icon

Jak zachránit manželství po narození dítěte?

kristina1505
2. črc 2025

Ahoj holky , prosila bych radu nebo zkušenost nevim jak dal
S mánzelem jsme spolu už 13 let , 10 let našeho manželství bylo krasne období no poslední 3 roky je to peklo . S manželem jsme se 9 let snažili o miminko už kdy jsme to vzdali konecne se to povedlo a dnes spolu vychovavame našeho 3 letyho syna , konecne kdyz už sme měli to naše vytuzene miniko to začalo v našem vztahu hrozne skripat , hrozne sme se odcizili jeden druhému a už 3 roky denno denne hádky neumíme spolu ani mluvit bez toho aby sme se nehadali , nehadame se jen kdyz je u nás syn to se iba věnujeme jemu a mluvíme spolu jen to nejnutnější ale jak mile mame chvylku pro sebe tak zase jenom hádka 😞, hádáme se uplne kvůli všemu , neříkám ze je na vině jenom on , uznávám kdyz se nám syn narodil měla jsem poporodni deprese a o syna jsem se prehnane bala a mam to tak do ted ale on namisto toho aby mne podpořil a ujistil mne ze vše je v poradku tak mne jen seřve a je mu jedno jestli vedle nás někdo je klidne i kamarádi a hned namne vyjede predevsema a já se pak citim jak úplná blbka no nemůžu si pomoct o malého se strasne bojim , proste kdyz jede na kole tak pořad je me slyšet ať si dává pozor a podobne a v tu chvyli mi manzel začne nadávát a ja se stáhnu protože se stydím …. Kdyz mu to pak doma reknu ze by se měl krotit tak me zase jenom serve dřív to takhle nebylo no ted mam s něho pocit ze vůči mne nema žáden respekt a úctu a já začínám cítit ze dal už cesta nevede jelikož mame nefukcni manželství ani spolu nespime max jednou za měsíc jinak sme jak spolubydlící skoro vůbec spolu netravime čas osamote buď z malým nebo kdyz maly usne tak si raději pusti playko a já du spat taky 😞, hrozne to namne vše pada a mam strach ze tady to už nepůjde zachránit no nechci kvůli malému vik ze manzel ho má strasne rad a taky si sním hrozne rozumí jako otec je skvělý no jako manzel už ne prosim o rady 🙏

bereni
3. črc 2025

@kristina1505 parova terapie je na miste…

mishka87
3. črc 2025

@kristina1505 a ptala ses ho, co mu na tobě vadí? Třeba už má jen plné zuby tvého přehnaného strachu o dítě. Chlapi to většinou neumí vyjádřit normálně a kolikrát to v sobě dusí. Zkuste manželskou poradnu a ty začni řešit svojí úzkost.

lv
3. črc 2025

Jo, zachránit se dá hodně. Běžte do vztahove poradny, ty jdi jeste k tomu na terapie kvuli tem strachum, uvidíte, jestli se povede to zvladnout

kristina1505
autor
3. črc 2025
@mishka87

@kristina1505 a ptala ses ho, co mu na tobě vadí? Třeba už má jen plné zuby tvého přehnaného strachu o dítě. Chlapi to většinou neumí vyjádřit normálně a kolikrát to v sobě dusí. Zkuste manželskou poradnu a ty začni řešit svojí úzkost.

@mishka87 jo chápu ze to prehanim a ze má toho už plné zuby je se bojim jestli v tom není něco víc , nevim zda si to jen namylslim ale minule kdyz přišel domu s práce byla mu cítit mikina za dámským parfémem kdyz sem mu to rekla hned namne vyjel ze si jenom namyslim blbosti prý pořad jenom něco hledám , ale přijde mi ze poslední dobu se o sebe začal i víc starat 🫣

cherie24
4. črc 2025
@kristina1505

@mishka87 jo chápu ze to prehanim a ze má toho už plné zuby je se bojim jestli v tom není něco víc , nevim zda si to jen namylslim ale minule kdyz přišel domu s práce byla mu cítit mikina za dámským parfémem kdyz sem mu to rekla hned namne vyjel ze si jenom namyslim blbosti prý pořad jenom něco hledám , ale přijde mi ze poslední dobu se o sebe začal i víc starat 🫣

@kristina1505 přehnaný strach o dítě je u vás docela logický, nicméně škodí to jak vztahu, tak i dítěti a to hodně. Když mu bude stát za zadkem neustále máma, která ho bude děsit tím, že musí být opatrný a tady si může ublížit a tady spadne, tak vám že syna vyroste ustrašený člověk bez sebevědomí. Chce to jak párovou terapii, tak zejména psychickou pomoct pro tebe. Chápu strach o jediné vytoužené miminko, ale v pořádku to není pro nikoho z rodiny.