Kolik zbytečných Nurofenů a jiných léků máte doma? Musel jsem si vytvořit něco na úsporu nervů
Ahoj všichni,
obracím se na vás tady na koníku s příběhem, který možná znáte sami. Narazil jsem doma na problém, který mě už pořádně štval: horečka u dětí přichází tradičně v noci, v lékárničce zběsile lovím sirup a se zděšením zjišťuju, že expirace byla v únoru. Nebo naopak v panice běžím do lékárny pro Nurofen, abych doma při úklidu našel další dvě neotevřené krabičky, o kterých jsem nevěděl.
Hledal jsem pro to nějaké řešení, protože jsme s manželkou potřebovali mít o lékárničce dokonalý přehled oba dva v reálném čase – a to včetně toho, abychom měli oba přehled o dávkování léků dětem, ať už je jeden v práci a druhý doma. Žádná pořádná aplikace, kde by fungovala sdílená rodinná databáze, do které nahlíží oba rodiče, ale na českém trhu nebyla.
A tak jsem ji prostě vytvořil. Nakonec mě k tomu hodně přesvědčila i manželka, a tak jsem ji teď pustil ven mezi všechny rodiče a je zcela zdarma. Věřím tomu, že ji společně můžeme ještě mnohem víc zlepšit a že z toho můžeme udělat takový užitečný společný projekt pro všechny, kterým to pomůže ušetřit peníze, nervy a v krizi i ochránit to nejcennější.
Aplikace se jmenuje Lékárnička KPZ a je aktuálně dostupná v betaverzi zcela zdarma. Už teď umí kromě hlídání expirací a přehledu zásob taky to, že si můžete založit rodinu a u každého léku nebo záznamu hned vidět, pro koho je určený.
Protože ji chci dál posouvat dál, chci se zeptat vás, zkušených uživatelů z praxe:
Co by vám v takové sdílené rodinné lékárničce ještě pomohlo?
Co je naopak zbytečné nebo matoucí?
Pokud by se chtěl někdo do testování zapojit a mrknout na to, je venku a volně ke stažení na Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=c...
Co aplikace zatím umí:
1. Rodinné sdílení lékárničky v reálném čase v rámci rodiny.
2. Vytvoření samostatných profilů pro jednotlivé členy rodiny
3. Sledování, které konkrétní léky daný člen rodiny právě užívá, nebo užil.
4. Chytré skenování léků pomocí EAN kódů
5. Sledování přesného počtu léků s automatickým odčítáním při užití
6. Automatické hlídání konce expirace léků
7. Upozornění na pravidelné užívání léků
8. Rychlé filtrování léků podle jednotlivých uživatelů
9. Rychlé filtrování léků podle symptomů a potíží
10. Jasné označení léků vhodných pro děti
11. Online přístup k příbalovým letákům
12. Export seznamu léků pro lékaře
13. Zaznamenávání a sledování tělesné teploty přímo při užití léku
14. Pravidelné upozornění o celkovém stavu lékárničky
15. Přiřazování symptomů a účelů k lékům
16. Nahrávání vlastních fotografií krabiček
17. Detailní evidence historie užívání
18. Možnost bezpečné zálohy dat
19. Systém odznaků a ocenění za aktivitu v rámci rodiny
20. Anonymní globální statistiky a srovnání s ostatními
21. Komunitní učící se databáze čárových kódů
22. Biometrické zabezpečení (otisk prstu / obličej)
23. Volitelný plně offline režim
24. Automatická trojjazyčná lokalizace (CZ, SK, EN)
25. Integrovaná nápověda s vysvětlivkami
26. Stoprocentně anonymní přihlášení (bez e-mailu a jména)
27. Funkce pro okamžité a trvalé smazání dat z cloudu
28. Šifrovaný přenos dat a ochrana Google Play Integrity
29. Vyhledávání léků podle zadaného filtru
30....
Všechny léky máme v jedné skříňce, na každé krabičce černým fixem napsaný datum expirace např. 12/2026. Rychlé a přehledné. Na tohle bych neměla čas.

No, jelikož to stejně vyžaduje, aby tam člověk po nakupu ty udaje nakrmil, tak pro me je to k ničemu.