icon

Batoh pro prvnáčka bez sešitů

petulkadodo
Dnes v 08:43

Milé maminky, včera jsem se ve škole dozvěděla, že nemá smysl dětem kupovat aktovku, protože by ji nosily prázdnou. Všechny věci si budou nechávat ve třídě, svačiny mají ve škole. Jediné, co si budou nosit je penál, lahev na vodu a věci na tělocvik/plavání. Prý stačí jen nějaký batoh, který využijí i na výlety apod. Máte s tím někdo zkušenost? Se kterým batohem máte dobrou zkušenost? Syn je drobnější, má 118 cm.

kakba
Dnes v 09:01

Řeknu ti můj pohled na věc. Se změnou učitelky od 3.-5.třídy, která jim řekla, ať si nechávají věci v boxu ve škole. Přece si nebude kazit záda, si dítě začalo nechávat věci ve škole a bylo to peklo. Nevěděli jsme vůbec nic co dělá, nedokázala jsem s ní udělat žádnou přípravu a to s mladší byla potřeba. Došla koule a my nevěděli z čeho. Paní učitelce jsem to říkala, že moje dítě nosit věci domů prostě bude. Úkoly nebude na doma mít?

petulkadodo
autor
Dnes v 10:15
@kakba

Řeknu ti můj pohled na věc. Se změnou učitelky od 3.-5.třídy, která jim řekla, ať si nechávají věci v boxu ve škole. Přece si nebude kazit záda, si dítě začalo nechávat věci ve škole a bylo to peklo. Nevěděli jsme vůbec nic co dělá, nedokázala jsem s ní udělat žádnou přípravu a to s mladší byla potřeba. Došla koule a my nevěděli z čeho. Paní učitelce jsem to říkala, že moje dítě nosit věci domů prostě bude. Úkoly nebude na doma mít?

@kakba Nebudou mít úkoly na doma. Co se učí uvidíme v aplikaci.

anonym_8f7571
Dnes v 10:24

Ty jo, přijde mi to zvláštní. Máme prvňáka s normální aktovkou, sešity mají ve škole, nosí jen nějaký s úkoly, občas jim je dá učitelka na víkend domů, ať víme, co zrovna dělají, případně na nějaké dodělávky. Ale penál, flaška s pitím a box na svačinu (ano vidím, že u vás bude mít svačiny ve škole), ze začátku chtěli razítko se jménem, klíče od skříňky, desky na písmenka atd., občas jsem mu dala i věci na trénink po škole. Ale přijde mi lepší, dávat ty věci prostě do aktovky, než do batohu 🤷🏻‍♀️
Pokud jde o batoh, mohu doporučit Boll, mají více velikostí, syn má od 5 let velikost 12l a stačí mu i teď na konci první třídy. Ale nenosí ho tedy místo aktovky...

biciklissie
Dnes v 11:10

Mě to naopak přijde super. Tím směrem bych šla. U nás to tedy není. Jediné, co bych viděla jako problém je to, jak sledovat, co zrovna dělají a jak procvičit, to co jim nejde. Vidět to jen heslovitě v apce, to mi přijde málo. Nejsem pedagog a nedokázala bych si k tomu asi vždy vymyslet nebo najít vhodná cvičení. My každý den chystáme aktovku na druhý den, každý den toho dost nosí (a věřím, že dost toho ještě bývá jen ve škole) hodně sešitů, učebnic a všeho, každý den několik úkolů (plus navíc, pokud je třeba), chystáme svačiny a tak déle. Bez toho by hlavně mě ubyly starosti a to si dcera dost zvládne udělat sama. Koupila bych malý vychytaný batůžek, co využije i jinak a užívala si ten pocit, že lecos nemusím a dítě taky ne.

m_smoula
Dnes ve 13:03

Syn ma Boll 15l, je pohodlny, ma vyztuzena zada a i pres synovo zachazeni je i po dvou letech v super stavu. Na penal, piti a telocvik by asi stacil i trosku mensi, ale ten 15l se hodi i na vylety a v pripade potreby se do nej vejde i A4🙂

veruuu_kubesovic
Dnes v 16:56

@petulkadodo nema smysl kupovat aktovku? A do skoly bude chodit? Jestli to náhodou taky neni zbytecne...
Mam prvnaka, ktery ma batoh, nosi tam spoustu veci včetně pouzdra, lahve, svacinoveho boxu a prekvapive se tam obcas objevuje i vícero pracovních sešitu, aktualne i čítanka🤗 mame školu online, ale pisanka se pise doma, stejne tak čtení, matematika...

petulkadodo
autor
Dnes v 17:47
@veruuu_kubesovic

@petulkadodo nema smysl kupovat aktovku? A do skoly bude chodit? Jestli to náhodou taky neni zbytecne...
Mam prvnaka, ktery ma batoh, nosi tam spoustu veci včetně pouzdra, lahve, svacinoveho boxu a prekvapive se tam obcas objevuje i vícero pracovních sešitu, aktualne i čítanka🤗 mame školu online, ale pisanka se pise doma, stejne tak čtení, matematika...

@veruuu_kubesovic Byla to první věta, co nám řekli včera na třídní schůzce. Čítanka ani pracovní sešity se domů brát nebudou. Nějak nevidím odpověď na můj dotaz.

petulkadodo
autor
Dnes v 17:48
@m_smoula

Syn ma Boll 15l, je pohodlny, ma vyztuzena zada a i pres synovo zachazeni je i po dvou letech v super stavu. Na penal, piti a telocvik by asi stacil i trosku mensi, ale ten 15l se hodi i na vylety a v pripade potreby se do nej vejde i A4🙂

@m_smoula Děkuji za tip, taky jsem koukala na batohy Boll, jen si nejsem jistá velikostí, potřebovala bych je někde okouknout.

m_smoula
Dnes v 18:43
@petulkadodo

@m_smoula Děkuji za tip, taky jsem koukala na batohy Boll, jen si nejsem jistá velikostí, potřebovala bych je někde okouknout.

@petulkadodo jo, to bude urcite nejlepsi. Doporucuju vzit si nejakou tu A4 na vyzkouseni, protoze i kdyz nas syn domu taky nenosi ucebnice a sesity, obcas si chce vzit treba nejaky vytvor nebo neco, takze se to hodi🙂