icon

Náročné soužití

7. kvě 2026

Ahoj. Potřebovala bych poradit...vy, kdo žijete po hromadě s partnerem a jeho dětmi u něj. Jak takové soužití probíhá? Máte občas náročné chvíle ? A po jak dlouhé době jste se sestěhovali. Dostala jsem dnes na Emiminu hroznou bídu 😢 Byla jsem 2 roky v nefunkčním vztahu, kdy jsem věděla, že mi partner lže, nechce nic plánovat a schází se s různými ženami. Bydlel u mě...já věk 40 let (dítě 12 let), on byl bezdětný. Potkala jsem na konci toho vztahu jiného muže. Věk 48 (děti 7,10, 13), rozvedený. Vznikalo mezi námi přátelství, kdy jsme zašli jen tak na kafe, postěžovali si a po cca 3 měsících, kdy jsem ukončila ten nefunkční vztah, to začalo jiskřit. Bylo mi s ním fajn, byť to nebyl můj typ, a rozhodla jsem se dát mu šanci, o kterou bojoval. Večeře, dárky, květiny.... do té doby jsem ho znala jako milého taťku od tří dětí, co bojuje o moji přízeň. Pak mě pozval k sobě, kdy jsem zjistila, že se má velmi dobře, podnikatel, stoupl v mých očích a rázem jsem na něj koukala jako na schopného šikovného muže.. jen začal vše tlačit rychle... pomalu jsem nejezdila k sobě domů a vyžadoval, abychom byli furt spolu, řekli jsme si, že to zkusíme. Zkontaktovala mě jeho ex, že mě chce varovat, abych si držela svoje bydlení, nic s ním neplánovala, že s největší pravděpodobností mne bude odposlouchávat a sledovat polohu, jako dělal jí, že ji podváděl a ať s ním nic neplánuji..myslela jsem si, že nás chce rozdělit a nepřeje mu mladší pěknou ženu🙄. Chodila dokonce k nám na pozemek pečovat o svá zvířata, která tam stále i po rozvodu měla, což jsem nesla těžce. Po půl roce chtěl, abych pustila svůj pronájem a byla na trvalo u něj, hned přišla žádost o ruku a nabídka, ať dělám jen půl úvazek, abych doma vše stíhala kolem dětí (děti má ve střídavce). Ve všem jsem vyhověla, protože vše bylo až na některé věci fajn a bylo vidět, že mu na tom záleží, já v něm měla neuvěřitelnou oporu, začala se plánovat svatba. Jenže se začalo také měnit jeho chování... byla jsem napadána, že jsem nevěrná, že někde někomu kouřím, když jezdím za kamarádkou, že proč mu nechci poslat svou polohu, začala nám dělat naschvály i jeho nejstarší dcera - krádeže věcí, sprosté chování ke mě a řeči typu, ať se sbalím a odejdu, že mě nemá ráda + se k tomu přidala jeho matka s denními telefonáty, kdy mě schválně shazovala, provokovala, říkala, že na co chceme svatbu, že majetek je stejně jejího syna a že mně nic nepatří a nikdy nebude, že mě ta jeho nejstarší nemá ráda a ať si promyslím, zda zůstanu, že chce své dětičky mít šťastné a že můj případný odchod syna hned přebolí a najde si jinou, protože jich po světě běhá mnoho😢 opravdu tchyně k pohledání.... Vše vyvrcholilo tím, že jeho dcera mě teď opětovně napadla slovně...křičela na mě a on a ani jeho matka jí nic neřekli. Prochází jí úplně všechno od krádeží, útěků z domova do čehož zatahuje i mou dceru, psaní o mě sprostě na sociálních sítích po nadávky přímo do očí. O jeho děti i domácnost se starám, mají navařeno, napečeno, uklizeno, beru je jako vlastní, ale nevím už kudy dál. On dělá, že se nic neděje, nikomu nevymezuje hranice a nepomáhá má domluva, nic. Peníze tam tečou proudem. Děti neznají limity, nepozdraví, nepoděkují...unáhlila jsem se a teď toho velmi lituji☹ . Je vůbec nějaká šance na změnu?? Prožíváte některá něco podobného nebo měla jste některá taková dramata? 😒 Jsem už strašně unavená. I se začínám bát, že se jeho povaha nezmění, chování dětí také ne...že ani nemá jen mě... že ex měla vlastně pravdu... Sorry za elaborát

1pomnenka
7. kvě 2026

A ty tam ještě bydlíš? Tam změna vážně nehrozí! Přece nemůžeš být tak naivní. Dnes už bych spala doma a tady by mne nikdo neviděl. Pokud nejsi troll, tak už balíš kufry. Tohle se vidí málokdy, že doufáš, že se změní.

autor
7. kvě 2026
@1pomnenka

A ty tam ještě bydlíš? Tam změna vážně nehrozí! Přece nemůžeš být tak naivní. Dnes už bych spala doma a tady by mne nikdo neviděl. Pokud nejsi troll, tak už balíš kufry. Tohle se vidí málokdy, že doufáš, že se změní.

