icon

Kalorický deficit bez počítání všeho?

Dnes v 05:35

Holky, dá se zhubnout i bez toho, abych vážila každé jídlo?
Vím, že se pořád mluví o kalorickém deficitu, ale jakmile si mám všechno zapisovat, vydržím to tři dny a konec. Jím podle mě celkem normálně, sladké jsem omezila, ale váha se skoro nehýbe.
Nevím, jestli to dělám moc od oka, nebo jsem jen netrpělivá.

zvalentova
Dnes v 06:07

Jsem přesvědčená že ne. Mám stejný problém, jím "normálně", bez sladkého (nechutná mi), žádná divno pitíčka... Pokud ale začnu vážit, tak zjistím, že toho sním výrazně více na množství sacharidů, ale brutálně chybí bílkoviny.

dashyyy
Dnes v 06:08

Za mě dobrý vydržet aspoň 14 dnů, aby to člověk dostal do oka a pak se to dá.. ale jak píše kolegyně nade mnou, bez vážení to lehce sklouzne.. pokud se ti fakt nechce počítat, držela bych se aspoň dostatku bílkovin

drzticka81
Dnes v 07:00

Ja si zadne kalorie nepocitam a zhubla jsem 6 kilo. Drzim se zdraveho talire - pulka zelenina (ovoce), ctvrtka bilkovin, ctvrtka sacharidu, posypat-pokapat zdravymi tuky. Ted jsem kukala na jednu pani, co radi s hubnutim. Ta rikala - dlan jsou bilkoviny, pest sacharidy, dve dlane vlaknina a palec zdravych tuku.

drep
Dnes v 07:18

Naprostá většina z nás jí “normálně”. Popravdě si nemyslím, že od oka odhadneš velikost porcí. Ono když to pak opravdu zvážíš a zadáš, tak na 99% zjistíš hodně tuků, víc sacharidů a málo bílkovin. Naučí tě to trochu přemýšlet o velikosti a skladbě porce. Asi nemusí být nutně navždycky nebo na dlouho, pokud se to člověk naučí.

kayty
Dnes v 08:34

Vážila jsem si asi 3 týdny než chytla oko, kolik čeho. Rýži na lžíce, ... ono fakt okem nezjistíš, kolik toho je a odhadneš úplně něco jiného. Pak se už jen držet toho naučeného a jde to. Pak i verze talíř jak píše @drzticka81 jde úplně lehce. Zeleniny a zbytek doladiš podle naučeného vzorce.