Stalo se vám někdy, že dítě uteklo?
Dnes se stalo něco, z čeho je mi ještě teď, když to píšu, hrozně... Byli jsme s celou rodinkou na zahradě, plela jsem za domem záhon, dvě děti byly u sousedů, muž něco opravoval a nejmladší dítě bylo s námi. Venku byl i děda, který byl v přední části zahrady. Dítě odešlo za dědou, pak zpět a tak podobně.. Najednou bylo pryč. Hledali jsme, jestli nešlo dovnitř, za sousedy. Nikde.. Děda nevěděl. Jdu k cestě (silnice první třídy, hodně rušná) která je asi 200 metrů od nás. Shluk lidí, auta výstražné na krajnici a v hlavě jen, že je zle a běžela k místu.
Nakonec vše dopadlo dobře. Dítě šlo po chodníku a hledalo staršího bratra. Lidi ho zastavili a zavolali policii.
Málem mě kleplo...
Teď se cítím jak matka roku.
Uklidnete mě, že se vám stalo něco podobného.. Že jste někdy ztratili dítě, nemohli ho najít nebo něco podobného. 😓
Jo a já taky zamkla mojí mamku v koupelně :D Dodnes z toho má trauma, když jí zavřu dveře, když je v koupelně, tak se jí to hrubě nelíbí 🙂
A na jedné pouti jsme takhle šli už z místa konání a najednou na chodníku plačící holčička, asi osmiletá. Že se ztratila, ale naštěstí dodržela instrukci, že má když tak počkat u auta 🙂
Za nějakou dobu přišel její strejda, který jí rovnou sprdnul, chápu, bál se o ni.
Akorát já si troufla jí zastat, že si naopak zaslouží ten balónek kvůli kterému to celé vzniklo. No, ten pohled, co jsem schytala, stál za to :D
A taky jsem se myslím i víckrát ztratila mamce v obchodě, což navíc bylo někdy zhruba v době, kdy se v Anglii stal případ, kdy dva asi dvanáctiletí kluci odvedli z obchodáku dvouletýho chlapečka a dopadlo to tragicky.
Ale mě naštěstí, bud někdo odvedl, nebo jsem byla mimořádně já holka šikovná, že za chvilku mamka slyšela z rozhlasu, jak holčička v červené bundě hledá maminku :D
A taky jsem byla malé dítko, když se v našem městě stal případ únosu dítěte i s kočárkem, v době, kdy se kočárky nechávaly před obchodem...
No těhlech historek je určitě na celém světě spousta a kolikrát nezbývá nic jiného, než doufat v dobrý konec 🙏
@anonym_autor Nám se ztratilo lezoucí batole. Byli jsme u kamarádů na oslavě, barák byl do patra, všude plno dětí a dospělých. A nám se v tom mumraji ztratilo lezoucí batole, který neumělo udělat ani krok 😃🫢 To hledání bylo fakt vtipný, prohledávali jsme každý zákoutí a docela nám to trvalo. Nakonec jsme dítko našli v patře v jednom pokoji. 🙂
Nám se tak ztratil 3 lety na obecní akci. S manželem jsme stáli u skákacího hradu a hlídali ho, na pár sekund jsme ho spustili z očí a nikde nebyl. Rybníka jsem se nebála, tam stáli lidí, ale jinak prostě nikde nebyl, opravdu jsem se bála že ho někdo unesl. Chtěla jsem ho už nechat vyhlásit, ale tak jsem brečela že jsem tam ani nebyla schopna zajít. Nakonec ho odchytila kamarádka u hlavní silnice, věděla že je náš ale nevěděla že ho hledáme, hned mě volala, tak to naštěstí dopadlo dobře.
Ano, stalo se mi to 2x.
Hele, člověk si připadá fakt blbě, ale: nikomu se nic nestalo a dítě se holt naučí, proč mu neustále opakuješ, že nemá nikam odcházet samo. (Jo, naučí... i když tomu mému to zjevěn trvalo víc, jak rok. Teď už si mě vzorně hlídá -občas až moc.)
To jsou teda bezva historky tady. A přitom vždycky všechny diskuze na idnesu a na fb jsou plné těch, kterých se to nikdy nikdy a přitom vychovali už šest generací, takže na rozdíl vod těch mladejch šecko dělali líp.
