Máte zkušenosti se španělskou dekou pro miminko na zimu?
Ahojte, potřebuji pořídit miminku deku do lednové zimy. Hlavně na přikrytí ve vajíčku do auta, mám flisový fusak a na to..do kočárku a tak dále..Píšou, že jsou príjemné, hrejivé... Ale z obrázku se to těžko posuzuje. Máte zkušenosti?
Ano, měla jsem ji pro děti, byla moc fajn a je to jedna z věcí, které jsem schovala pro případná vnoučata🙂
Tato deka frčela před 20 lety, nikdy bych si ji nekoupila, do kočárku bych si ji nedala. Měla bych pocit, že vypadá jako stará poděděná.
Tato deka frčela před 20 lety, nikdy bych si ji nekoupila, do kočárku bych si ji nedala. Měla bych pocit, že vypadá jako stará poděděná.
@anonym_95f71b Tyhle nové španělské deky nevypadají tak, originál má i certifikáty kvality.. no a hlavně potřebuji něco co opravdu zahřeje novorozence v lednu... Už i jak půdem ve vajíčku z porodnice.. Jiné "nové" deky jsem tak hřejivé nenašla... Jasně, že si pak koupím i tenší nějakou "moderní"..
Ahoj, já mám jednobarevnou v šedé. Vypadá velmi dobře a je opravdu dost teplá. Syn se narodil v září a deku používám jak do kočárku tak autosedačky. Za mne je skvělá 👌
@anonym_95f71b Tyhle nové španělské deky nevypadají tak, originál má i certifikáty kvality.. no a hlavně potřebuji něco co opravdu zahřeje novorozence v lednu... Už i jak půdem ve vajíčku z porodnice.. Jiné "nové" deky jsem tak hřejivé nenašla... Jasně, že si pak koupím i tenší nějakou "moderní"..
@molu18 Moderní je v dnešní době dost zavádějící pojem. Mám deku ještě po sobě, vlněnou, hnědá s kostkou, vzor, který je naprosto nadčasový a vlna zkrátka hřeje nejvíc, navíc jí ani nevadí, když zvlhne. Všechny kamarádky mi ji záviděly🙂 Ta španělská se i dobře udržuje, po 3 dětech a spoustě praní vypadá stále jako nová. Design je otázkou vkusu.
@molu18 myslim ze s tim “co opravdu zahreje novorozence v lednu” si nemusis delat az takove starosti. V sestinedeli stejne budete hlavne doma, 90% casu kojis nebo prebalujes, kdyz mas mezi tim chvilku tak jsi rada ze si dojdes do sprchy… ven pujdete max na kratkou prochazku a ani to se ti nebude do psiho pocasi chtit. A nez se vyhrabete z sestinedeli bude brezen a pomalu zacne jaro a to se budou prochazky s kocarkem hned lip uzivat 😉 takze proste nemusis tu prvni zimu az tak resit, protoze nebudete cele dny venku (to te ceka nejspis pak tu dalsi). A co se tyce cesty z porodnice ve vajicku, tak realne to dite bude venku na zime jen nekolik vterin, maximalne minut, pokud je parkoviste kus pesky. Takze ho normalne obleces, pripoutas, zachumlas celkem cimkoliv a behem chvilky preneses. V aute zatopite a jeste budete deku sundavat, bacha na prehrati pri delsi ceste. Kvuli 1,5 minuty venku mezi dverma porodnice a dverma auta nepotrebujes specialni deku…
@molu18 Merino. Není těžké a parádně zahřeje. Mám pro děti vložky do sedaček i oblečení.
Jinak v sedačce je polystyren a ten taky sám o sobě hřeje. V porodnice jel syn v body, tenké mikině, tepláky a ponožky. Přes něj deka, co jsem našla doma. Zima mu nebyla.
Existují fusaky do vajíček - těm nefandím a nebo takové přehozy https://www.babystore.cz/prislusenstvi/baby-dan...

Jo, měla je sestra, 20 let zpátky, pak já.