@1pomnenka Pomněnko, nejsem troll. To už si mysleli i v jiné diskuzi, když jsem toto řešila. Že prý ze sebe dělám chudinku. A že je to vymyšlené. Kdo v tom nežil, nepochopí. Také mám své mouchy … umím žárlit, jsem tvrdohlavá.. čekám naivně na změnu a myslela jsem , že už to bude ten chlap za odměnu po všem nevydařeném

zuzkasim
7. kvě 2026

Co chceš slyšet? Nezmění se, jeho bývalá žena to s tebou myslela dobře, škoda, žes ji neposlechla... Žiju taky s partnerem a jeho dětmi (teď už dítětem), svoje děti si řeší sám, já jen pomáhám, stejně tak si svoje děti řeším sama já a on jen pomáhá. Mrzí mě, že jsi nenašla toho pravého muže, ale s tímto bys byla nešťastná a tvoje dítě též. Jestli vám to funguje aspoň v některých oblastech, klidně zůstaňte přáteli s výhodami, jezděte spolu na výlety nebo choďte do divadla, cokoliv, ale společnému životu s takovým člověkem se vyhni.

anonym_cadf54
7. kvě 2026

Mně to tedy smrdí manipulátorem a ti se mění, ale jen a pouze k horšímu. Obviňováním z nevěry to začíná, zbitým obličejem pokračuje. Takového člověka bych nechtěla ani jako milence, natož jako partnera pro život.

lv
7. kvě 2026

Jo, změna je možná- u tebe. Znovu se osamostatnit, postavit na vlastní nohy, tohle nechat za sebou, jako zkušenost.

autor
7. kvě 2026
@zuzkasim

Co chceš slyšet? Nezmění se, jeho bývalá žena to s tebou myslela dobře, škoda, žes ji neposlechla... Žiju taky s partnerem a jeho dětmi (teď už dítětem), svoje děti si řeší sám, já jen pomáhám, stejně tak si svoje děti řeším sama já a on jen pomáhá. Mrzí mě, že jsi nenašla toho pravého muže, ale s tímto bys byla nešťastná a tvoje dítě též. Jestli vám to funguje aspoň v některých oblastech, klidně zůstaňte přáteli s výhodami, jezděte spolu na výlety nebo choďte do divadla, cokoliv, ale společnému životu s takovým člověkem se vyhni.

@zuzkasim Děkuji za reakci. Já asi neumím mít kamaráda s výhodami. Neumim být jedna z mnoha. Potrebuji klid, rodinu, zázemí, důvěru a ne free vztah. Momentálně nemám kam jít. Musim najít pronájem. A říkám si, že jsem tak blbě naletěla a dala na to zázemí, luxus, nechala jsem se ochlacholit, že bych se měla dobře a jak moc mne miluje, jak budeme krásná rodina.

autor
7. kvě 2026
@1pomnenka

@1pomnenka Já jsem pustila pronájem. Nemám tady kam jít (Praha). Rodinu mám na druhé straně ČR.

lv
7. kvě 2026
@anonym_autor

@1pomnenka Já jsem pustila pronájem. Nemám tady kam jít (Praha). Rodinu mám na druhé straně ČR.

@anonym_autor hledej podnájem, však nemusíš jít pryč během pár dnů

autor
7. kvě 2026
@lv

@anonym_autor hledej podnájem, však nemusíš jít pryč během pár dnů

@lv Hledám, snažím se…. Ale je to teda pěkná raketa. Vydělám 33.000.- plus alimenty a nájmy jsou tu cca 24.000 včetně služeb + kauce atd

1pomnenka
7. kvě 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Pustit byt byla zásadní chyba. Nedat na dobré rady bývalky velká chyba. Držím ti pěsti, ať můžeš odejít co nejdříve.

autor
7. kvě 2026
@1pomnenka

@anonym_autor Pustit byt byla zásadní chyba. Nedat na dobré rady bývalky velká chyba. Držím ti pěsti, ať můžeš odejít co nejdříve.

@1pomnenka Moc děkuji 😌 ještě nějak uhasit tu lásku. Odmilovat se a jít dál

reeeza
Včera v 11:39

Žila jsem roky v toxickém vztahu, kde jsem byla napadána fyzicky i verbálně.

Změní se to jedině tvým odchodem!!

anonym_93ac85
Včera v 16:01

Me zarazila jedna věc, že v tvých očích stoupl, když jsi zjistila, že je podnikatel a jak se má dobře. Netvrdím, že by se člověk neměl v nějaké míře ohlížet i na tohle, ale tohle mi zavání tak trochu tvou vypocítavostí. A taky netvrdím, že jeho chování je správné, to určitě ne.