@anonym_autor nám se stalo loni na výletě kdy byla sedmiletá na kole,my pěšky. Šli jsme k rozhledně pěší cestou, malá jí objela a protože jsme si mysleli že ta objížďka vede tam kde jsme my, pokynuli jsme jí ať jede dál... A tak jela... V místě kde jsou kilometry dráhy pro cyklisty a různé odbočky až do Tramtárie... Hodinky nechala doma... Jako to byla naprosto šílená půlhodina pro nás všechny, protože když se dlouho nevracela manžel se za ní vydal, ale došel na rozcestí a absolutně netušil kterým směrem se dala....🙆 Naštěstí je chytrá ( asi ne po mě), tak se během jízdy držela rozhledny kterou pořád viděla a za půl hodiny k nám dojela... celá ubrečená teda... Pak už tam chuděrka na výlet nechtěla 😂
Moje ségra tak u hypermarketu potkala ani ne dvouletou sestřenici mých dětí ze strany exmanžela, bývalá švagrová tehdy sekala myslím trávu na zahradě o dvě ulice dál...na otázku kam šla, tak prý nakupovat...to už ji naháněla taky půlka rodiny, samozřejmě před hypermarketem hlavní silnice....
Prostě se to stane...hlavně když to dobře dopadne.
Ahoj, já jsem jako tříletá odešla neoplocenou zahradou pryč. Byl to rok 1986, dříve děti běhali běžně venku sami. Máma mě hledala po všech sousedech a nakonec mě našla jak skáču ze stavidla do rybníka. A naučila jsem se tehdy plavat 😃 nyní mám dvě děti, 6 a 4, a něco podobného jsem naštěstí neřešila!
Mě se ztratil syn jednou, byli sme v nějakém zábavním parku a ja se otočím a najednou byl pryč, byly mu dva roky, naštěstí se za chvíli našel, běžel na nejaka autíčka co se mu líbila, kdyz sme šli kolem :D pak se jeste ztratil babičce, v obchoďáku, to byl o malinko starší, ta ho pro změnu našla v oddělení sladkosti :D ale v tu chvíli to bylo teda o infarkt.
Díky všem za sdílení ♥️🍀
Ještě skvělé, že jste se se mnou podělily..
Díky vám všem 🌸
Já jsem si ještě vzpomněla jak jsem hledala tříletého syna v zamčeném baráku.Mame obývák spojeny s kuchyní.Ja vařila a dítě se hrálo a najednou dítě nikde.Prolezla jsem barák snad 10- krát a syn nikde nebyl.Už jsem si připadala jak magor.Volala jsem na něj a všude jenom ticho.A ten hajzlik malej se schoval do vestavěný skrine mezi pověšene oblečení a byl zticha a měl z celé té situace desnou srandu.....
@anonym_autor Nám se to stalo v jednom roce 3x, jednou muži při nákupu (přivedl ho pán z parkoviště), podruhé na horách (to jsem měla vážně strach) a potřetí v IKEA (to bylo tedy nedorozumění, neslyšela jsem, že chce jít se mnou a muž myslel, že to vím). Bylo to kolem 3 let, od té doby naštěstí dobrý.
@anonym_autor Nám se to stalo v jednom roce 3x, jednou muži při nákupu (přivedl ho pán z parkoviště), podruhé na horách (to jsem měla vážně strach) a potřetí v IKEA (to bylo tedy nedorozumění, neslyšela jsem, že chce jít se mnou a muž myslel, že to vím). Bylo to kolem 3 let, od té doby naštěstí dobrý.
@helach Teď jsi mi připomněla, že v IKEA se nám jednou prostřední syn také ztratil, jak měl 4 roky 🤣 ale asi po 15 minutách jsme ho našli. Tam je to bludiště.
Nam dcera...asi ctyri roky mela... Odchazeli jsme z karnevalu u nas na vsi, rekla jsem detem at pockaji u vchodu, vracela jsem se pro tasku...prijdu ven a stal jen syn a nedokazal rict, kde je. Nejhorsich asi 20 min meho zivota. Prohledali jsme s manzelem okoli, hospodu...poslala jsem ho po ceste domu, jestli nesla tudy, vesnici moc dobre uz tehdy znala. Taky mame kousek hlavni tah, tam kdyby nekdo pribrzdil...fuj. No sla k jinemu vchodu, cekala na zahrade u dveri... Ale jako, NIKDO nam nepomohl ze vsech priopilych cumilu okolo venku pred hospodou. Nejhorsi jsou ty myslenky, co se honi hlavou, ten brutalni strach.
Bracha honil podobne stareho kluka, synovce, v Praze po velkem parku asi hodinu, tam bych teda volala policii hned...
Jako nejvic strach mam u vody...ted uz je detem mnohem vic, umi plavat... Ale davova slepota je mrcha, i s manzelem si vzdycky doslova rekneme, kdo kouka na koho...
