Věčně uřvané a nespokojené dítě. Je to povahou?

20. pro 2022

Dcera už je od narození ubrečená, nespokojená a přitom všichni a hlavně já děláme co chce a potřebuje (zkoušeli jsme to i obráceně) a pořád bez úspěchu. Za měsíc jí budou dva a já už jsem na pokraji zhroucení. A už mi ani nepomáhá chvilka bez ní. Když se vrátila po víkendu s tatínkem a začala zase řvát tak jako by nikde nebyla a opět jsem měla chuť utéct.
Už jako miminko řvala u všeho. To jsem si myslela, že má nějaký blokády atd. Nic z toho jí netrápilo. Teď přemýšlím co by jí mohlo být teď. Myslíte, že je to prostě povaha? Jak není po jejím, něco ji nejde tak řve. V kočárku řve, chodit nechce, takže po chvilce taky řve.
Změní se to někdy? Prosím urejpaný komentáře si odpusťte.

bbub
20. pro 2022

Ahoj, mám syna co nedávno oslavil 2 roky a je to u nás šílený. Denně záchvaty vzteku, pláč, válení po zemi. Klidně napiš do zprávy, můžeme si postěžovat 😂🙋‍♀️

autor
20. pro 2022

@bbub a taky se probudí a řve? Všude vidím usměvavé děti po probuzení a ta naše siréna řve, kňourá jako by ji někdo z tý postele vyháněl.

rozitta
20. pro 2022

Ahoj, to je marast 🙈 kámoška měla takhle uřvaný oba syny, jsou od sebe dva roky. Zkoušela vše i homeopatika. Když byla na rodičáku vypadala jak smrtka. Vyzáblá, bledá, kruhy pod očima.. kluci už jsou normální, ale trvalo to asi do tří let u každého. Vydržet 😔

ferda90
20. pro 2022

Ahoj, kolik dcera má? Máš malý bude mít v únoru 2 roky a je to vztekloun, po probuzení odpoledne taky řve, hází hračkami... No občas je to na palici, občas fakt nemůžu no. Ještě víc mě dokáže naštvat řeči typu :nic ve zlém, ale to bych nedala,někteří dokáží fakt povzbudit 🙈

autor
20. pro 2022

@rozitta je to na palici. Nepomáhá opravdu nic. Už se těšim až ji dám do školky, ale trochu se bojim o učitelky.

autor
20. pro 2022

@ferda90 budou ji v lednu dva. Na kecy jsem imunní. Nikdy mě netrápilo co si kdo myslí. Mám ještě dvě o dost starší děti, tak možná i proto. A taky je syn mezi dětma úplně jiný než doma?

lauriak
20. pro 2022

Ja som mala taku starsiu dceru. Rvala od mimina, zo zaciatku som mala pocit, ze bud spi alebo rve. Z toho plynule presla do obdobi vzdoru 😑 Rvala v autosedacke, rvala v kocari, rvala ked mala kracat, rvala v nosici. No proste vsechno spatne 😏 Kdyz mala 2 roky tak som isla do prace jinak bych se doma zblaznila. Ted ji je 6 a stale reve za, z mojho pohladu, hovadiny. Napr mi minule 10 minut v aute rvala lebo som jej nevzala svacinku po treningu. Mala svacinku pred treningom a za 15 minut sme prisli odtama dom a tam vedela, ze jedlo bude 😏 alebo rvala, ze sem ji nakreslila skaredeho kone i kdyz sem ji dopredu upozornila, ze kone namalovat neumim 🤦🏼‍♀️ Da se rict, ze tych revov je podstatne menej ako ked mala 2 roky. Ale mam pocit, ze z toho proste nevyroste. Je taka povaha. Nekdy to zvladam lepe, nekdy hur 😔

patypresdevaty
20. pro 2022

Máš doma moje dítě? 😅
Aktuálně je ji šest a je to výrazně lepší, protože už si prostě více vystačí sama, chodí do školy atd 🙂
Ale je to prostě náročná povaha, no. "Bezduvodny" řev, nalady apod. nás provází pořád

ferda90
20. pro 2022

Víš co syn je mezi detma rád, ale občas ho chytne rapl a placené nějaké dítko. Když je na hlídání u babiček, tak je prý hodný. Doma tříská s nábytkem, hází hračky, vzteka se. Sem si říkala, že asi proto, protože je to kluk 🙂 A neposlouchá, my mu řekněme, že to nemůže dělat, řekněme to několikrát, placneme ho po ruce a nic, pak po zadku a on jde a stejně to udělá zas.

bbub
20. pro 2022

Častokrát ano, jinak on uřvane mimino nebyl, když nepočítám růst zubů tak byl v pohodě. Ale teď je děs, včera jsem už brečela s ním. Na všechno odpověď NE, oblékání řev, propíná se, vzteká, hroutí se na zem. Kolikrát se plácá do nohy vztekem jak zuří, zhazuje věci z gauče třeba a tak. Vzteklina šílená. Vždycky byl, má být po kom 😀 ale poslední dobou to už taky chvilkama nezvládám. Jinak je to hodný kluk, do té doby než se po něm něco chce 🙄🤦‍♀️. Je mi ho líto protože nevím jestli to má jen období vzdoru nebo ho něco trápí, takže se snažím být empatická, ale ne vždy se mi to povede 🙈.

