladů, při kterých málem došlo k neštěstí...
V dětské kavárně jsem se po něčem ohlédla a syn najednou nikde v dohledu, před kavárnou sice náměstí, ale taky silnice... Naštěstí si jen zalezl do hracího místa pod domečkem.
Můj muž jako maličký odešel od prarodičů ze zahrady a štrádoval si to podél státovky, dokud ho nepotkala sousedka. Došlo k tomu nějak tak, že babička potřebovala zajít do baráku, houkla na dědu, ale ten neslyšel a už to bylo. Ono teda možná tehdy neměli zavřený vrata, ale to nevím jistě.
Já, můj bratranec a jeden kamarád, taky jako dítka ani ne školkou povinná, jsme se vydali k rybníku za barákem. Moje mamka nás naštěstí zblikla a když se nás ptala, co bychom dělali, že neumíme plavat, tak jsme suverénně odpověděli, že bychom chodili po dně 🙂
A můj tatka se během vycházky se školkou před jejich domem odpojil a šel prostě domů. Průšvih teda je, že na to učitelky přišly až ve školce a pak přilítly k nim domů, že se tatka ztratil a on dávno doma. Ale to je událost stará víc jak šedesát let, tak snad jsou ted učitelky zodpovědnější.
No tak i tak je dobře, že to dobře dopadlo, bohužel je to fakt mžik, tak přeju všem těm našim prckům, at jsou ty jejich výpravy bez vážných následků 🍀
@anonym_autor Stalo se nám na jedné svatbě, že se pár tetiček ujalo hlídání dětí, aby si mladí rodiče taky na chvíli užili a popovídali. No, hlídání vypadalo tak, že všechny se všema kecaly a děcka spolu běhaly po areálu. A najednou přišla tchýně do vnitřních prostor, kam jsme byli posláni ke stolu, že se naše starší dcera ztratila. Přímo v areálu byl velký hluboký rybník s dost přísným břehem po celé délce. Během chvíle tam lítalo asi 20 lidí po areálu a hledalo naší dceru, nikdo jí nemohl najít, já už jsem se tam kácela a bylo mi na blití, bledá a tep 200, v hlavě naprosté zoufalství. A naše dcera vylezla po 10 minutách hledání s jednou tetou z hotelu, obě vysmátý, že se s ní šla projít a podívat na pokoj. Jak je psáno u @mysh_me nejhorší jsou situace, kde je kupa lidí a jeden se spoléhá na druhého. Od tohoto zážitku už tenhle druh hlídání neuznávám. Radši si budu děti hlídat sama, tohle vážně nestojí za to...
Mě ujelo dítě ( v letě) v kočáru po sjezdovce. Během své jízdy překonalo i silnici. Zastavil ho až příkop. Jelo minimálně 80 m. Přežilo, nic mu nebylo. Věci se stávají, život je nebezpečnej.
@neomenia ... zivot je nebezbecnej. A nikdy neskonci dobre😂. Vzdycky na konci umres😁 Takze jde o to, si ho poradne uzit😊
Mohla bych pridat jeste nejmin 5 historek (kazda naprosty original - to nevymyslis🤣 ) s nasimi detmi do 10 let, ale nechce se mi to vypisovat. Vzdy moje nervy (vetsinou zbytecne) a dobry konec. Jo mame na co vzpominat😁
Zamykali jsme, bydleli jsme u řeky, nemohla jsem nechat odemčeno.
No to jsou příběhy teda. No nás jen dcera 2,5 zavřela v bytě. Partner s ní šel do obchodu a zapomněl tašku takže odemkl byt klíče nechal v zámku a dcera měla čekat na chodbě šel pro tašku a najednou prásk. Dveře zavřený, klíče v zámku samozřejmě na doraz a samozřejmě zvenku. Nakonec se dceři podařilo odemknout dle instrukcí.
My jsme byli jednou na velký dětský akci.Bylo už kolem 19:00 hodiny a manžel šel pěšky z vedlejší vesnice za náma a na cestě potkal holčičku asi 7 let.Holka tam byla ze ségrou a dědou.Prestalo ji to bavit a stýskalo se jí poame ,tak se rozhodla jít sama domů.
Manžel mi hned volal a nechali jsme jmeno holky vyhlásit jestli někomu nechybí .Děda zareagoval až na třetí pokus 🤣🤣🤣😜Nechyběla mu.Mezitim už to někdo zaregistroval a volal máme ty holky.Takze z jedny strany jel pro ni děda na autě a z druhé máma a manžel říkal ,že to bylo megahusty když se u ty holky potkali 🤣🤣🤣
Naštěstí to dobře dopadlo.Ale mne z toho bylo úplně blbě....z každé strany les,už se stmívalo....no nechtěla bych ji hledat v noci někde po lesích.....

@anonym_autor mě se to teda nikdy nestalo a budu doufat že ani nestane. Ale kamarádce se tahle ztratilo dítě už dvakrát ve 3 a 4 letech a vždycky ho hledali skoro hodinu. A to nebylo doma,ale normálně na ulici.