Nam dcera...asi ctyri roky mela... Odchazeli jsme z karnevalu u nas na vsi, rekla jsem detem at pockaji u vchodu, vracela jsem se pro tasku...prijdu ven a stal jen syn a nedokazal rict, kde je. Nejhorsich asi 20 min meho zivota. Prohledali jsme s manzelem okoli, hospodu...poslala jsem ho po ceste domu, jestli nesla tudy, vesnici moc dobre uz tehdy znala. Taky mame kousek hlavni tah, tam kdyby nekdo pribrzdil...fuj. No sla k jinemu vchodu, cekala na zahrade u dveri... Ale jako, NIKDO nam nepomohl ze vsech priopilych cumilu okolo venku pred hospodou. Nejhorsi jsou ty myslenky, co se honi hlavou, ten brutalni strach.
Bracha honil podobne stareho kluka, synovce, v Praze po velkem parku asi hodinu, tam bych teda volala policii hned...
Jako nejvic strach mam u vody...ted uz je detem mnohem vic, umi plavat... Ale davova slepota je mrcha, i s manzelem si vzdycky doslova rekneme, kdo kouka na koho...
@jane46 U nás právě ta silnice je zároveň hlavní tah, ale naštěstí jsme turistická oblast, kde je hodně lidí i cyklostezka a zastavili ho nějací cyklisti. No.. Taky mi z toho není zrovna nejlíp, když si představím všechny možné scenare.. 🥺 Hlavně je tu rychlo 50, ale jelikož už je to mimo centrum, každý si tu jezdí 70-90..
Moje starsi dcera se mi ztratila dokonce 2x - poprve kdyz ji byly necele 3, podruhe v 6 letech.
Prvni pripad byl jeste na Zelandu. Byly jsme v takovem prirodnim parku kousek od bydliste - byla tam velka louka a lesik a v nem udelan labyrint. Z jedne strany morsky zaliv s mangrovy (takova bazina), z druhe strany rusna hlavni silnice. Hraly jsme si s dcerou v tom labyrintu a pak uz jsme potrebovali jit domu, ale ona se sprajcla a utekla mi se smichem do toho labyrintu. Chvilku jsme se tam honily, desna sranda, ale nahednou zmizela, proste tam nebyla. Probehla jsem cely labyrint nekolikrat, postavila se nahoru na zidku a rozhluzeka se zvrchu, ale dite nikde. Tak jsem zacala panikarit kam ji mam jit chytat, jestli k silnici at ji neprehede auto nebo k vode at se neutopi. Asi 5 minut jsem behala sem tam, zoufale ji volala, nic. Pak teda kolem bezel nejakej asi 20letej kluk co si tam sel zabehat a zzelelo se mu me, tak jsme se rozdelili, kazdy jsme sli z jedne strany a on na me za chvili volal ze ji nasel. A tehdy z toho byla docela vypleskla a pak di ne docela dlouho hlidala... Az adi pred mesicem se mi ztratila znovu v oarku na Letne. Horke letni dopoledne, vsude davy lidi. Mladsi dcera se zastavila, ze ma kaminek v bote, tak jsem ji asistovala s prezouvanim a kdyz jsem se zvedla a rozhledla, starsi byla tatam. Rizhluzim se, volam ji, nic. Ptam se kolemjdoucich jestli ji nevideli. Nikdo nic. Do toho chytam mladsi aby se mi taky neztratila. Zmocnuje se ne panika. Kam mohla jit? Kterym smerem se vydat? Behela jsem do kolecka asi 10 minut a prave jsem si rikala, jestli nemam zavolat policajty, kdyz ji vidim, jak si to pomalinku nezucastnene straduje zpatky k nam. Ze prej nam to trvalo dlouho a nudila se, tak sla na hriste. 🫣 No ... Nezabila jsem ji... Ale malem me trefil slak. Pritom ona je jinak to hodnejsi a spolehlivejsi dite, ta mala he grazlik, ktery musi byt porad pod dohledem. Ale holt i ticha voda brehy mele a kdyz se nekdo ztrati nebo ma uraz, je to vzdycky ta hodna starsi 😂

My jsme byli jednou na velký dětský akci.Bylo už kolem 19:00 hodiny a manžel šel pěšky z vedlejší vesnice za náma a na cestě potkal holčičku asi 7 let.Holka tam byla ze ségrou a dědou.Prestalo ji to bavit a stýskalo se jí poame ,tak se rozhodla jít sama domů.
Manžel mi hned volal a nechali jsme jmeno holky vyhlásit jestli někomu nechybí .Děda zareagoval až na třetí pokus 🤣🤣🤣😜Nechyběla mu.Mezitim už to někdo zaregistroval a volal máme ty holky.Takze z jedny strany jel pro ni děda na autě a z druhé máma a manžel říkal ,že to bylo megahusty když se u ty holky potkali 🤣🤣🤣
Naštěstí to dobře dopadlo.Ale mne z toho bylo úplně blbě....z každé strany les,už se stmívalo....no nechtěla bych ji hledat v noci někde po lesích.....
@zmrzlinka to by dosla😂. Ale jo, je to s nima nekdy hodne o nervy😅