hezz17
20. pro 2022

Hele dceri bylo 5. Vzdycky po polednim spani tak hodinu rvala. Rozlepila oci a bylo peklo. A to i ted, kdyz jeste nekdy usne. Celkove je takova uknapana, uknourana, vsechno resi, spatne ustrizeny papir a plac. Pritom ma vedle sebe stoh papiru. Rozhodne je to ted lepsi nez bylo, kdyz byla mala. Do roka a pul brutalni separacni uzkost. A od 2 do 3 zachvaty nekolikrat denne. Opravdu se mi ulevilo, kdyz nastoupila do skolky. Ve skolce samozrejme nic z tohohle nedela.

hezz17
20. pro 2022

@lauriak mam mladsiho syna. A rikam si, ze ten si urcite najde nejakou hysterku prisernou. Protoze od segry vidi, ze rvaz kvuli vsemu je standard 🤣🤣

lv
20. pro 2022

Do 2 a 9mes řvala snad tahem. Myslela jsem, že to nedám. Pak se to o fous zlepšilo, v 5 letech zase o fous, v 10 je stále dost náladová, nespokojená, naštvaná, uráží se vysoko nad průměr. Je to nastavením, temperament, naturel, to změnit moc nejde.

rebe
20. pro 2022

Říká se tomu náročné dítě. Některé děti to tak prostě mají. Je o tom krásný blog https://narocnedite.cz/. Důležité je uvědomit si, že tyhle děti nejsou vnitřně spokojení tvorečci, kteří to dělají rodičům natruc. Ty děti to mají náročné a pořebují pomoc a podporu milujícího rodiče. I když je to nářez.

zmrzlinka
20. pro 2022

Mám takovou dceru.Od narození do 2 let mi řvala na rukou.Pak se to postupně začalo zlepšovat.Ve školce je hodná.Ale doma řve kvůli každé kravine.Nekdy je to hodně náročné.Zvlášt když je např .teď nemocná ,tak to jenom kňoura....

patypresdevaty
20. pro 2022

@rebe tyjo, díky za odkaz.
Divím se, že jsem na to doteď nenarazila, když mám jeden exemplář doma 🙂 po zběžném projetí drtivá většina těch charakteristik sedí

berynka
20. pro 2022

Moje dcera moje první dítě byla do třech let uřvaný vztekloun.Nejdriv jen brecela a rvala,nekdy mela hlad,vetsinou brecela,ze se probudila,ze na ni nekdo mluvil,ze na ni nekdo nemluvil…proste furt řev.
V necelých dvou letech přišlo období vzdoru,takze to řvala,kdyz neco ne/chtela a bylo to vzdycky naopak,než vzniklá situace 😵‍💫🤨.
Nechapu,jak jsme to obe vydržely,v našem okolí nebyl nikdo s (podobným) dítětem,nemela jsem doma ani internet 🫣😱.
A pak přišly jeji 3.narozeniny!Byl to hrozny den,Ja připravila oslavu,pozvala kamaradky s dětmi.Dcera dostala milion dárků,ale furt řvala,ze chce tu hnusnou plastovou motorku kamaráda,který ji samozrejme nechtěl pujcit 🤯.Byla jsem v koncích,ale stal se zázrak🍀.Přísahám,ze v průběhu následujících 2 tydnu mi nekdo toho uřvance proměnil v úžasnou rozumnou holku,na kterou muzu byt pyšná a ktera i skoro v 16 letech plní muj sen ❤️.

Kdyz je dítě malé,rikejte si:”hlavne ze je zdravé a z toho ostatního vyroste 🙏🏻,je to jen období ⌛️“.

lv
20. pro 2022

Jo a ve školce to nedělala, adaptace byla taky celkem v pohodě, ve škole chvalená - a emoce vypustila doma, takže zase kraken.

lilian2111
20. pro 2022

@ferda90 To nebude tím že je t kluk. Naše dvouletá je úplně totéž 🙁😂🙈

blka
20. pro 2022

Ty jo, a já jsem myslela, že takový exemplář mám jen já 🙈. Naštěstí je 3., tak toho dost vydrzim😅. Kdyby byl první, tak snad i poslední. Taky zvládá po probuzení hodinu v kuse řvát jen tak. Akorát mě vyděsilo, že se to nezlepší. Já jsem myslela, že nejpozději skolkou jo🙈

ferda90
20. pro 2022

@lilian2111 ahoj, jsem ráda, že v tom nejsme sami, jak to tak čtu. Snad to bude brzy lepší no 🙂

lilian2111
20. pro 2022

@ferda90 Naší teď bude 2,5 a o něco lepší to je. Ale je furt taková svá no, myslím že to bude hodně i povahou 😅

terkezz
21. pro 2022

Jakoby se psalo o nás😂 malýmu bude 18 měsíců a taky je neustále uvztekanej. Pořád kňourá a mrčí😃 takže vím, jaká je to zátěž. Naštěstí teda má i dny kdy je vysmátej. Ale taky to už přestávám dávat a myslím, že to je jejich povaha a temperament.
Jak začne mluvit, tak si snad sám řekne, co mu vadí atd. 🙂