icon

Cisteni rovnatek

hanka_12345
Včera v 15:36

Ahoj, syn ma nově snimatelny rovnatka. Premyslim cim podporit jeste hygienu o ně. Cistime je jak klasickym kartackem tak ty kovovy krucanky, nebo jak to rict tak pak jeste mezizubakem. Jenze problem bude treba v tech pidi duleckach kolem tech sroubku apod.
Ma nekdo na to doma treba ultrazvukovou cisticku? Nebo me napadl sterilizator na kojenecke lahve? Ten to ale nevystoura a jen zabije bakterie asi.
Nebo myslite ze stejnou sluzbu udelaji treba tablety na cisteni protez? Nevim ani zda se to vubec do toho muze davat. Ale asi jo, proc by ne🤔
Cisticka se pohybuje do 700kc co jsem tak nasla. Coz by se dalo. Rovnatka bude mit x let,pak treba i druhy syn a az bude mit fixni tak potom opet vyndavaci tak by se to urcite uzilo.

Rovnatka mame mesic, takze znate to. Clovek tam byl jednou od doby co je ma a otazky ho napadnou az doma.

Diky za tipy

hanka_12345
autor
Včera v 15:41

@hanka_12345 jako kdyz si predstavim kolik tech tablet bych musela nakoupit v prubehu tak ta.cisticka by se i zaplatila😀 a libi se mi to asi nejvic

kamimnichov
Včera v 15:46

Z me praxe i osobni zkusennosti s dcerou: je jedno jak cisti, vzdy se na nich neco usazuje. Koupila jsem ultrazvukovou cisticku a proste behem jidla a vecerni hygieny zapne par minutovy program.

Koupila jsem za cca 30€.

majca16
Včera v 16:37

Dcera je má pul roku, do tablety dáváme 1x týdně. Jinak má čistit antibakteriálním mýdlem, ale po zubni pastě jsou ji prijemnejsi v puse. Usazeniny tam má, ale doktorka nerikala nic. Takže si tady počkám na zkušenosti s tou ultrazvukovou čističkou

zuzkasim
Včera v 17:52

Rovnátka jsem nosila já i děti, zvládli jsme vše kartáčkem a zubní pastou.

hanka_12345
autor
Včera v 19:24
@zuzkasim

Rovnátka jsem nosila já i děti, zvládli jsme vše kartáčkem a zubní pastou.

@zuzkasim jo verim ale prijde mi ze to proste zapacha ikdyz je vydrhneme kartackem a vymacham v ustni vode. Kdyz je ma v ustech 22 hodin tak pro me je to proste "zazrany" a chci to z toho dostat

hanka_12345
autor
Včera v 19:25
@kamimnichov

Z me praxe i osobni zkusennosti s dcerou: je jedno jak cisti, vzdy se na nich neco usazuje. Koupila jsem ultrazvukovou cisticku a proste behem jidla a vecerni hygieny zapne par minutovy program.

Koupila jsem za cca 30€.

@kamimnichov a asi jento super, si myslim, ze???

kamimnichov
Včera v 20:24
@hanka_12345

@kamimnichov a asi jento super, si myslim, ze???

@hanka_12345 mam kombinaci svetla a ultrazvuku, takze i dezinfikuje.
I tak je ale musi vzit kartackem. Je to ale o mnoho cistejsi.

Ja treba cisteni ustni aparatku vodou rozhodne nedoporucuju. Protoze muze povrch narusit, zabarvit, etc.
Material je vzdy lehce porezni a tudiz se osidluje bakteriemi i kvasinkami. Dezinfekcni tabletky jsou sice fajn, ale tsky nejde denne. Takze mi prijde kombinace mechanicke ocisty a ultrazvuk se svetlem idealni.

Jinak cisteni zubni pastou take uplne nedoporucujeme. Idealni chemicke slozeni ma detske mydlo a nebo jar. 🤗

zuzkasim
Včera v 21:13
@kamimnichov

@hanka_12345 mam kombinaci svetla a ultrazvuku, takze i dezinfikuje.
I tak je ale musi vzit kartackem. Je to ale o mnoho cistejsi.

Ja treba cisteni ustni aparatku vodou rozhodne nedoporucuju. Protoze muze povrch narusit, zabarvit, etc.
Material je vzdy lehce porezni a tudiz se osidluje bakteriemi i kvasinkami. Dezinfekcni tabletky jsou sice fajn, ale tsky nejde denne. Takze mi prijde kombinace mechanicke ocisty a ultrazvuk se svetlem idealni.

Jinak cisteni zubni pastou take uplne nedoporucujeme. Idealni chemicke slozeni ma detske mydlo a nebo jar. 🤗

@kamimnichov Škoda, že jsem to za ty roky nikdy od žádného doktora neslyšela. Ani ten nápad s tím ultrazvukem. Sem tam jsme koupili tablety na čištění protéz. Jinak opravdu kartáček a 1x týdně tu pastu. Zápach z rovnátek jsem tedy nikdy necítila, ani u dětí.